CALPOL'un saklanması 25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Buzdolabında saklamayınız. Her kullanımdan önce şişeyi kuvvetlice çalkalayınız.
Oral inhalasyon içindir. 30°C altında oda sıcaklığında saklanmalıdır. Donmaktan ve direk güneş ışığından koruyunuz. Kapağı açıldıktan sonra 15 gün içinde kullanılmalıdır. Göze tatbik edilir. oda sıcaklığında nemden ve sıcaktan uzak muhafaza ediniz.
3-5 gün içinde yeni semptomların (belirtilerin) oluşması ya da ağrının ve/veya ateşin azalmaması halinde, çocuğunuzda parasetamol kullanmaya son verip doktora danışınız. CALPOL, akut (kısa süreli) yüksek dozda alındığında ciddi karaciğer toksisitesine (zehirlenmesine) neden olur.
Bozulmuş ilaçlarda görülen belirtiler şunlardır;
Toz İlaçlarda Bozulma Belirtisi: Topaklanma olur. Tabletlerde Bozulma Belirtisi: Renk değişimi ve kırılma olur. Sıvı İlaçlarda Bozulma Belirtisi: Tortu birikimi olur. Merhemlerde Bozulma Belirtisi: Kuruma, koku ve küf olur.
Eğer bebeğiniz uyumada zorluk çekiyorsa, uykudan uyanıp ağlıyorsa ve bir başka sağlık problemi yoksa doktorunuza danışarak yaş ve kilosuna uygun dozda parasetamol (Calpol) verebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
CALPOL'un saklanması
Buzdolabında saklamayınız. Her kullanımdan önce şişeyi kuvvetlice çalkalayınız. CALPOL sulandırılmadan kullanılır.
Beklediğinde etken madde dibe çökecektir. Kullanmadan önce çalkalamanız gereklidir. * Ateş düşürücü şurupları açtıktan sonra 1 ay içinde tüketin. Hava ile temas ettikten sonra etkinliği azalabilmektedir.
Şuruplar Açıldıktan sonra 7 gün içerisinde kullanılır.
Buzdolaplarında en çok ve yanlış olarak ateş düşürücü, öksürük ve vitamin şuruplarının saklandığını biliyoruz. Buzdolabında saklanması gerekenler dışında ilaçlarınızı asla buzdolabında saklamayın. Çünkü bazı şurupların içindeki etken maddeler dibe çöker ve her dozda eşit miktarda ilaç alınmamış olur.
Ateş düşürücünün etki süresi 4-6 saattir. 3.5-4 saat sonra ateş çıkıyorsa yine ateş düşürücü verebilir. Bu arada genel durum bozukluğu varsa muayeneye götürülür.
Şuruplar Açıldıktan sonra buzdolabında kutusu içinde 1 ay muhafaza edilerek kullanılabilir. Oda sıcaklığında açıldıktan sonra 7 gün içerisinde kullanılır.
Ateşi olan çocukta yan etkileri daha az olduğundan öncelikle parasetamol içeren ateş düşürücüler (calpol, parol, minoset vb.) tercih edilmelidir. Parasetamol 4 saatten sık olmamak kaydıyla günde 4 kez (her seferinde kg başına 10-15 mg dozunda) kullanılabilir.
CALPOL 6 PLUS, süspansiyon (çözelti, katı-sıvı karışımı) şeklinde her bir ölçeğinde (her 5 ml'de) 250 mg parasetamol içeren, ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak etki gösteren bir ilaçtır. CALPOL 6 PLUS 150 ml kahverengi şişede sunulmaktadır.
En fazla günde 10-15 mg/kg bölünmüş dozlar halinde 60 mg/kg kullanılır. Hekim önerisi olmadan 3 ardışık (üstüste) günden daha uzun kullanmayınız. Ağızdan alınır. CALPOL'un koyu kıvamı ilacın kaşıktan dökülmesini önler ve daha kolay uygulanmasını sağlar.
İlaçlar, 15-25 derece arasında oda sıcaklığında saklanmalıdır. Ağrı kesiciler, özellikle çocuklar için kullanılan ateş düşürücü şuruplar, toz biçiminde ve su ile sulandırılmayan antibiyotikler ve bunun gibi ilaçlar ağızları tam olarak kapatıldıktan sonra güneş görmeyen serin bir yerde ve kutusunda saklanmalıdır.
DOLVEN'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. 30°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Işıktan koruyunuz. Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız. Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra DOLVEN'i kullanmayınız.
Kullanma talimatı dikkate alındığında özellikle belirtiliyorsa buzdolabında saklanabiliyor. Aksi takdirde ilaçların oda sıcaklığında saklanması uygunluk gösteriyor. İlaç saklama koşulları 20-25 derece oda sıcaklığını gerektirirken, 15 ile 30 derece arasındaki ısı değerleri sınır kabul ediliyor.
Marketlerde ya da kozmetik mağazalarında satılan o ilaç kaplarında herhangi bir nem ve hava geçirmezlik yok. Hava, nem ve güneşe açık." İlacın yanlış ortamda saklanması sonucu ise istenen sonucun alınamayacağını belirten Aydın, "Başımıza gelecek ilk olay ilaçtan beklediğimiz etkiyi alamamamız olur.
5.1.2. “Işıktan Korunması Gereken İlaçlar Listesi” nde bulunan ilaçlar direkt güneş ışığına maruz kalmayan raflarda saklanır. İlaç hastane ambalajı şeklinde temin edilmişse, eczanece bölüme ilacı gönderirken gün ışığını engelleyecek şekilde paketleyerek gönderir.
Çocuğunuzun sancısının iyi bir şekilde idare edilmesini sağlamak için dönüşümlü olarak parasetamol ve ibuprofen verilmesinde ya da ikisinin aynı anda verilmesinde bir sakınca yoktur.
Serin bir yer bulun: İlaçlarınızı mümkün olduğunca serin bir yerde saklamaya çalışın. Evinizin en serin odalarından biri ya da klima ile serinlettiğiniz bir alan uygun olabilir. Direkt güneş ışığından ve ısı kaynaklarından uzak tutmak da önemlidir.
Paracetamol kg başına 15 mg olarak verilmektedir. Günde en fazla 4 doz verilebilir. Doz aralıkları 4-6 saat olmalıdır.
Bir bebeğin normal vücut sıcaklığı yetişkin bir bireye oranla daha yüksektir. Bu noktada normal kabul edilen 35- 37 derece iken bir bebeğin vücut sıcaklığı ise 35-37,5 arasında değişmektedir. 38 derece ise bebekler için önemli bir sınırdır ve hafif derecede ateş olarak kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri