Isı yalıtımı açısından cam kalınlığı cam balkon sistemlerinde dikkat etmeniz gereken noktalardan biridir. Yüksek ısı yalıtımı açısından cam panellerin standart olarak 19 mm kalınlığında olması beklenir.
sorunu son zamanlarda sıklıkla almaktayız. Kısa net cevap vermek gerekirse 8mm temperli cam kullanımı cam balkonlarda tercih edilmektedir. Bunun dışında 10mm temperli cam kullanımıda vardır ve genelde sürgülü cam sistemlerinde 10mm cam tercih edilmektedir.
3- Kullanılacak camlar mutlaka 8 mm kalınlıkta olmalı ve 4 bir tarafı rodaj işlemi ile pürüzsüz hale getirilmelidir. Camların çevrelerinde çapak dediğimiz cam kırıkları olmamalıdır. Balkon sisteminde 10 mm cam kullanılması avantaj değil dezavantaj yaratır. Yine aynı şekilde 6 mm veya daha ince camlar kullanılmamalıdır.
Kaliteli bir cam balkonun bazı gereklilikleri bulunmaktadır. Örneklendirmek gerekirse de cam balkon yapımında, camın cinsinin en az sekiz mm ya da on mm kadar kalın temperli, düz rodajlı olması önerilmektedir. Ayrıca kullanılan camın, kesinlikle şişe cam patentli olması gerekmektedir.
İlgili 35 soru bulundu
En iyi cam balkon modeli bize göre ısıcamlı cam balkondur. Yeni ve daha çok özelliği vardır. Ayrıca ısı camlı oluşu artı bir avantajdır. En kullanışlı cam balkon ise düz - U - L şeklindeki balkonlara uygulanan cam balkonlardır.
Füme renkli balkon ise mahremiyeti sağlar ancak tam verim almak için plise perde sistemi tercih edilebilir. Şeffaf renkte mekanlar daha aydınlık ve ferah olur. Füme renkte ise daha karanlık olur ancak bu durum ortamın kasvetli olmasına neden olmaz.
Piyasada bilinen en iyi markalar Dorame Gold Plus, Asaş, ısıcamlı Camoda ve Vista ısıcamlı sürme cam balkon olarak sayılabilir. Ayrıca Makrowin Arda serisi de düz alanlarda oldukça iyi sonuç vermektedir.
1: sistemde kullanılan alüminyum hurda katkısız taşıyıcı gövdede alüminyum et kalınlığı minimum 1,5 mm olmalıdır. 2: sistemde kullanılacak teker kullanılacak camın (8mm 10mm) ağırlığını taşıyacak kapasitede olmalıdır, paslanmaz metal gövde olmalıdır. 3: camlar ( 8mm 10mm ) temper cam olmalıdır.
Pencerelerde kullanılan camların kalınlıkları anma adı olarak 2, 3, 4, 5, 6 ve 7 mm'dir.
8 mm cam en fazla kullanılan ve ağırlığı gereği mekanizmaları yormayan ideal üründür. 8 mm camların azami yüksekliğinin 230 cm olması tavsiye edilir. Burada kastettiğimiz net cam ölçüsü. 240 cm yükseklikteki bir alanda net cam ölçüsü 220 cm olacaktır. Aslında daha fazla dikkat edilmesi gereken bir konu var.
Sert rüzgârlar ve kar yağışı ile balkonlar kış aylarında tamamen devre dışı kalmaktadır. Bu nedenle, balkonların kapatılması, kış aylarında balkon sefasının devam etmesini sağlamaktadır. Cam balkon hizmetlerinde, kullanılan camlar, ısı cam özelliğine sahiptir. Bu nedenle, dışarının soğuğunu içeri almaz.
Özellikle az ışık alan evler için beyaz cam balkon sistemlerinin daha uygun olduğunu söylemek mümkündür. Tam aksine fazla ışığa maruz kalan evlerde ise siyah cam balkonlar güneşin etkisini azaltır.
Standart cam m2 fiyatı 1550 TL, Standart cam (Renkli) m2 fiyatı 1550 TL, Isıcamlı Cam Balkon m2 fiyatı 2000 TL, Isıcam (Renkli) m2 fiyatı 2250 TL olarak yer alıyor. Sürgülü Cam Balkon'un m2 fiyatları 1550 TL'den başlamaktadır. 2023 yılı itibariyle katlanır cam balkon sistemleri ise 1700 TL ve 2000 TL arasındadır.
Cam balkonların takılması gereken bir mevsim bulunmamaktadır. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, montaj yapıldıktan sonra ilk 24 saat camlardaki lastiklerin tam olarak oturması için müdahale edilmemesi ve temizlenmemesi gerektiğidir.
Eğer daha fazla açıklık ve ferahlık istiyorsanız sürgülü cam balkonlar sizin için daha uygun olabilir. Ancak, balkonunuzun daha az yer kaplamasını ve daha çok kullanılabilir alan yaratmasını istiyorsanız, katlanır cam balkonlar sizin için daha iyi bir seçenek olabilir.
Cam balkonların daha kullanışlı olabilmesi için perde taktırılmaktadır. Cam balkonda en çok tercih edilen perde modelleri ise, stor perde, zebra perde ve jaluzi perdedir.
Katlanır Cam Balkon
için üretmiş olduğumuz Cam Balkon Sistemidir. Gold Serinin eksiklerinin tamamlandığı sistemde, kendinden yağmur kanallı alt kasa, kullanılan rulman ve alüminyum fitiller çok daha fazla kullanışlı, kaliteli ve tüm yalıtım sorunu çözülmüş bir sistemdir.
Klima kullanıyorsanız ve bir ısı bariyeri oluşturmak istiyorsanız durum elbette farklıdır. Az ışık alan bir evde oturuyorsanız şeffaf, mavi, yeşil ve bronz renklerden birini tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Hatta şeffaf renk belki de en doğru seçim olacaktır.
Siyah renkli cam balkonlar güneş ışığını çok daha az içeri almakta olup camın bulunduğu odalar diğer odalara göre daha az ışık alacaktır. Yani içeriyi karartır mı sorusuna verilecek cevap belirli bir oranda evettir. Açık havalarda dışardan görünüm ile kapalı havalarda görünüm de farklılık gösterecektir.
Pvc balkon sistemlerine kıyasla baktığımızda ses ve ısı yalıtımı konusunda performansı biraz daha düşüktür. Bu sebeple çok soğuk iklim bölgelerinde yaşayanlar için Pvc cam balkon kullanımı daha yaygındır. Fakat sıcak iklim bölgelerinde ise cam balkonu rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
Yeni cam balkon modelleri sırasıyla: Katlanır cam sistemleri, vitrin camlama sistemleri, sürme (kayar) camlama sistemleri olmak üzere 3 çeşit bulunmaktadır.
Katlanır Cam Balkon Teknik Özellikleri:
En uygun kanat genişlikleri 45-75 cm olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda hazırlanan camlar rahat kullanım kolaylığı sağlar.
Cam Kalınlığının 8-10 mm Olması Gerekir.
Katlanır cam aralarında silikon ve alüminyum olmak üzere iki tip conta kullanılmaktadır. Ekonomik cam balkonlarda silikon conta tercih edilmektedir. Silikon contanın dezavantajı 3 ile 5 yıl arasında sararmasıdır. Alüminyum contalar ise sararma yapmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri