Volkswagen Caddy – Yük Taşıma için SRC 4 Belgesi gereklidir. Volkswagen Caddy – Yolcu Taşıma için SRC 2 Belgesi gereklidir.
Hafif Ticari Araç Kullanmak İçin Gerekli Belgeler
Ticari araçların yük taşımacılığı yapabilmesi için ihtiyaç duyduğu çeşitli belgeler vardır. Ayrıca tüm ticari araçları kullanmak için SRC belgesi zorunluluğu vardır.
Tüm ticari araçlar için SRC belgesi gereklidir. Kamyonet, minibüs, otobüs ve treyler gibi ticari araçlar yük ve yolcu taşımacılığı yapan tüm sürücülerin alması gereken SRC belgesi, ulaşım operatörlerini eğitmeyi, tescil ettirmeyi ve ulaşım sektöründe standartları yükseltmeyi amaçlıyor.
FİAT YENİ DOBLOCARGO ARACIM İÇİN K2 YETKİ BELGESİ ALDIM. ARACI KULLANAN SÜRÜCÜLER İÇİN DE BELGE ALMALI MIYIM? Sürücüler için SRC ve Psikoteknik Belgesi alınması gerekmektedir.
Ruhsatta hususi yazıyorsa src ye gerek yok.
İlgili 27 soru bulundu
SRC Belgesi olmayan şoföre 250 TL araç sahibine ise 5.000 TL ceza yazılır. SRC belgesi olmadan araç kullanılırsa cezanın yanında taşıtta görevli memurlar tarafından bağlanır.
Her türlü kamyon, kamyonet, çekici, yarı römork, tanker veya hafif yükler taşıyan şirket minübüs araçları kullanan sürücüler ile, yolcu taşımalarında kullanılan otobüs, minibüs, otomobil ile okul taşıtı sürücülerinin alması gereken belgedir.
Gerek herhangi bir şekilde ticari araç kullanan özel şahıslar gerekse de kamu işyerlerinde çalışan ticari araç sürücüleri için bir zorunluluk olan SRC ve Psikoteknik Belgelerinin bulunup bulunulmadığına dair trafik denetimi yapan polis ve jandarma ekipleri tarafından sorgulanma yapılmaktadır.
SRC 3 Belgesi
Uluslararası veya yurtiçi eşya, kargo, yük taşımacılığı yapan, kamyon, tır, panelvan, pikap, kamyonet gibi araçlardan herhangi birini kullanan sürücülerin almak zorunda oldukları belgedir. Sürücüler bu belgeye 41 saatlik eğitim sonunda girecekleri sınavdan başarılı olmaları durumunda sahip olabilirler.
SRC3 hangi araçları kullanır sorusunun cevabına gelirsek kamyon, minibüs, panelvan, kamyonet, otobüs, tır ve çekici gibi araçları kullananlar ile kargo, yük ve yolcu taşımacılığı sektöründe sürücülük yapan kişilerin SRC belgesi almak zorunda olduğunu belirtmiştik.
Citroën Berlingo – Yolcu Taşıma için SRC 2 Belgesi gereklidir. Citroën Berlingo – Yolcu ve Yük Taşıma için SRC 2 ve 4 Belgesi gereklidir. Citroën Jumper – Yük Taşıma için SRC 4 Belgesi gereklidir. Citroën Jumper – Yolcu Taşıma için SRC 2 Belgesi gereklidir.
Fiat ducato minibüs, yolcu sınıfına giren bir araç olduğu için, SRC1 veya SRC2 belgeleri'nden biri alınmalıdır.
Psikoteknik Belgesi Zorunluluğunun Kaynağı
Kara Yolu Taşıma yönetmeliği kapsamında araç kullanan tüm şoferlerden psikoteknik raporu istenir. Bu çok geniş bir tanım olduğu için hemen hemen tüm ticari taşıt kullananlar Psikoteknik değerlendirme raporu almak zorundadır.
Src belgesi kalktı ya da src artık istenmiyor haberlerine lütfen itibar etmeyiniz. Çünkü src belgesi kanunen istenilen bir belge niteliğini taşıyor.
Not: B ehliyeti olanlar, sadece src2 ve src4 belgesi alabilirler. Not: C veya D ehliyeti olanlar, src2,src 3, src 4 belgesinden istediğini talep edebilirler.
SRC 3 Belgesi: Bu belge de uluslararası taşımacılık için gerekli. Eşya ya da kargo taşımacılığı olarak sınırlandırılmış. Tır, çekici, kamyon, pikap, kamyonet ve panelvan gibi araçları uluslararası lojistik için kullanan kişilerin bu belgeyi alması gerekir.
Hafif ticari araç (LCV), taşıt ve ticari araç türüdür. Avrupa Birliği'nde brüt araç ağırlığı 3,5 tondan fazla olmayan ticari taşıyıcı araçlar için resmi terimdir. Nitelikli hafif ticari araçlar arasında kamyonet, panelvan, minivan, minibüs ve üç tekerlekli araçlar bulunur.
B sınıfı ehliyet ile kullanılamayacak araçlar; 125 cc ye kadar, 35 kw'a kadar veya 35 kw'yi geçen motosiklet araçlar (A1, A2, A) Römorklu otomobil ve kamyonet (BE sınıfıdır, BE sınıfı için B sınıfı ehliyet tecrübesi aranır)
Src belgesi kimlere gerekmez? Yukarıda src belgesini kimler alır yazımızdan da anlaşılacağı gibi bu belgeyi yalnızca ticari amaç ile kullanan sürücüler alır. Örneğin hususi bir otomobil ya da ticari bir amaçla yük taşımacılığı yapmayan kamyonetleri kullananlarında bu belgeyi almalarına gerek yoktur.
Sınavdan ve eğitimden muaf olarak src belgesini 25 Şubat 2002 tarihinde önce ehliyet alanlar faydalanabilir. Bahsi geçen tarihten önce trafik tescil kuruluşlarından sürücü belgesi tescil edilen sürücüler Ulaştırma Bakanlığına müracaat ederek sınavsız src belgesini alabilirler.
Buna göre; 2023 yılı için SRC belgesi olmadan araç kullanma cezası belirlenen cezai miktar sürücülere 1.420 TL., işletmeye ise 3.585 TL. olmak üzere toplam 5.005 TL.
Gelinen noktada, vatandaştan HİÇBİR EVRAK İSTEMEDEN herkesin kendi E-DEVLET Kapısından sisteme girip arama çubuğuna "muafiyet kapsamında SRC" yazıp ARA dediğinde karşısına çıkan tabloya gerekli bilgileri (3-4 satır / Ehliyet belge no, seri no, alındığı yer) girip TAMAM tuşuna basıldığında SRC Belgesi sistemde ...
SRC belgesi olmadan ticari araç kullanan sürücüye 1414 TL, ruhsat sahibine 3570 TL idari para cezası ayrıca aracın kayıtlı olduğu yetki belgesi sahibine 1300 TL uyarı cezası, toplamda 6284 TL ceza kesilir.
Arslan, ilk kez başvuracak vatandaşların e-Devlet'e girerek SRC başvurusu yapabileceğini, 40 liradan 20 liraya düşürülen SRC belgesi ücretinin ödenmesinin ardından da sistem tarafından hazırlanan belgelerin çıktısının alınarak kullanılabileceğini söyledi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri