C vitamini serumu kullandıktan sonra tahriş, kızarıklık ve leke oluşmaması için cildin güneş ile temasından kaçınmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer güneşe çıkmak gibi durum söz konusuysa serumu gece rutinine dahil ederek yatmadan önce kullanabilirsiniz.
Cilt bakım rejiminize hem retinol hem de C vitamini dahil edilmelidir. Her bir malzemeyi gün içinde farklı zamanlarda uygulayın. Genel olarak, retinol özellikle geceleri tavsiye edilirken, C vitamini en iyi sabah kullanılır.
C vitaminleri gibi serum şeklinde bulunan ürünlerin özellikle gece yatmadan kullanılması cilt üzerinde daha etkili olacak, sabaha kadar cilt bu vitaminler sayesinde kendini yenilemeye başlayacaktır.
C Vitamini Serum Yüzde Kaç Olmalı? C vitamini oranı %15-30 arasında olan serumların kullanımı uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.
C vitamini takviyelerini herhangi bir zaman, aç ya da tok karna alabilirsiniz. Ancak askorbik asiti yiyeceklerle birlikte almak, yüksek asidite nedeniyle oluşabilecek potansiyel gastrointestinal yan etkileri azaltmaya yardımcı olabilir.
İlgili 31 soru bulundu
C vitamini serumu cilde ince tabaka halinde sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez uygulanması gerekir. Düzenli kullanım sonrasında cilt üzerindeki gençleştirici, parlatıcı, estetik bakımı etkisini fark ettirebilir. Cilt serumu kolajen üretimini artırdığı için ciltteki leke oluşumunu en az seviyeye indirebilir.
Lekelerden Kurtulun
Can sıkıcı lekelere karşı yoğun etkili C vitaminli Esthederm Intesive Vitamine C ile koyu lekeler ile mücadele ederken aynı zamanda cildinizi sıkılaştırın. Güçlü içeriği ile koyu lekelere ve kırışıklıklara karşı kanıtlanmış etki gösterir.
Yüz bölgesine C vitamini serumu uygulayacaksanız göz ve dudak çevresine ürünün gelmemesine özen göstermelisiniz.
Genel anlamda bakıldığında, C vitamini serumlarını cildinizi temizledikten ve tonik uyguladıktan sonra, nemlendiriciden önce kullanabilirsiniz.
3. C vit ve niacinamidi aynı rutinde kullanmayın ve tonik aşamasından sonra nemlendiriciden önce uygulayın, tonikten önce değil. 20-30 sn bekledikten sonra nemlendirici ya da yağ uygulayabilirsiniz üstüne. Niacinamid akşam kullanılmalı ancak c vitaminini sabah veya akşam uygulayabilirsiniz.
C vitamini serumunun uygulanması için bakım rutininizde nemlendiriciden önce kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Sabah ve akşam olmak üzere cildinizi temizleyip tonikledikten sonra C vitamini serumunu ince bir katman halinde uygulamanız ve sonrasında nemlendirici ile bakım yapmanız daha doğru bir kullanım sağlıyor.
C vitamininin salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formu ile birlikte kullanılması önerilmiyor. Bu içerikleri üst üste kullandığında, birbirlerinin etkilerini nötrlüyorlar ve tahrişe neden olabiliyorlar.
C vitamininin, salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formları ile birlikte kullanılması C vitaminini etkisiz hale getirebileceğinden önerilmemektedir. Bu içerikler birlikte kullanıldığında tahrişe neden olabilme olasılığı barındırır.
Sabah ve akşam kullandığınızda etkilerini daha yoğun şekilde hissedeceğiniz C vitamini serumunu cildinize ince bir tabaka şeklinde sürebilirsiniz. Bu ürün için aklınıza gelebilecek diğer bir soru da C vitamini serumu kaç yaşında kullanılır şeklinde olacaktır.
Bu yüzden C vitamini serumu kullanırken, gündüzleri en az SPF 20 içeren bir güneş kremi kullanmalısın. Aksi halde cildinde leke oluşumuna neden olabilirsin. Bunun dışında, güneş kremi ile birlikte kullanıldığında C vitamini cilde zarar olmayan, harika bir antioksidandır.
2) Gözenekleri Sıkılaştırır
C vitamini içeren portakal ve limon yağı ile maske deneyebilirsiniz. Ayrıca yüzünüzü birkaç damla limonlu suyla silebilirsiniz. Düzenli şekilde C vitamini takviyeli cilt bakımı yaparak gözeneklerin sıkılaşmasına yardım edebilirsiniz.
Cildinizi nemlendirip tonikledikten sonra C vitamini serumunu sürüp ardından nemlendiricinizi sürmelisiniz. İnce bir katman olarak ve masaj yaparak uyguladığınız serumların etkileri kısa sürede cildinizde görünmeye başlayacaktır.
C vitamini cilt için gerekli inanılmaz bir antioksidana sahiptir. Bunları direkt cildinize uygulamak, cildinizin birçok sorununu ortadan kaldırabilir.
C vitamini bağ dokusunu ve kollajen yapımını hızlandırarak cildin genç kalmasını sağlar. Antioksidan özelliği sayesinde ışıltılı bir cilt vaat etmesinin yanı sıra cildi güneşten korur.
Cilde C vitamini faydaları, özellikle kolajen proteini üzerindeki etkilerinden kaynaklanır. Cilt dokusunu güçlendiren kolajen sentezini artırarak cildin elastikiyetinin artmasına ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olabilir. Özellikle yaşlanma nedeniyle meydana gelen kolajen kaybının önlenmesini destekleyebilir.
C vitamini göz serumlarını uygulamadan önce cildinin iyi bir şekilde temizlendiğinden ve makyajdan arındığından emin olmalısın. Temizleme, tonik ve serum adımından sonra, nemlendirme adımından önce göz çevrene C vitamini uygulamak için doğru zamandır. Yüzük parmağınla göz çevrene hafifçe masaj yaparak uygulayabilirsin.
C vitamini alındıktan en az iki saat sonra ince bağırsak tarafından emiliyor. Günlük tüketim miktarı 100 mg ile 150 mg arasında olduğunda vücut tarafından yüzde 75'i emilirken alınan miktar 1000 mg çıktığında sadece yüzde 50 kadarı emiliyor.
C Vitamini Güçlü Bir Antioksidandır
Bunun sonucunda cilt bariyeri hasar görür, cillteki kolajen miktarı azalır, lekelenmeler ve ton eşitsizlikleri başlar, nihayetinde erken yaşta kırışıklıklar baş gösterir.
B3 vitamini (Niacinamide): Derinin fazla renk pigment üretimini kontrol altında alan etkili bir cilt beyazlatıcıdır. Derideki kolajen üretimini destekleyerek ince çizgi ve kırışıklıkların oluşumunu da engeller. Cildin nem tutmasını da artıran B3 vitamini, derinin yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlar.
Ciltteki lekelerin açılmasında ve renk eşitsizliklerinin giderilmesinde oldukça etkili olan C vitamini, daha ışıltılı bir cilt için leke oluşumuna neden olan melaninin üretilmesini engelliyor. Aynı zamanda cilt kırışıklıkları içinde etkili olan C vitamini, zamanla ciltteki yorgun ve mat görünümü ortadan kaldırıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri