Reçete Geçerlilik Süresi 2023 Doktorun yazdığı reçeteyi 4 gün içerisinde kullanmanız gerekecektir. Reçete yazıldıktan itibaren 4 gün içerisinde eczaneye başvurarak, ilaçları alabilirsiniz. Dördüncü günün sonundan itibaren reçetenin geçerlilik süresi dolacağı için yeniden doktora gidip yazdırmanız gerekecektir.
Reçete yazıldığı tarihten itibaren hasta 4 gün içinde eczaneden ilaçları alabilir. Hafta sonu günleri Cumartesi, Pazar bu 4 günün içinde sayılmaz. Yani Cuma günü reçete edilen bir ilacı Çarşamba gününe kadar alabilirsiniz.
Reçete sadece kaydeden eczacı tarafından değiştirilebilir. Reçetedeki bilgilere Ceza İnfaz Kurumundan müdahale mümkün değildir. Reçete tarihinin giriş yapıldığı tarih ile arasında en fazla 30 gün olabilir. Reçete tarihinden itibaren 30 gün geçmiş reçeteler sisteme girilememektedir.
Şöyle ki; istisnalar hariç hastalara 15 gün önceden raporlu ilaçlarını alma hakkı tanınmıştır.
SUT'un 4.5.2 - Reçetelerin geçerli olduğu süre maddesinin 1.fıkrasındaki “(1) İlaçlar reçetenin tanzim tarihinden itibaren 4 işgünü içinde sözleşme yapılan eczanelerden temin edilecektir.
İlgili 35 soru bulundu
Reçete yazıldıktan itibaren 4 gün içerisinde eczaneye başvurarak, ilaçları alabilirsiniz. Dördüncü günün sonundan itibaren reçetenin geçerlilik süresi dolacağı için yeniden doktora gidip yazdırmanız gerekecektir.
Devamlı değişen 10 günlük, 30 günlük, 28 günlük ilaç ödemeleri ülkemizdeki ilaçların “ambalaj standartlarının“ olmamasından kaynaklanmaktadır. İlaç tekelleri tarafından ilaçlar kurumun ödeme süresine göre, içindeki tablet, kapsül v.s. sayısını değiştirebiliyor.
SÜRELİ SAĞLIK RAPORLARI 30 Haziran 2023'e kadar geçerli sayılmaya devam edecek. Bilindiği gibi bu uygulama, salgınla mücadele kapsamında başlatılmıştı. Belirtilen tarihe kadar, raporlu ilaçlar eczanelerden aynı şekilde temin edilebilecek.
Reçete süresi geçerse ne olur? Bu durumda SGK ilaç bedellerini karşılamayacaktır. Yani reçete aslında halen geçerlidir ve vatandaş isterse ilaç bedellerinin tamamını cebinden ödeyerek ilaçları alabilir.
Hastalanırsak. Kronik hastalığı olanlar için belli süreli ilaç kullanım raporları çıkarılıyor. Hasta ilaç raporunun süresi boyunca kullandığı bu ilacı aile hekimine yazdırabiliyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu, karar üzerine SUT'ta yaptığı değişiklikle 6 Nisan'dan itibaren reçetede 4 ilaç sınırlamasını kaldırdı. Artık hekim tanısı doğrultusunda reçeteye istediği kadar ilaç yazabilecek.
"Eczane eczacıları olarak her türlü kontrolünü, denetimini yaptığımız ilaçlarımızı, vatandaşlarımıza verdikten sonra, halk sağlığını ve eczanelerimizdeki ilaç kalitesini korumak açısından geri almamız mümkün değildir.
2) Özel Hastaneler sadece (ssk.gov.tr) adresinde yayınlanan branşlarda SSK ile anlaşmalıdırlar. 3) Bazı Özel Hastaneler anlaşmaları olmadığı branşlarda da SSK hastalarına reçete yazmaktadırlar. Bu reçeteler SSK tarafından geri ödenmeyecektir.
İki uygulama arası en çok 45 gün olabilir (iki reçete tarihi arası). İlk rapor 3 aylık çıkmasına rağmen ilaçlar birer kutu olacak şekilde 3 ay boyunca ayrı ayrı yazılır.
30 Nisan 2022 tarihine kadar raporlarını yenilemeyen kişilerin raporları geçersiz sayılacak ve raporlu ilaçlar alınamayacak.
Kırmızı reçete, sağlık bakanlığı tarafından belirlenmiş, ilaçların kategorize edildiği 5 çeşit reçeteden bir tanesidir. Genellikle uyuşturucu madde özelliği taşıyan ilaçlar için kulanılmaktadır.
Gözlük reçetesi yazıldığı gün itibarıyla dört iş günü içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisine hafta sonları, bayram, resmi tatiller dahil edilmez. Reçeteyi almanızın ardından bayram ya da tatil günü denk geliyorsa o günleri dahil etmeden dört günü saymalısınız.
Reçetenin yazılmasından itibaren 4 iş günü içinde gözlükleri satın almak şarttır. Aksi halde reçete geçersiz olur ve eski reçete ile gözlük satın alınamaz. Hafta sonu tatilleri ve bayram tatilleri reçete süresi içinde sayılmaz.
Meslektaşlarımızın yeşil reçetelerde raporsuz olarak en fazla 2 kutu, raporlu reçetelerde 3 aylık doz verilebilmesi; kırmızı reçetelerde ise T.C. Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen maksimum dozların raporlu dahi olsa aşılmaması önemle rica olunur.
''TEİS olarak raporlu hastalarımızı bilgilendirmek isteriz, raporlu ilaçlarını bitirmeden 15 gün önce reçeteye yazdırabilirler. Bu haklarını kullansınlar, ihmal edip geciktirince SGK ilk defa ilaç alıyormuş uygulaması yapıp sadece 28 günlük ilaç verecektir.
Ankara. Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) 18 Mart 2020'de yapılan duyuruyla rapor sürelerinin uzatıldığını, bu raporlara istinaden ilaçların eczanelerden reçetesiz temin edilebildiğini anımsattı.
SGK tarafından 08.04.2022 tarihinde “Kronik Hastalığı Nedeniyle Sağlık Raporu Olan Hastaların İlaç Temini” hakkında bir duyuru yayınlanmıştır. Raporları yıl sonuna kadar uzatılan kronik hastaların reçetesiz ilaç almasına ilişkin uygulama 31 Mayıs 2022'de sona erecektir.
Uzatılmış salınım, tablet ya da kapsüllerin yavaşça çözülmesi ve içerdikleri etken maddeyi belli bir zamanda salıvermeleridir. Uzatılmış salınımlı tablet/kapsüllerin avantajı hızlı salınımlılara göre doz sıklığının daha düşük olması ve kanda ilaç düzeyinin daha sabit kalabilmesidir.
SUT, Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğidir. Her operasyonun bu tebliğe göre bir değeri bulunmaktadır. Örneğin özel hastane maliyeti 6.000 TL olan Safra kesesi ameliyatının SUT Bedeli 1.500.- TL'dir.
Ayakta tedavide sağlanan ilaçlar için katılım payı
(2) Ayrıca her bir reçete için; a) 3 kutuya kadar (üç kutu dâhil) temin edilen ilaçlar için……….3 (üç) TL, b) 3 kutuya ilave temin edilen her bir kutu ilaç için……….……..1 (bir) TL, olmak üzere katılım payı alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri