Kamp çadırının su geçirmez uygulamasını yapmak için işleme başlayın. Köpük fırçayı, silikon ile tiner karışımına batırın ve dikkatli bir şekilde dikiş yerlerine sürün. Bu işlemin ana nedeni; karışım ile dikiş yerlerinin kapanmasına engel olmaktır. Bu sayede su geçirmezlik uygulaması %100 verim sağlayacaktır.
Çadır brandaları su geçirmemesi için PVC kaplı polyester ya da naylon kumaştan yapılır. Bu malzemeler su geçirmez özelliklere sahiptir. Çadır brandası üreticilerinin çoğu, su direncini artırmak için çadır battaniyelerine özel bir kaplama da uygular.
Çadırın ıslanmasını önlemek için çadırın altına çadırın zemini muşamba serilir. Küçük boyutlu, hafif, bir çantada paketlenebilir, taşıması kolaydır. Çok fonksiyonlu, piknik matı veya plaj matı olarak da kullanılabilir. Çadırın ıslanmasını önlemek için çadır zemininde su geçirmez bir bez olarak kullanılır.
Kurutma: Bakımın Önemli Bir Parçası
Çadırını kuruturken güneş ışığına direkt maruz kalabileceği bir yere sermemen tavsiye edilir. Çünkü güneş ışığına doğrudan maruz kalmak çadırın yapısını önemli ölçüde bozar. Güneş ışığını direkt almayan, görece gölge bir alanda kurutma işlemini tamamlayabilirsin.
İlgili 34 soru bulundu
Kışın yapacağınız kamp tatilinde çadırı sıcak tutabilmek için taş ile ısıtma yöntemini kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken şey ocak ile ısıtılan taşları çadırınızın içerisine taşıyıp burada çadırınızı sıcak tutabilirsiniz. Burada unutulmaması gereken en önemli konu, ısıtılan taşların doğrudan çadıra getirilmemesidir.
Çadırın iç ve dış tentesini temizlerken kesinlikle kimyasal içerikli ürünler kullanmamalısınız. Çadır temizliği yaparken doğal sabun ve nemli bez yardımı ile çadırınızı ayrıntılı bir şekilde temizleyebilirsiniz. Dilerseniz temizlik sırasında bez yerine yumuşak yapılı bir sünger de tercih edebilirsiniz.
Çadırınızda nemi temel olarak nefesiniz oluşturuyor. Çadırda uyuduğunuzda yaklaşık 1 litre su buharı nefesiniz ile birlikte dışarı salınıyor ve bu buhar da çadır içinde sıcaklığı artırarak yoğunlaşıyor. Çadırda birden fazla kişi kalmanız durumunda ise bu su buharı miktarı giderek katlanıyor.
Ahırlarda en büyük problem olan terleme sıkıntısı ancak sprey poliüretan köpük uygulaması ile giderilebilir. Hayvanların vücut ısılarına uygun ortamlar olması gerekir. Kışın üşüyen, yazın terleyen hayvanların verimlerinde ciddi düşüşler görülebilir.
İlk önce barınma alanımız olan çadırın, ağır kış şartlarına uyması gerekiyor. Kış kamplarının olmazsa olmazı yağışa ve rüzgara dayanıklı çadırlar. 4 mevsim ya da 5 mevsim çadırlar kış kampları için bize avantaj sağlıyor. Ancak yüksek irtifada yapılacak kış kamplarında 5 mevsim çadır olması zorunlu.
Özellikle de ısı geçirmeyen özelliği sayesinde kamp matı, kış aylarında kamp yapmak isteyenler için çok faydalıdır. Eğer yazın kamp yapacaksanız ve konforunuzdan da ödün vermek istemiyorsanız şişme yatağı tercih etmenizde fayda var. Çünkü şişme yatak, kamp matı ürününe karşın daha konforludur.
Çadır zemini düz veya çevreden yüksek seviyede kurulmalıdır. * Rüzgar yönünü çadır kurulumunda göz önünde bulundurun. Çadırınızı rüzgardan etkilenmeyecek bir yere kurun. Bu nedenle çadırınız kapıdan rüzgarı yakalayamayacak ve içeriden gelen basınç nedeniyle direklere baskı yapmayacaktır.
Yaz aylarında kullandığınız çadır kış ayları için uygun olmaz. Zorlu hava şartları karşısında sizi korumaya yetmez ve üşümenizi engelleyemez. Kışlık çadır kullanarak soğuk havalarda yapacağınız kamplarda rahat edebilirsiniz. Kış aylarında dağlarda kamp yapacak iseniz 5 mevsim çadır kullanmanız gerekir.
Su yalıtımı sayesinde bina yüzeyleri suya dayanıklı olarak güçlendirilir ve su geçirmez hale gelir. Kısacası su yalıtımı, bir yüzeyi suya dayanıklı yapan ve hidrostatik basınç, kılcallık gibi dış kuvvetler altında sıvıların istenmeyen yüzeylere nüfuz etmelerini önleyen koruyucu bir önlemdir.
Su yalıtımı, binalarımıza suyun girebileceği alanlara yapılır. Bunlar; toprak ile temas eden duvarlar, temeller ve zemine oturan döşemeler, suyun yapı dışında birikebileceği veya suyun basabileceği seviyenin altındaki dış duvar, balkonlar, teras ve eğimli çatılar ile banyo, lavabo tuvalet gibi ıslak hacimlerdir.
Su yalıtımı, bir nesnenin veya yapının su geçirmez veya suya dayanıklı olması, böylece sudan nispeten etkilenmemesi veya belirli koşullar altında su girmesine direnç göstermesi işlemidir. Bu gibi malzemeler ıslak ortamlarda veya belirli derinliklerde su altında kullanılabilir.
Duş almak, vücuttaki gözeneklerin açılmasını sağladığı için daha çok terin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Bu nedenle duş aldıktan sonra antiperspirant özellikli deodorantlar kullanarak terlemeyi kontrol altına alabilir ve kuru kalmasını tercih ettiğiniz bölgelerinizde ter oluşumunu önleyebilirsiniz.
Bir tesisatçı yardımı ile metal vana ve boruları plastik pprc borularla değiştirmeniz bu durumun önüne geçebilir. Yukarıda anlatıldığı gibi boruların üzerinin ısıya karşı izolasyon malzemesi ile kapatmak çözüm için ikinci bir yöntemdir.
Lakota Sioux'larının inipi olarak adlandırdıkları 'Terleme Çadırı' sağlık ve dengeye ulaşmak için kullanılan törensel bir yapıdadır. Terleme çadırı ovalarda söğüt dallarından kurulan ve bizon derisiyle kaplanan derme çatma yapılardır. Kuzeydoğu bölgesinde, uçarlı huş ağacı kabuklarıyla kaplanırdı.
osmanlı döneminden günümüze taşınan nostaljik bir çadır türüdür. keçi kılından imal edilmesi nedeniyle bu isimle anılır. su geçirmez ve güneş ışınlarını engeller olması, kışın sıcak, yazın serin ortam imkanı sağlaması bakımından en önemli özelliklerindendir.
Çadırınızın kumaşı yırtılmaya karşı dayanıklı olsun.
Çadırlar genellikle naylon ya da polyester kumaştan imal edilirler. Bunların her biri çadır için iyi tercihlerdir, fakat yine de yırtılmalara karşı yüksek derecede koruma sağlayan rip-stop kumaşlı bir çadır almak ilk tercihiniz olsun.
Tamir bandı olarak da isimlendirilen branda bandının kullanım alanı oldukça geniştir. Her türlü tamirat ve bakım işlerinde rol alan branda bandının daha çok seracılık faaliyeti ve çadır kullanımının yaygın olduğu yerlerde tercih edildiğinden söz edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri