Çakı gibi deyiminin anlamın çevik, atik ve canlı insanların davranışlarını ve görünümlerini betimlemesi olmaktadır. Bazı insanlar diğerlerine göre çok daha atik bir şekilde hareket ederler. Bu insanların bütün hal ve tavırları diğerlerine göre çok daha canlıdır.
hareketli ve zeki insanlari tanimlamak icin kullanilan soz.. civanın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinden olsa gerek artık pek sık karşılaşmadığımız, övgü içeren deyim.
Aslan gibi TDK sözlük anlamı şu şekildedir: boylu boslu, güçlü ve yakışıklı sağlığı yerinde.
Adam gibi TDK sözlük anlamı şu şekildedir: terbiyeli, akıllı uslu.
(ﺟﺒﻠﺴﺘﺎﻥ) i. (Ar. cebel “dağ” ve Fars. yer bildiren -istān ekiyle cebel-istān) Dağlık yer, dağlık arâzi.
İlgili 41 soru bulundu
Zebellah kelimesinin iri yarı, uzun ve biçimsiz insanları ifade etmek için kullanıldığını söylemek mümkün olmaktadır. Zebellah gibi olmak kelimesi ise vücut özellikleri bakımından oldukça iri olan ve şekilsiz bir vücut görünüşü olan kişileri ifade etmek için kullanılmaktadır.
Çekişmek, tartışmak, münâkaşa etmek anlamına gelen cedelleşmek sözünün halk ağzındaki şekli [Becelleşmek ve mecelleşmek söyleyişleri de vardır]: Akranları baba ocağına sırtını verip hayata mı atılıyor; bizimki, baba ocağıyla cebelleşmek için hayattan destek arıyor (Attilâ İlhan).
Dalyan gibi kelimesi genel olarak iri yarı kişileri ifade etmek için kullanılmaktadır. Aynı zamanda boylu poslu olan kişileri betimlemek için de dalyan gibi kelimesinin kullanıldığı bilinmektedir.
Ayı, toplumdaki erkek yakışıklılık anlayışını reddeden, mevcut kendi doğal erkeksiliği içinde kendisi ile barışık olan erkek biseksüelleri ya da eşcinsel erkekleri tanımlamak için kullanılan bir terimdir.
adam gibi adam da, erkeğin hasına: dürüst, güven veren, ailesine bağlı, beyefendi, tutarlı ve sözünün eri olana denir... bu güzide özellikler kadının hasında da aranır ayrıca...
[1] Birinin yanlışlarını, kusurlarını hoşgörü ile karşılamak. [2] Haksızlık yapmasına izin vermek.
Işin içinden çıkamamak TDK sözlük anlamı şu şekildedir: başaramamak, sorunu çözümleyememek.
Bu deyimde de cesareti ile çevresindeki insanlara örnek olan, korkusuz kişiler anlatılır.
Çiçek Gibi Deyiminin Anlamı (TDK)
Güzel yapılmış bir şey ile ilgili övgüler çiçek gibi deyimi ile ifade edilir. Bir kişi güzel giyinmişse, bir oda güzel temizlenmişse ve buna benzer durumlarda sıklıkla çiçek gibi deyimi kullanılmaktadır.
Bu deyimlerden birisi de "cin gibi" deyimi olmaktadır. Bu deyim ise çok akıllı ve becerikli insanları betimlemek için kullanılmaktadır. Bazı kişiler son derece akıllı ve zeki olmaktadır. Bu kişileri tabir etmek ise cin gibi deyimi kullanılır.
Duvar gibi TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sağır.
Ayıların Gücü osilatörü Alexander Elder tarafından geliştirilmiştir. En düşük fiyatla 13 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) arasındaki farkı ölçer ve bir histogram olarak çizer. Ayıların Gücü göstergesi sıfırdan düşükse, satıcıların fiyatı EMA'nın altına düşürdüğü anlamına gelir.
Çok şişmanlamak. (Tatlıpınar * Yapraklı -Çankırı.)
Ayıp kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk anlamı toplumun ahlak kurallarına aykırı olan, utanılacak durum veya davranış olarak verilmiştir. Ayıp kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci anlamı kusur ve eksiklik olarak verilmiştir. Ayıp kelimesinin TDK sözlüğündeki üçüncü anlamı sıfat olarak utanç veren anlamında verilmiştir.
Ağırbaşlı kelimesinin anlamı seviyeli, olgun ve ölçülü kimsedir. Toplumda ciddiyetini korur. Soğuk kanlı hareket eder. Ciddi, olgun, hareketlerinde ölçülü, işlerini düşüne taşına yapan kişidir.
Çocuk Gibi Deyiminin Anlamı (TDK)
Anlamı: Saf, masum ve davranışları doğal olan kimse.
Mürüvvet; Arapça “bey, adam” anlamına gelen "mar" kelimesinden türemiştir. Erkeklik, soyluluk, erdemli davranış demektir.
Kelime Anlamı: Münakaşa kelimesi, iki veya daha fazla kişi arasında tartışma, çatışma veya sözlü anlaşmazlık anlamına gelir. İnsanlar arasında farklı görüşlerin veya düşüncelerin ifade edildiği bir durumu ifade eder. Kökeni: "Münakaşa" kelimesi Arapça kökenlidir.
Yanlış kullanılan bir kelime: cebelleşmek. Doğrusu cedelleşmektir. Cedel Ar. "tartışma" demektir. Mücâdele de o kökten gelir.
arabçadan gelmis doğrusu cedellesmek olan kelime. kökü arapça "cebel" kelimesi ise "dağ"laşmak deyu tercüme edilebilecek kelimecik. doğrusu cedellesmektir. cedel kökü cidal olan didişmek uğraşmak ve de baya caba sarfetmek anlamlarını taşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri