Biberon malzemesi olarak cam, daha çok önerilir. Ancak seyahatlerde ve gece beslenmesi sırasında oluşabilecek kazalar için güvenilir seçenekler tercih edilerek plastik biberon da kullanılabilir. Cam biberonun plastik biberona göre avantajı malzemenin doğal olması ve daha hijyenik kullanım sunmasıdır.
Cam şişeler: Cam biberonlar doğal olarak BPA içermez ve uzun ömürlüdür. En sağlıklı biberon çeşidi olduğunu söyleyebiliriz.
Cam biberonlar: En sağlıklı biberon çeşidi olarak cam biberonlar, kolay temizlenir ve sterilizasyonu basittir. Bu nedenle en çok tercih edilen modellerdir. Kırılma veya çatlama ihtimaline karşı bebeğinizi biberonla yalnız bırakmamanız tavsiyedir. Bulaşık makinesinde yıkanabilir.
Philips Avent, ebeveynlere plastik veya cam biberon seçeneği sunar. Cam biberonlarımız, üstün kaliteli borosilikat camdan üretilmiştir.
Biberonlar cam, silikon ve plastik kullanılarak üretilir. Cam biberon modelleri kolay temizlenebilir ve kolayca sterilizasyon edilir. Sıcak su ile kolayca temizlenirken hem bebek sağlığını korur hem de anneye pratiklik kazandırır. Cam biberonların bir diğer özelliği ise sıvıyı korumasıdır.
İlgili 19 soru bulundu
Polipropilen (PP) Biberon
Kaliteli ve gerçek PP biberonları güvenle kullanabilirsiniz. Biberonun anne kontrolünde olduğu aylarda (genelde 0-6 ay arası) cam biberon kullanımı önerilir. Bebek biberonu kavramaya ve tutmaya başladıktan sonra daha hafif olduğu için PP biberonlar tercih edilebilir.
Anne sütünü, hiçbir şekilde bozmadan bebeğe ulaştıran ideal biberon seçimini, biberonun yapısı, hacmi, yapıldığı materyal ve biberon emziği belirlemektedir. Bebeğiniz için en uygun olan cam biberon ya da polipropilen biberonlardan birini seçerek gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Ayrıca içeriğinde, ağır metal ve BPA bulundurmaz ve bebek sağlığına uygundur. Plastik biberon tercih edecek annelere ise 'polipropilen'den üretilen modelleri öneriyoruz. Polipropilen biberonlar sağlığa hiçbir zararı olmamakla birlikte, hafif ve dayanıklı olması sebebiyle anneler tarafından tercih edilmektedir.
Biberon Ne Kadar Sürede Değiştirilmeli? Biberon emziğinin değişimini gerekli kılacak durumlar aslında biberonlar için de geçerli. Uzmanlar, beslenmenin sağlıklı ve hijyenik bir şekilde devam edebilmesi adına bir biberonun maksimum 6 ay boyunca kullanılması gerektiğini ifade ediyor.
Evet, tüm Philips Avent emzikler güvenlidir.
İlk aydan itibaren kullanılabilir. Tek deliklidir. Anne göğsüne benzer geniş emzik yapısı biberondan emzirmeye geçişi kolaylaştırır. Doğal hareket için esnek spiral tasarım ile ekstra yumuşak biberon emziği göğüs hissini taklit eder.
Ne kadarı fazladır? Çoğu anne ilk 6 ayı geçirmek için 6 biberonun (3 küçük ve 3 büyük) yeterli olduğunu düşünmektedir. Bebeğinize başkalarının da bakmasını planlıyorsanız birkaç tane de yedek biberon bulundurabilirsiniz. Biberonların emziklerini her 3 ayda bir değiştirmenizi öneriyoruz.
PP biberonlar da cam malzemeye alternatif seçeneklerdir. Dayanıklılık konusunda ekstra destek sunan bu ürünler, genellikle plastik malzeme ile karıştırılıyor. Ancak belirtmek gerekiyor ki PP ile plastik aynı malzeme aynı şey değildir.
Çocuk 1.5 yaşına geldiğinde kendisi bardakla sıvıları içebilir. Biberon kullanımı çocukların ön dişlerinde erken dönemde çürükler oluşturmaktadır. Uzun süreli biberon kullanımı da tıpkı emzik gibi, ağız yapısının bozulmasına neden olabilmektedir.
Bununla birlikte süt zamanla bakteri oluşumuna neden olur. Bu bakteriler de biberon iyi bir şekilde temizlenmezse, bebeği hasta edebilirler. Bu yüzden biberonları çok iyi şekilde temizlemek gerekir.
2 Delikli Biberon Ucu Kaç Aylık? 2 delikli biberon uçlarında çift delik bulunur. Orta akışlı ve 3-6 ay bebekler için uygun olan bu ürün sayesinde acıkma sıklığı artan bebeğin gelişimine uygun şekilde beslenmesi mümkün olur.
En küçük delik çapına sahip olan ve az akışlı emzikler yeni doğanların kullanımına uygundur. 0-6 ay arası az akışlı emzik kullanmanız önerilir. 6-18 ay arası orta akış, 18 ay ve sonrasında bebeğinizin besin ihtiyacı artacağı içinse 3 numaralı güçlü akış özelliğine sahip biberon emzikleri tercih edilmelidir.
Ateş üzerinde kaynattığınız suyun içerisine biberon, emzik modelleri ve diğer aparatları koyun. Bu ürünlerin suyun tamamen içerisine gömülmesini sağlayın. Daha sonra, en az 5 dakika boyunca biberon ve emziği kaynatın. Kaynayan su, bakteri ve diğer dışşal etmenlerin kaybolup gitmesini sağlayacaktır.
Yenidoğan bebeğin emme becerisinin zarar görmemesi için emzik veya biberon ile mümkün olduğunca (tıbbi bir gereklilik olmadıkça) tanıştırılmaması gereklidir. Biberondan emmek ile anne memesinden emmek tamamen farklıdır. Biberon ya da emziğe alışan bebek anneyi emmek istememekte ve memeyi reddetmektedir.
Dar Ağız veya Geniş Ağız biberonlarımızın özellikleri aynıdır. Her iki şekil biberonlarımızda özel hava akış kanalına sahip olup gaz önleyici özelliklere sahiptir. Akış hızları her iki biberon emziğinde dar veya geniş aynıdır ve 0+ aydır. Tek farkı şekilleridir.
Philips Avent biberonun sütle temas eden tüm parçalarını daima her kullanımdan sonra temizleyin ve sterilize edin. Tüm parçaları elde veya bulaşık makinesinde yıkayarak temizleyebilirsiniz. Biberon parçalarını 5 dakika kaynatarak veya bir Philips Avent sterilizatörde sterilize edin.
Tüm bu bilgilerin dışında yenidoğan bebekler için kullanılan biberon emzikleri genellikle delik çapı en küçük olup az akışlıdır. 0-6 aya kadar az akışlı biberon emzik ucu kullanılır. Bebek 6 -18 aylık olunca 2 numaralı emzik ucuna geçilir ve emzik akışı orta akış olarak değişir ve fazlalaşır.
Anne Göğsüne en Yakın emzik: Yuvarlak Uçlu Emzik
Kiraz uçlu emzik, özel olarak dizayn edilmiş yuvarlak yapısıyla annenin meme ucuna en yakın emziktir. Bu sayede, bebeğin emziğe adaptasyonu çok hızlı bir şekilde gerçekleşmekte, bebek emerken hiçbir yabancılık çekmemektedir.
2 numara 6+18 ay ve 3 numara 18+ ay gibi numaralandırmalara dikkat etmek gerekir. Bebek ürünleri arasında birbirinden farklı emzik çeşitleri bulunmaktadır. Tek yapmanız gereken, yukarıda sizler için özetlediğimiz özellikleri dikkate alarak bebeğinize en uygun biberon ucunu seçmek olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri