Silinecek reçetenin tekrar giriş tarihi ile reçete tarihi arasında 30 gün veya daha az gün olmalı.Aksi halde tekrar reçete girişi yapılmamaktadır. Fatura isteği gönderilmiş reçetelerde Fatura Süreci "İşlem Görmemiş" - "Onaylanmış" durumda ise reçete silinmesi mümkün değildir.
Hekim reçete numarası ve reçete türü ile filtreleme yapabilmektedir.
Reçete yazıldıktan itibaren 4 gün içerisinde eczaneye başvurarak, ilaçları alabilirsiniz. Dördüncü günün sonundan itibaren reçetenin geçerlilik süresi dolacağı için yeniden doktora gidip yazdırmanız gerekecektir.
DOZ DÜZELTME VE İLAÇ RAPOR DURUM DEĞİŞTİRME Reçetedeki ilaçların dozlarının hatalı olarak girilmesi ve işleme kapatılması durumunda gerekli düzeltme için İl veya İlçe Sağlık Müdürlüğünüze dilekçe ve hatalı girilen reçetenin örneği ile başvurabilirsiniz.
İlaçların reçetenin tanzim tarihinden itibaren 4 (dört) işgünü içinde SGK ile sözleşmeli (anlaşmalı) eczanelerden alınması gerekmektedir. Bu sürenin dışındaki müracaatlarda reçete muhteviyatı ilaçlar eczanece verilmeyecektir. Reçete yazıldığı tarihten itibaren hasta 4 gün içinde eczaneden ilaçları alabilir.
İlgili 24 soru bulundu
reçete yazıldıktan sonra 4 gün içinde alınmaz ise geçerliliği ortadan kalkıyormuş. buna hafta sonu dahil değil. eğer süre aşılır ise yeniden yazdırılması gerekiyor.
Yazılan reçetenin kullanım süresi bir aydır. Bu süre içerisinde kullanılmayan reçeteler geçersizdir. Bakanlıkça yayınlanan Zirai Mücadele Teknik Talimatlarını dikkate alınarak reçete yazar.
CEVAP 13) Sağlık hizmet sunucusunca oluşturulan e-reçeteler, Medula Eczane Reçete Web Servislerinin Kullanım Kılavuzunda belirtilen SGK'dan sil metodu ile MEDULA sisteminden silinebilmektedir. Ancak eczaneden karşılanmış olan e-reçeteler hekim tarafından MEDULA sisteminden silinemez.
Mevcut durumda vatandaşlar E-NABIZ sistemine girdiklerinde ziyaretlerim sekmesinden ilgili hastane ziyaretini seçip profilimde gözükmesin tuşuna basarak hastalıklarına ilişkin, tanı tedavi ve ilaç bilgisini kaldırabilir.
Raporlu olarak girilmeyen 8 haneli reçete numarası ve hastanın TC kimlik nosuyla başvurmanız durumunda İl veya İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından düzeltme yapılarak hasta 15 gün önceden ilacını alabilecektir.
--- HASTA MUAYENE OLDUĞU İLİN HARİCİNDEKİ İLLERDEN İLAÇ ALABİLİR Mİ? EVET HER İLDEN İLACINI ALABİLİR.
Paylaş: Sosyal Güvenlik Kurumu'nun İlaç e-Reçete/Reçete Bilgileri Sorgulama hizmeti ile, hekim tarafından yazılan ilaç reçeteleri ve katılım payı bilgileri artık e-Devlet Kapısı'ndan sorgulanabilecek.
''TEİS olarak raporlu hastalarımızı bilgilendirmek isteriz, raporlu ilaçlarını bitirmeden 15 gün önce reçeteye yazdırabilirler. Bu haklarını kullansınlar, ihmal edip geciktirince SGK ilk defa ilaç alıyormuş uygulaması yapıp sadece 28 günlük ilaç verecektir.
İlaç silme işlemlerinde Sosyal Güvenlik Kurumundan ilacın alın- madığına dair Medula ilaç döküm listesinin de İl Sağlık Müdürlüğüne yapılacak başvuruda iletilmesi gerekmektedir. Aksi durumda Sağlık Bakanlığı sistemlerinde bir değişiklik yapılamaz.
- Reçetede günlük kullanım dozu için 3x2 yazılı ise; (3X2) X 30 = 180 hesaplaması sonucu C Spreyi reçete ile verilebilecektir.
"Eczane eczacıları olarak her türlü kontrolünü, denetimini yaptığımız ilaçlarımızı, vatandaşlarımıza verdikten sonra, halk sağlığını ve eczanelerimizdeki ilaç kalitesini korumak açısından geri almamız mümkün değildir.
Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Bora, “Tıbben hafızayı silmek mümkün değildir. Burada yapılan hafızaya olumsuz şekilde depolanan anılara karşı kişinin duyarsızlaştırılmasıdır. Terapinin kişiye kazandırdığı pozitif inançlar ve olumlu duygular kişinin hayata bakışını bile değiştirir” dedi.
Arama geçmişini silme
Belirli bir güne, özel bir tarih aralığına ya da tüm zamanlara ait belirli bir aktiviteyi veya Arama geçmişinizi silebilirsiniz. Android telefonunuzda veya tabletinizde Google uygulamasını açın. Arama geçmişi'ne dokunun. Silmek istediğiniz Arama geçmişini seçin.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bugün itibarıyla hayata geçirilen elektronik reçete uygulamasına hastalar için 'mahremiyet' sınırlaması getirdi. Doktorlar, TC numaralarını girdikleri hastalarının sadece süresi dolmamış ve raporla aldıkları ilaçlarını görebilecek.
İstenirse silinebilir. Ancak reçete oluşturulabilmesi için en az bir tanı girilmelidir. Ayrıca kullanıcı “Hastanın Elindeki İlaçlar” alanına tıklayarak hastanın elindeki ilaçların listesini ve “Hastanın Raporları” alanına tıklayarak hastanın var olan rapor listesini görüntüleyebilir.
Reçetem uygulaması, özellikle içinde bulunduğumuz pandemi dönemi içerisinde Sağlık Bakanlığı'nın aldığı önemli tedbirlerden biridir ve bu sistem ile Sağlık Bakanlığı reçete ettiği ilaçların takibini yaparak, süreç boyunca ilaç tedariğinin sağlanmasına yönelik tedbirler almıştır.
Türk Tabipleri Birliği tarafından açılan davada, Danıştay"ın yürütmesini durdurduğu "Bir reçetede en fazla dört kalem ilaç yazılır" düzenlemesi ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği"de değişiklik yapıldı.
E-reçete nedir? Sağlık hizmet sunucularının sistemleri üzerinde, hekimler tarafından, Kurumun duyurduğu ve tanımladığı şekilde oluşturulup MEDULA sistemine elektronik ortamda kaydedilerek elektronik reçete numarası verilmiş olan reçeteler e-reçete (elektronik reçete) olarak tanımlanmaktadır.
Pembe: Bu, yasal sağlık sigortası olan kişiler için reçete sayfasının rengidir. Böyle bir reçete 28 gün boyunca geçerlidir. Yeşil: Bu reçete kağıtlarında doktorlar reçetesiz satılan ilaçları önermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri