C türü yetki belgesi: Yurtiçi ve/veya uluslararası eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir. Taşımanın şekline göre C1, C2 ve C3 olarak türlere ayrılır.
C türü yetki belgesi: Uluslararası ve yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
(1) C türü yetki belgesi: Uluslararası ve yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
- C1 Yetki Belgesi:Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacak gerçek ve tüzel kişilere verilen belge türüdür. - C2 Yetki Belgesi:Ticari amaçla eşya taşıyacak gerçek ve tüzel kişilere verilen belge türüdür.
a) K1 yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara, b) K2 yetki belgesi: Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacaklara, c) K3 yetki belgesi: Ticari amaçla ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir.
İlgili 30 soru bulundu
Bu belgeler genel olarak şu şekilde ifade edilmektedir; K1 Belgesi: Yurtiçi sınırlarında ticari eşya taşımacılığı yapan firmalara verilir. K2 Belgesi: Hususi taşımacılık yapan kişi ya da firmalara verilir. K3 Belgesi: Ticari olarak taşıma eşyası nakliyatı yapan firma ya da kişilere verilir.
- K1 Yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara, - K2 Yetki belgesi: Hususi taşımacılık yapacaklara, - K3 Yetki belgesi: Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir.
K2 Yetki belgesi yurtiçinde, kendi adına ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla, sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.
B1 Otobüsle Uluslararası ve Şehirlerarası Tarifeli Yolcu Taş. B2 Otobüsle Uluslararası ve Şehirlerarası Tarifesiz Yolcu Taş. B3 Otobüsle Uluslararası ve Şehirlerarası Kendi Personelinin Taş.
A türü yetki belgesi: Ticari amaçla otomobille yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır: A1 yetki belgesi: Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacaklara, A2 yetki belgesi: Uluslararası yolcu taşımacılığı yapacaklara, verilir.
D2 yetki belgesi belirli bir zaman tarifesine uymaksızın yolcu durumuna göre arızi sefer düzenleyerek taşıma yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere, önceden gruplandırılmış yolcuları bir hareket noktasından alıp aynı hareket noktasına götürmek veya getirmek suretiyle mekik sefer düzenleyerek taşıma yapacaklara verilir.
T türü yetki belgesi Terminal işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlarının alması zorunlu olan yetki belgesidir. Taşımanın şekline göre T1, T2 ve T3 olarak türlere ayrılır.
C3 Yetki belgesi icari olarak uluslararası ve yurt içi ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen yetki belgesi türüdür. C3 Yetki belgesi almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin oda ve vergi kaydının olması 25 bin Türk Lirası işletme sermayesine sahip olması gerekmektedir.
C2 Yetki belgesi uluslararası ve yurt içi ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen bir belge türüdür. Bu belgeyi alabilmek için şahıslarda ve şirketlerde aynı şartların sağlanması istenmektedir. Bunun yanı sıra belgeye kaydedilecek araçların ticari olması gerekmektedir.
C türü yetki belgesi: Yurtiçi ve/veya uluslararası eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir. Taşımanın şekline göre C1, C2 ve C3 olarak türlere ayrılır.
A1 Yetki Belgesi: Otomobillerle Ticari ve tarifesiz olarak Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacak gerçek veya tüzel kişilerin alması gereken yetki belgesidir. A1 Yetki belgesi almak veya yenilemek isteyenlerin faal vergi mükellefi olmaları, şarttır.
Hangi K belgesini almalıyım? Yurt içi Nakliyecilik faaliyetinde bulunanlar K1 türü yetki belgesi. Kamyoneti ile Nakliyecilik faaliyetinde bulunanlar K1* türü yetki belgesi. Yurt içi Oto kurtarıcı faaliyetinde bulunanlar K1(Ö) türü yetki belgesi.
Yıldızlı K2 yetki belgesi kısaca, 3.5 tonu geçmeyen kamyonetler için verilen bir belge türüdür. Bu belgeyi alan kişi kendi iştigali ile ilgili, yük taşımacılığı yapabilir. Bu belge ile kesinlikle ticari amaçla nakliye yapılamaz.
K türü yetki belgesi Yurtiçi eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir.
Yönetmelik uyarınca düzenlenen yetki belgeleri 39 tür olup, K türündeki yetki belgeleri ticari amaçla Türkiye içerisinde eşya taşımacılığı yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişilere verilir. K1, K2 ve K3 olmak üzere, toplam üç türe ayrılmış olan bu belge 58 Ticaret/Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilmektedir.
K3* Kamyonet ile taşınma eşyası taşımacılığı yapacak gerçek kişi (şahıs) ve tüzel kişiler için verilen belge türüdür. Ticari amaçla ; Toplam yüklü ağırlığı 3.500. Kg. geçmeyen taşıtlarla yapılan taşınma eşyası taşımacılığı için yetki belgesi ücretinde uygulanan indirim oranı %75 olarak belirlenmiştir.
a) K1 yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara, b) K2 yetki belgesi: Hususi taşımacılık yapacaklara, c) K3 yetki belgesi: Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir.
K2* (3,5 ton altı araçlar) :Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili kamyonetlerle eşya taşımacılığı yapacak ve ticari taşımacılık yapmayacaklara verilir.
L1 Yetki Belgesinin Sahip olduğu yetkiler K1 Belgesinin yetkilerini kapsar. Eğer L1 Belgesi kiralarsanız Kiraladığınız Firma tarafında size Taşıt Tanıtım Kartı verilir ve Karayolları Yönetmeliğine göre Türkiye Geneli Ticari Yük Taşıma hakkına sahip olursunuz.
Şahıs firması veya tüzel firma olarak K1 yetki belgesi alabilmenin şartı olan 25-75 ton taşıma kapasitesine sahip araçlarınız varsa ve firmanızın faaliyet konuları içinde taşımacılık hizmetleri veya benzeri mevcutsa, K2 yetki belgenizi K1 yetki belgesine değiştirmek üzere Bakanlığa başvurabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri