C: sürücüsü, bilgisayarın çalıştırıldığı ve Windows işletim sistemini içeren yani kısaca özetlemek gerekirse bilgisayarın ana sürücüsü görevini üstlenen, beyin görevi gören sürücüdür. İnsanlar bilgisayarın sabit sürücüsünden ve yerel disk atamasından bahsettiklerinde aslında C: sürücüsünden bahsetmiş olurlar.
C bölümünde sistem dosyaları ve kurulan programlarıın dosyaları yer alırken, D diskinde film, müzik, video vb. verileriniz yer alır. Aynı şekilde eğer yeterli alan mevcut ise C bölümüne de istediğiniz her dosyayı taşıyabilirsiniz.
Başlat öğesine tıklayın. Disk Temizleme'yi arayın ve uygulamayı açmak için tıklayın. Bilgisayarda birden fazla sürücü veya bölüm varsa "Sürücüler" açılır menüsünü kullanın ve (C:) sürücüsünü seçin. Tamam öğesine tıklayın.
Adım 1: Bilgisayarım'ı açın, C sürücüsüne sağ tıklayın ve "Özellikler" i seçin. Adım 2: Disk özellikleri penceresinde "Disk Temizleme" düğmesini tıklayın. Adım 3: Silmek istediğiniz geçici dosyaları, günlük dosyaları, Geri Dönüşüm Kutusu'nu ve diğer gereksiz dosyaları seçin ve "Tamam" ı tıklayın.
En İyi Cevaplar. bilgisayara format attığın zaman c sürücüsündeki bütün bilgiler silinir.ama d sürücüsündeki bilgiler silinmez. onun için bilgisayara format atmak istediğin zaman silmek istemediğin programlar d sürücüsün de saklanır.sen de silmek istemediklerini d sürücüsüne alırsın.
İlgili 32 soru bulundu
1980'lerin sonlarında çoğu PC'de sabit disklerin standart hale gelmesi ile beraber, ilk iki harfin de floppy diskler için kullanılmasından dolayı, mantıklı olarak üçüncü depolama birimi "C" olarak adlandırıldı.
Klasöre sağ tıklayın ve Özellikler'e tıklayın. Konum sekmesine tıklayın. Taşı'yı tıklatın. Uygula'ya tıklayın.
Windows bilgisayarda “C” sürücü diski önemlidir. Çünkü işletim sisteminin kurulu olduğu, sistem dosyalarının olduğu ve programların kurulu olduğu depolama alanıdır. Bu alanın temiz veya kirli depo olması bilgisayarınızın hızını belirler.
C: sürücüsü, bilgisayarın çalıştırıldığı ve Windows işletim sistemini içeren yani kısaca özetlemek gerekirse bilgisayarın ana sürücüsü görevini üstlenen, beyin görevi gören sürücüdür. İnsanlar bilgisayarın sabit sürücüsünden ve yerel disk atamasından bahsettiklerinde aslında C: sürücüsünden bahsetmiş olurlar.
Hiçbir zarar vermez. Ama çok azalırsa bazı uygulamalarda sorun yaşayabilirsiniz. 50 GB ise hiç de az bir alan değil. Kolay dolmaz. Dolmaya yaklaşırsa da, buradaki dosyaları başka sürücüye atıp C'dekileri silersiniz, sorun biter.
Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar öğesini seçin. Sistem > Depolama'yı seçin.
C'yi biçimlendirmek, işletim sistemini ve C sürücüsündeki diğer bilgileri veya Windows'u kullanarak birincil bölümü sildiğiniz anlamına gelir.
C sürücüsüne sağ tıklayın ve Merge' ü seçin. Adım 2. Sonra D sürücüsünü seçin ve devam etmek için OK'a tıklayın.
Öncelikle C Windows'un kendi diskidir. D ise kullanıcının diskidir. C ile D arasında performans olarak gram fark yok.
Aygıt yöneticisi listesinde Disk Sürücüleri seçeneğine tıklayın. Disk sürücüleri açıldığında disk açıklamasında aygıt ismi SSD veya NVMe ile başlıyor ise bilgisayarınızda SSD bulunmaktadır. ✅Disk Yönetimi Kullanarak Sürücünüzün SSD mi Yoksa HDD mi Olduğunu Bulun.
Disk temizleme: Sabit diskinizdeki gereksiz, fazlalık çöp artıkları temizler. Bu iş için Ccleaner yazılımı tavsiye ederim ayrıca. Hiçbir zararı yoktur, sisteminize veya kişisel verilerinize birşey olmaz.
Decapat. Ankarali mert dedi: Silinir, diski D diski olarak bölüp oyunları ve programları D diskine atıp sonra Windows sıfırlayabilirsin. Evet depo yani D sürücüsüne taşı onları öyle yap işlemini.
Başlangıç düğmesine tıklayarak Disk Temizleme'yi açın. Arama kutusuna Disk Temizleme yazın ve ardından sonuç listesinden Disk Temizleme öğesine tıklayın. İstenirse, temizlemek istediğiniz sürücüyü ve Tamam seçeneğini seçin.
Bunu SSD aldığında test edip denemelisin. %10-15 (20-30 GB genelde) boş alan öneriyorlar.
Sabit disk yerine kullanılan veri depolama birimine SSD (Solid-State Disk) yani Katı Hal Sürücü denir. Standard bir hard diskten daha hızlı çalışan elektronik depolama birimi SSD ile bilgisayar, daha hızlı çalışır.
C:\ içerisindeki gizli klasörleri de kontrol edebilirsiniz; Dosya gezgininde, Klasör ve arama seçeneklerini değiştir menüsüne tıklayıp, Klasör Seçenekleri\Görünüm kısmına gelin. Gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster seçeneğini işaretleyip Uygula yın.
D dosyasındaki veriler ise olduğu gibi kalıyor. Eğer ki biçimlendirme seçeneği kullanıldıysa ve hangi bölüm biçimlendirildiyse, tüm veriler silinecektir. Örneğin, C bölümünü biçimlendirdiğiniz zaman oradaki bilgiler kaybolur.
Merhaba, evet ilk öncelikle Windows 10 isosu yada media creation tool a ihtiyacınız var. USB ye Windows 10 yazıp boot edip d diskinize seçip kurmaktır. Buna dual boot denir.
hiç ilgisi yok istediğin sürücüye kur. hiç ilgisi yok istediğin sürücüye kur. Dostum bilgisayarında 1 adet sabit diskin varsa ve o sabit disk de c,d,e şeklinde bölündüyse hiç farketmez. Hangisine kurarsan kur aynı performansla çalışır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri