Cam balkon hizmetlerinde, kullanılan camlar, ısı cam özelliğine sahiptir. Bu nedenle, dışarının soğuğunu içeri almaz. Aynı şekilde, contaları sayesinde, dışarıdaki yağmur ve kar, içeri girmemektedir. Alüminyum kısımlar da özel yalıtım özelliği ile üretildiği için, kışın çok rahat bir kullanıma sahiptir.
Sıcak bölgelerde evin serinliğinin muhafaza edilebilmesi için de cam balkonlar kullanılabilmektedir. Cam balkonlar sadece sıcak havayı değil, aynı zamanda soğuk havayı da muhafaza edebilmek için üretilmektedir.
Camın ısı yalıtım özelliği var mıdır? Cam, pencerelere yalın olarak tek cam halinde uygulandığında kışın bina içinden dışarıya önemli boyutta ısı kaçışı olmaktadır. Tek camın ısı yalıtımı sağlama özelliği yoktur.
Cam balkonların takılması gereken bir mevsim bulunmamaktadır. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, montaj yapıldıktan sonra ilk 24 saat camlardaki lastiklerin tam olarak oturması için müdahale edilmemesi ve temizlenmemesi gerektiğidir.
Kapalı olduklarında, hem gürültü hem de ısı yalıtımı dahil olmak üzere çift camın enerji verimliliği tasarrufunu sunarken, ışığın yaşam alanınıza girmesine izin verirler. Özellikle soğuk havalarda, balkon camlarınızın iç kısmında yoğuşma olduğunu yani cam balkonun terleme yaptığını fark edebilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
“Pencereden gelen soğuk nasıl engellenir?” sorusunun cevabı ise çok basit! Kapı ya da pencerelerde soğuğu engellemek için fitil ya da yapışkanlı süngerler kullanabilirsiniz. Uygun fiyata alabileceğiniz bu fitil ve yapışkanlı süngerli kolayca siz de takarak, soğuk havanın içeri girmesini engelleyebilirsiniz.
Isıcamlı cam balkonlar ısı yalıtımı sağlayan camlar ile balkonlarınızın kapatılması işlemine denilmektedir. Isıcamlı cam balkonlar dört mevsim konfor sağlamaktadır. Kışın , soğuk havalarda ısı yalıtımı sağlayarak evlerinizi soğuktan ve masraftan korumaktadır.
Cam balkonlarınızın güneş ışığını engellemesini istiyorsanız siyah cam panellere sahip cam balkonlar tercih edebilirsiniz. Siyah cam balkonlar belli oranda güneş ışığını engelleyecektir. Eğer evinizin fazla güneş alan bir bölgesine cam balkon uygulamayı düşünüyorsanız siyah cam balkon iyi bir seçenektir.
Sadece açık balkonlar değil, kapalı balkonlar da kış aylarında soğuk olabilir. Alanda ideal sıcaklığı sağlayabilmek için ise ısıtıcılardan yardım alabilirsiniz. Eğer balkonunuzda radyatör yoksa bu alanda kullanabileceğiniz en ideal elektrikli ısıtma cihazlarından birinin infrared ısıtıcılar olduğunu söyleyelim.
Cam balkon su geçirir mi? Hayır demeyi çok isterdik. Çok yoğun, şiddetli ve yatay açı ile gelen yağmurlarda cam balkon sistemlerinin su almaması çok mümkün değildir. 2 camın üst üste binmesinin yanı sıra, cam kanatlar ray üstünde tekerlekler yardımı ile hareket eder.
Pvc pimapen, cam balkonlara göre soğuk havalardaki işlevselliği daha fazladır. Pvc pimapen soğuk hava şartlarına uyum sağlarken cam balkonlar için bu durum söz konusu değildir. Balkon kaplama yaptırırken ürünün uzun ömürlü olmasına önem verenler için pvc pimapenler tercih edilebilir.
Cam balkon sistemlerinde temperli denilen her türlü hava koşuluna karşı sağlam, uğraşsanız bile neredeyse kıramayacağınız özel camlar kullanılmakta. Bu camlar büyük uğraşlar sonucunda kırılsa bile toz gibi minik minik parçalara ayrılır. Tıpkı araçlarda kullanılan camlar gibidir. Kırılsa bile tehlike arz etmez.
Camın erime noktası yoktur. Isıtıldığında yumuşar ve arzu edilen şekil verilebilir. Sıcak şekillendirme 800-1300°C arasında yapılabilir. Cam yaklaşık olarak 500°C'nin üzerinde yumuşamaya başlar.
Kapalı olduklarında, hem gürültü hem de ısı yalıtımı dahil olmak üzere çift camın enerji verimliliği tasarrufunu sunarken, ışığın yaşam alanınıza girmesine izin verirler. Özellikle soğuk havalarda, balkon camlarınızın iç kısmında yoğuşma olduğunu yani cam balkonun terleme yaptığını fark edebilirsiniz.
Eğer daha fazla açıklık ve ferahlık istiyorsanız sürgülü cam balkonlar sizin için daha uygun olabilir. Ancak, balkonunuzun daha az yer kaplamasını ve daha çok kullanılabilir alan yaratmasını istiyorsanız, katlanır cam balkonlar sizin için daha iyi bir seçenek olabilir.
En iyi cam balkon modeli bize göre ısıcamlı cam balkondur. Yeni ve daha çok özelliği vardır. Ayrıca ısı camlı oluşu artı bir avantajdır. En kullanışlı cam balkon ise düz - U - L şeklindeki balkonlara uygulanan cam balkonlardır.
Cam Balkon Fiyatları 2023 (Güncel)
Standart katlanır cam balkon (şeffaf) m2 fiyatı 1650 TL, Standart cam (Füme) m2 fiyatı 1800 TL, Isıcamlı Cam Balkon m2 fiyatı 2600 TL, Isıcam (Renkli) m2 fiyatı 2800 TL, Sürgülü cam m2 fiyatı 1850 TL, Sürgülü cam (Renkli) m2 fiyatı 2100 TL olarak sıralanmaktadır.
Cam Balkon Camı Rüzgarda Patlar mı? Cam balkon kanadı rüzgarda patlamaz ancak kasırga seviyelerinde kimse garanti veremez. Cam patlaması durumunda tuz-buz olarak dağılır. Güvenlik açısından yüksek derecede fırtınalı havalarda balkonda durulmaması salık verilir.
Sert bir şekilde metal cisimler ile bile bilinçli şekilde vurursanız cam balkonlardaki camlar düşmez ve kırılmaz. Kırıldığı zamanlarda çevreye zarar vermeyecek şekilde tasarlanan cam balkonlar sizi ve çevrenizdeki insanları kurur. Kırılma durumları yaşandığı zaman camlar tavla zarı ufaklığında ayrılarak etrafa dağılır.
Temizliği, bakımı kolay ve pratik. Darbelere dayanlıklı temperli cam kullanıldığı için hırsızlık olaylarına karşı da koruyor. Olağandışı etkilerle camın kırılması durumunda ise, küçük parçalara ayrılarak çevreye zarar vermiyor. Yağmur, kar ve rüzgar gibi dış etkenlerden koruyor.
Siyah renkli cam balkonlar güneş ışığını çok daha az içeri almakta olup camın bulunduğu odalar diğer odalara göre daha az ışık alacaktır. Yani içeriyi karartır mı sorusuna verilecek cevap belirli bir oranda evettir. Açık havalarda dışardan görünüm ile kapalı havalarda görünüm de farklılık gösterecektir.
Füme renkli balkon ise mahremiyeti sağlar ancak tam verim almak için plise perde sistemi tercih edilebilir. Şeffaf renkte mekanlar daha aydınlık ve ferah olur. Füme renkte ise daha karanlık olur ancak bu durum ortamın kasvetli olmasına neden olmaz.
Bunun sebebi mevsim değişimlerinde mekanlarımızda yaptığımız ısıtma-soğutma değişiminden kaynaklanmaktadır. Kış aylarında aşırı ısıtılan iç mekan (oda, ofis, balkon) havası ile temas eden soğuk cam yüzeyi yoğuşmaya neden olur. Yoğuşma neticesinde de terleme veya buharlaşma olarak nitelendirdiğimiz durum oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri