Ev ya da araba temizliğinde oldukça etkili olan güderi, cam bezi olarak kullanılabilir. Güderi oto,araç kurulama bezi araçların iç ve dış temizliğinde kullanılabilir ve yüzey temizliğini çok iyi yapabilmenizi sağlar. Özellikle evlerin ya da araçların cam temizliğinde güderi bez ile çok iyi sonuç alabilirsiniz.
Bu noktada sıradan bir temizlik bezi yerine mikrofiber havluların kullanılması daha mantıklı olacaktır. Araba mikrofiber bez polyester ve polimitin adlı iki maddenin karışımının oldukça inceltilmesi ile üretilmektedir. Bu bezlerin en temel özellikleri arasında sadece su ile bile temizliğin sağlanabilmesidir.
Bez, cam yüzeylerde çizik oluşumuna sebep olmaksızın etkili bir temizlik yapabilmenize olanak sağlar. Dolayısıyla araba temizliği için ideal bir seçenek olarak değerlendirilir.
Araba kurutma için güderi bezimiz, ara sıra dökülmeleri temizlemek için sünger ve havlu gibi çalışır. ✅ YÜKSEK KALİTELİ MALZEME - Narin araba havlu kurutma bezi aracınızın yüzeyini veya diğer hassas yüzeyleri çizmez.
Mikrofiber bezler, en iyi cam temizleyiciler arasındadır. Mikrofiber bezler, su emiciliği ve yumuşaklığı nedeniyle, cam yüzeyleri temizlemek için idealdir. Pamuklu bezler, daha sert bir yapıya sahiptir ve cam yüzeylerde çizik oluşma riski daha yüksektir.
İlgili 22 soru bulundu
Bu kolaylıklardan biri de Biobellinda mikrofiber iz bırakmayan cam bezi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bezler mikforifer yapıları sayesinde bakteri biriktirmezler ve asla yüzeyde bez izi bırakmazlar. Pencere, televizyon, cam sehpa, vitrin gibi birçok alanda etkili bir temizlik sunar.
Bunun için hava durumunu takip edebilirsiniz. 3. Cam silerken mutaka sirke kullanın. Bir sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke ve bulaşık deterjanı koyun. Camları bu şekilde silerseniz daha temiz gözükecektir.
Ilık su, araba temizliği için en uygun olandır. Önce dış temizliği, ardından iç temizliği yapmalısınız. Eğer araba yıkamak için uygun bir alanınız yoksa (garaj, bahçe vb) bu işlemi oto yıkamacılarda gerçekleştirmeniz daha uygun bir seçenektir.
Aracınızı fırça ile yıkamak çizilmesine ve boyanın zarar görmesine neden olabilir. Bu yüzden hazırladığınız su-oto şampuanı karışımını süngerle uygulamak en doğru seçenektir. Bunun yanında Araç Temizleme Bezi de arabanıza zarar vermeden temizleyecektir.
Mikrofiber temizlik bezleri; ev, araba ya da ofis gibi farklı alanlardaki tüm yüzeylerde etkili sonuç gösterir.
Kâğıt havlular, eski tişörtler, bulaşık süngerleri (özellikle sert taraf) veya herhangi bir banyo havlusu kullanmak aracınıza zarar verir. Kullanmanız gereken tek bez güzel ve yumuşak bir mikrofiber havludur. Mikrofiber temizledikçe kirleri tutar ve arabanızı silerken çizilmesine izin vermez.
İyi bir süngerle yıkarsanız fırçadan kat kat iyi olacaktır süngerin suya girince kum tanelerini bırakmaması süngerin kötü olması demektir. Fırça eğer arabada çamur vs. varsa kolay çıkartır ancak çıkartana kadarda arabanın boyasına zarar verir kılcal çizikler oluşturur.
Lastiklerinizi temizlemek için büyük bir sünger ve sert bir fırça işinize yarayabilir. İkisi yıkama, biri durulama için toplamda üç kovaya sahip olmanızda yarar var. Su ve sabunla karıştıracağınız yıkama kovalarının birini lastikler, diğerini de araç gövdesi için kullanabilirsiniz.
Bu yüzden kışın da aracınızı düzenli olarak yıkamalı ve araç yüzeyine temas eden çamuru ve tuz serpintilerini yüzeyden arındırmalısınız. Düzenli yıkama, tuz ve çamurdan yüzeyi arındıracağından, hem boyayı hem de teknik aksamı korur. Yıkama öncesinde kaba buz ve çamurun basınçlı su ile temizlenmesinde fayda vardır.
Cevap: Siyah arabayı silmek için gerekli bez
Garajda musluk suyu var, onunla ıslatıp hemen silsem mi, yoksa Basınçlı sistemlerde su ile yıkayıp mikro bezle mi silmek gerekir.
Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerine kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç her arabada bulunması gereken bir temizleyicidir.
Gaz yağı boyayı besler lekeleri çıkarır ve parlaklık verir. Normal yıkamalar da arap sabununu biraz sıcak suda açıp sünger veya kalın havlu beziyle uygulama şeklinde yapılabilir. Arab sabunu da yıkamadan sonra durulaması kolay ve parlaklık veriyor.
Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır.
Aracın Boyasına Zarar Veren Deterjanlar
Aracı yıkanması sırasında kiri arındırmak için deterjan kullanılmaktadır. Ama kullanılan deterjanın yüzey temizleyici veya bulaşık deterjanı olmaması gerekir. Bu tarz deterjanlar kimyasal olarak güçlü yapıya sahiptir. Genellikle de yağ çözücü özellikleri vardır.
Bu tip deterjanlar temizlik işini çok iyi yaparlar ancak "aşındırıcı sabun" olarak kabul edilirler. Araba boyası içeren bir zeminde aşındırıcı bir sabun kullandığınızda oksidasyon sürecini hızlandırmış olursunuz. Bu da zamanla aracın boyasına donuk/mat bir görünüm verip parlaklığını yok edecektir.
Araç Yüzeyinin Toz Tutması
Siyah arabanın toz tutmaması için sürücüler türlü türlü yollara başvuruyor. Aracınızı kapalı alanlara park etmek, oto branda kullanmak ve sık sık yıkatmak bu yollar arasında yer alabilir. Ancak daha uzun ömürlü çözümler için genellikle cila ve boya koruma yöntemleri tercih ediliyor.
Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Camda kuru bir sünger kullanımı cam çizilmesine neden olur. Bu yüzden süngeri mümkün olduğunca ıslatmak gerekir. Süngerin ardından camın kuruması beklenir ve sonrasında cam temizleme spreyi her yerine gelecek şekilde sıkılır. Cam temizleme spreyi kuru bir bezle ya da gazete kağıdı ile silinir.
PVC, cam, küvet, lavabo, tuvalet, duş ve armatürlerde kirli yüzeyin üzerine ürünü püskürtünü. Sünger yardımıyla ovalayınız. Daha sonra yüzeyi durulayınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri