Cambalkon genellikle metrekare olarak fiyatlandırılır. Balkonun toplam uzunluğu ile yüksekliği çarpılarak toplam cam balkon metrekaresi elde edilir. Bu metrekare ile cam balkon m2 fiyatı çarpılarak toplam cam balkon fiyatı bulunur.
Balkonunuzun genişliğini ve yükseliğini ölçerek, bulduğunuz bu iki değeri birbiriyle çarparsınız. Böylelikle çıkan sonuç, cam balkonun kaç m2'ye uygulanacağına gösterir. "Balkonunuzun m2'si" x "cam balkon m2 birim fiyatı" işlemi ile cam balkon fiyatı hesaplanmış olur.
Cam ölçüsü şu şekilde olmaktadır.
En ve boy çarpılarak sonuca ulaşılır. Ancak En ve boy ölçüsü eğer küsüratlı ise yukarıya yuvarlanır. En 58 hesaplama yapılırken 60 a yuvarlanır. Boy ise 195 iken 200 e yuvarlanır. 60x200 = 1.2 m2 etmektedir.
Cam balkon sistemlerinde ortalama olarak ortaya çıkan fiyatlar ise kesin olmamakla birlikte kısaca şu şekildedir: Standart Cam M² Fiyatları: 2550 TL – 2.800 TL. Pimapen M² fiyatları: 3500 TL – 3.700 TL. Standart Renkli cam M² Fiyatları: 2.800 TL – 2.850 TL.
Alan Hesaplama: Cam balkonun alanını hesaplamak için genişliği ve yüksekliği çarpın. Örneğin, genişlik 3 metre ve yükseklik 2,5 metre ise, alan = genişlik x yükseklik = 3 m x 2,5 m = 7,5 m² olacaktır.
İlgili 37 soru bulundu
Net metrekareye mutfak, banyo ve balkon ve teras alanları dahildir. Net Metrekare Nasıl Hesaplanır? Brüt metrekare hesabından duvar kalınlıkları, merdiven ve asansör boşlukları gibi kullanılmayan alanların hesaptan çıkarılması ile net metrekare alanı elde edilir.
Kare bir alanın metrekare olarak hesaplanması için, kenarının uzunluğunu kendisiyle çarpmanız yeterlidir. Örneğin, 3 metre kenar uzunluğuna sahip bir karenin alanını hesaplamak isterseniz, 3 x 3 işleminden 9 metrekare sonucunu elde edersiniz.
Balkonun toplam uzunluğu ile yüksekliği çarpılarak toplam cam balkon metrekaresi elde edilir.
Balkonun kullanım amacı: Balkonunuzu sadece dinlenmek için kullanıyorsanız, beyaz cam balkonlar daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, balkonunuzu çalışma alanı veya ofis olarak kullanıyorsanız, siyah cam balkonlar daha uygun olabilir.
Eğer daha fazla açıklık ve ferahlık istiyorsanız sürgülü cam balkonlar sizin için daha uygun olabilir. Ancak, balkonunuzun daha az yer kaplamasını ve daha çok kullanılabilir alan yaratmasını istiyorsanız, katlanır cam balkonlar sizin için daha iyi bir seçenek olabilir.
Kanat genişlikleri maksimum 70 cm kanat yükseklikleri 260 cm olmalıdır. Minimum kanat genişlikleri 30 cm kanat yüksekliği 260 cm olabilir. Dar balkonlar hareket alanı kısıtlı balkonlar için eşikli sürme sürgülü cam balkon sistemi ideal bir sistemdir.
En uygun kanat genişlikleri 45-75 cm olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda hazırlanan camlar rahat kullanım kolaylığı sağlar.
Pvc pimapen, cam balkonlara göre soğuk havalardaki işlevselliği daha fazladır. Pvc pimapen soğuk hava şartlarına uyum sağlarken cam balkonlar için bu durum söz konusu değildir. Balkon kaplama yaptırırken ürünün uzun ömürlü olmasına önem verenler için pvc pimapenler tercih edilebilir.
Kısa net cevap vermek gerekirse 8mm temperli cam kullanımı cam balkonlarda tercih edilmektedir. Bunun dışında 10mm temperli cam kullanımıda vardır ve genelde sürgülü cam sistemlerinde 10mm cam tercih edilmektedir.
Cam balkon hizmetlerinde, kullanılan camlar, ısı cam özelliğine sahiptir. Bu nedenle, dışarının soğuğunu içeri almaz. Aynı şekilde, contaları sayesinde, dışarıdaki yağmur ve kar, içeri girmemektedir. Alüminyum kısımlar da özel yalıtım özelliği ile üretildiği için, kışın çok rahat bir kullanıma sahiptir.
Cam balkon montajı ortalama olarak yaklaşık 5 saat sürmektedir ancak bu süre montaj yapılacak yere göre değişmektedir.
Cam Kalınlığının 8-10 mm Olması Gerekir.
Katlanır cam aralarında silikon ve alüminyum olmak üzere iki tip conta kullanılmaktadır. Ekonomik cam balkonlarda silikon conta tercih edilmektedir. Silikon contanın dezavantajı 3 ile 5 yıl arasında sararmasıdır. Alüminyum contalar ise sararma yapmaz.
Cam balkon sistemleri uygulandığı mekanları dış etkenlerden ve kötü hava şartlarından koruyarak ilave bir yaşam alanı oluşturulmasını sağlar. Cam balkon uygulamaları konforlu bir kullanım ve panoromik manzara sunar.
Örneğin, bir oda 4 metre genişliğinde ve 6 metre uzunluğunda ise, oda metrekare hesabı 4m x 6m = 24 metrekare olacaktır.
Örnek; En: 4M Boy: 5M Hesaplama:4M X 5M = 20m2dir. Evinizin metrekaresini hesaplamak istiyorsanız, bu aslında dikdörgen bir cismin alanını hesaplamak demektir.
Halınızın önce enini, sonra da boyunu ölçüp çarptığınızda halınızın kaç metrekare olduğunu bulabilirsiniz. Örnek verecek olur isek: Eni 2 (200 cm) metre, boyu ise 3 (300 cm) metre olan bir halı 6 metrekaredir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri