Genellikle uzman hekimler beyazlatma işlemi ve düzenli temizliklere devam ederek kısa zamanda çözüme ulaşılabileceğiniz öngörmekte. Ancak diş teli çıkarıldıktan sonra en az bir veya iki ay beklemenizi öneririz.
Diş hekimi tarafından yapılan diş beyazlatma işlemleri ise, genellikle 347,22-1.620,00 TL arasında değişebilir. Lazer ile yapılan diş beyazlatma işlemleri ise, 2000-3000 TL arasında değişebilir. Bu fiyatlar, yaptırılacak işlemin büyüklüğüne, dişlerin durumuna ve seçilen beyazlatıcı ürünlerine göre de değişebilir.
Dişlerimiz yaşamımız boyunca biz fark edemesek de hareket halindedir. Diş teli çıktıktan sonra tedavi başarılı sonuçlanmış olsa da dişler zamanla bozulabilir. Diş teli çıktıktan sonra dişlerin eski haline dönmesi olası bir durumdur.
Diş teli kullanımı, her geçen gün daha fazla kullanım alanı gösteren konulardan bir tanesidir. Bu sebeple de diş teli takılması sonrasında yapılan işlemler hakkında bilgi alınmak istenir. Diş teli tedavisinin hemen ardından yapılabilecek işlemlerden bir tanesi de, diş beyazlatma işlemidir.
İlgili 26 soru bulundu
Dişlerinde kırık,çatlak,hassasiyet olan kişilerde bleaching yapılmaz. Dişetleri çok fazla çekilmiş ve köklerin büyük bir kısmı açığa çıkmış kişilerde bleaching yapamıyoruz. 4-Beyazlatılan dişler ne kadar süre rengini korur? Normal şartlarda beyazlatma işlemi ile dişleriniz ortalama 3-4 yıl beyaz rengini korur.
Hamile kadınlara, aşırı hassas dişlere ve dişti rahatsızlığına bağlı çekilmiş dişetlerine sahip olan hastalara, beyazlatıcı ajan peroksite alerjisi olan hastalara beyazlatma uygulanmamalıdır.
Çekilen boşuklara diğer dişler diş telleri yardımıyla hareket ettirilerek boşluklara kaydırılır. Çene kemiğinde adeta yüzdürülen diş harekete geçerek yerleşeceği yeni yerine doğru ilerler. Dişin diğer tarafında kalan boşluk ise yeni kemik oluşumuyla dolar ve diş doğru konumlandığı yere geçmiş olur.
Kimileri de çocukken diş teli takmış olmalarına rağmen çapraşıklığın (çarpık, yamuk dişlerin) geri dönmesi (relaps) ve ilk ortodontik tedavideki yetersizlikler sebebiyle ikinci kez diş teli takmayı talep edebilirler.
Diş teli çıktıktan sonra takılan şeffaf plakların kullanım süresi, hastanın tedavi ihtiyaçlarına ve tedavi planına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genellikle, şeffaf plaklar gün boyunca belirli bir süre takılır ve gece boyunca da kullanılır.
Jeller ile diş beyazlatma yöntemindeki fiyat aralığı 1500 ₺ ile 2500 ₺ arası iken, Diş ağartma yöntemi ile diş beyazlatma yönteminde ise 3000 ₺'den başlayan fiyatlar uygulanır. Diş beyazlatma işlemi sizin tercihiniz olduğu için herhangi bir devlet kurumu tarafından karşılanmaz.
Devlet hastaneleri, genellikle acil ve temel sağlık hizmetlerine odaklanmaktadır. Bu nedenle, diş beyazlatma gibi kozmetik amaçlı işlemler için devlet hastanelerinde ücretsiz veya düşük maliyetli hizmetler sunulmamaktadır.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Diş telleri çıkarıldıktan sonra yerine oturabilmesi için bir süre geçmesi gerekiyor. Yukarıda da belirttiğimiz üzere tedavinin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için Retainer tellerinin 6 ay boyunca ağızda 24 saat durması gerekiyor.
Diş hizalama işlemi başarısının ömür boyu sürmesini istiyorsanız, şeffaf diş plağı kullanımını düzenli yapmalısınız. Diş teli plak kullanım süresi, kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Ortodontik tedavilerden sonra ilk 6 ay oldukça önemlidir. Bu süre içerisinde şeffaf plaklarınızı bütün gün takmanız gerekebilir.
Ağzınız kapalıyken dişleriniz tam olarak üst üste gelmelidir. Bununla birlikte, çok az insan böyle ideal dişlere sahiptir, ilgili istatistiklere göre sadece yirmide biri. Çoğu insan için ya tek tek dişler yanlıştır ya da tüm çene yanlış hizalanmıştır.
Diş teli tedavisinde bilinen en büyük yanlışlardan biri de diş telinin dudak şeklini değiştirdiği düşüncesidir. Takılan tel dudak şeklini bozmaz tam aksine dudak şeklini onarır.
Diş teli tedavisinin ortalama uygulama süresi 1 ila 3 yıl olsa da bazı hastalarda daha uzun süre tedavi uygulanması gerekebilir. Tedavi sonrası bazı hastalarda en az 6 aylık süre boyunca retainer adı verilen destek retansiyon aparatları kullanılması gerekebilir.
Diş teli tedavisinin yüzü değiştirme ihtimali bulunsa da şeffaf plakların belirgin değişikliklere neden olmadığı bilinir.
Tek yamuk diş kısa süreli ortodonti tedavisiyle düzeltilebilir. Bu tedavi diş telleriyle yapılabileceği gibi, şeffaf plaklar ile telsiz bir şekilde de yapılabilir.
Diş teli takmadan dişler kendiliğinden düzelmez. Çünkü herhangi bir müdahale olmadan çarpık, yamuk dişlerin kendiliğinden düzelmesi mümkün değildir. Bunun birçok nedeni vardır. Öncelikle kas ve kemik yapısının oturmuş bir konumu olduğundan düzelebilmesi için dışarıdan bir kuvvetin uygulanması gerekmektedir.
Devlet Hastanesinde Gece Plağı Tedavisi Uygulanıyor mu? Devlet hastanelerinin ağız ve diş sağlığı polikliniklerinde gece plağı tedavisi ücretsiz olarak yapılabilmektedir.
Diş beyazlatma uygulaması en az 1 ila 2 yıl gibi aralıklarla tekrarlanmalıdır. Daha kısa aralıklarla yapılan uygulamaların dişlere zarar verebileceği gerçeği göz ardı edilmemelidir.
Diş hekiminin kontrolünde ve doğru prosedürler ile uygulanan beyazlatma işleminin dişlere hiçbir zararı yoktur.
Ev tipi beyazlatma, kişinin evinde uyguladığı ve diş hekimi tarafından verilen özel bir diş beyazlatma kiti kullanılarak gerçekleştirilen bir beyazlatma yöntemidir. Bu yöntem genellikle dişlerin yavaşça beyazlamasına ve sonuçların yaklaşık 1 – 2 hafta içinde görünür hale gelmesini sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri