Soru 2: Buz Kazıyıcılar Camları Çizer Mi? Cevap 2: Yumuşak maddelerle üretilen süngerlere ve kazıma parçalarına sahip olan gereçler camlarınızın çizilmemesi için özel olarak geliştirilmiştir.
Su: Buzlanma olduğu zamanlarda bir şişe oda sıcaklığında bekletilmiş su, işinizi görecektir. Buzun üzerine yavaş yavaş su döktüğünüzde, buzun çözülmeye başladığını görebilirsiniz. Bu esnada kaloriferi çalıştırmak ve cama vermek de işinizi kolaylaştırın. Buzu çıkarmak için, yumuşak uçlu fırçalardan yardım alabilirsiniz.
Yapmanız gereken oldukça basittir. Bir bezin üzerine kolonyayı dökün ve camı silin. Buzun kalın olması durumunda kolonya direkt olarak buzlanan cama uygulanabilir. Ayrıca kolonyanız yoksa alkol de kullanabilirsiniz.
Silecek suyunuzun donmaması için antifrizli cam suyu ya da camsil kullanmanız gerekmektedir. Buz Spreyi İle Temizleme: Bu yöntem su ile buz temizlemeden biraz daha kolaydır. Çünkü buz spreylerini istediğiniz zaman satın alabilir ve arabanızda bulundurabilirsiniz. Buz spreyleri marketlerde satılmaktadır.
Suyun donma noktası sıfır derece olduğuna göre, yukarıda belirttiğimiz miktardaki bir tuzlu suyun donma noktası -9.3 derece olacaktır. Kış için üretilen cam suları da aynı bu prensip ile çalışır. Suyun içerisinde etilen glikol, metanol, propil alkol veya benzeri bir madde bulunur ve saf suyun donma noktasını düşürür.
İlgili 24 soru bulundu
Kış aylarında eksi dereceleri çok fazla görmeyen bir bölgede iseniz o halde isterseniz yarı yarıya karışım yaparak da cam suyu haznesine antifriz suyu ve saf su ya da cam sil eklemesi yapabilirsiniz. Gerçek antifrizli cam suyu kullandığınızda birebir kullansanız dahi aracınıza zarar vermez.
CamSil Oto-Sil; Aracınızın iç ve dışında su tutmayı ve leke oluşumunu önleyerek özel bakım sağlar. Plastik ve vinil yüzeyleri temizler, cila etkisini yaratır ve parlatır. Hem koruyucu bir tabaka oluşturarak yıpranmayı önler, hem de güneş ışınlarından korumaya yardımcı olur.
2 su bardağı su, Yarım su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı izopropil alkol veya bulaşık deterjanı.
Sirke ve su karışımı kullanmak, ön camınızda buz birikmesini önlemeye yardımcı olabilir. Bu karışım bir gece önceden ön cama püskürtülürse, su ve sirke karışımı aracınız için bir koruma örtüsü görevi görebilir. Buz çözücü karışımı hazırlamak için, bir sprey şişesine üç birim sirke ve bir birim su doldurmanız yeterli.
Kaliteli camsil koyun , adi cam sil tortu bırakabiliyor. Ayrıca tamamnını camsil ile doldurmayın , %20 camsil %80 su olsun.Antifrizz koymanızı tavsiye etmem çünkü aracın tavan boyasını kabartabilir bozabilir..
Mikrofiber bez veya gazlı bez gibi yumuşak ve çizilmeye neden olmayan bir bez kullanarak cam yüzeyi silin. Bez fazla ıslak olmamalıdır, sadece nemli olması yeterlidir. Cam yüzey üzerinde hafifçe dairesel hareketler uygulayarak silin.
Beyaz sirkeyi, bir miktar şampuan ve su ile karıştırarak bir kabın içine koyun. Karışımı camın üzerine sıkarak temiz bezle camı kurulayın. Kurulama işlemi için gazete kâğıdını da tercih edebilirsiniz. Bu sayede cam üzerinde damla ya da leke kalma ihtimalini de azaltmış olacaksınız.
Antifriz ile Buz Çözme: Sileceklerde kullandığımız antifrizli sular da buz çözmede işe yarıyor.
Araç camı kireç temizleme yöntemlerinin en bilineni sirke ve su karışımı ile müdahaledir. Bununla birlikte arabalar için özel olarak üretilmiş kireç çözücü kimyasallar da araba camı temizleme yöntemi olarak kullanılabilir.
Buzlu yolların tuzlanmasındaki amaç da bu durumdan yararlanmaktır. Çünkü buzun üzerine yeterince tuz atılarak erime sıcaklığını -3°C'nin altına düşürmek ve böylece buzun erimesini sağlayarak -3°C sıcaklık altında sıvı halde bulunan bir tuzlu su karışımı elde etmek mümkündür.
Buzlanma, aşırı soğuk veya aşırı sıcaklar nedeniyle çatlama: Günümüzde otomobil camları ekstrem hava koşullarına karşı özel olarak imal ediliyor. Ancak bazı fabrika hataları veya beklenenin çok daha üzerinde sıcaklık farkları gibi nedenlerle cam çatlaması meydana gelebiliyor.
Sirkede bulunan alkol buzun erimesine yol açacaktır. Dolabınızın kapağı kapalı iken sirkeyi koysanız da etkili olacaktır.
Potasyum Asetat; her zeminde güvenle uygulanabilecek donma önleyici ve don çözücü bir kimyasal hammaddedir. Potasyum Asetat son yirmi yıldır, özellikle hava alanları başta olmak üzere, soğuk havanın yarattığı olumsuz koşulları yok etmek için güvenle kullanılmaktadır.
Camda kuru bir sünger kullanımı cam çizilmesine neden olur. Bu yüzden süngeri mümkün olduğunca ıslatmak gerekir. Süngerin ardından camın kuruması beklenir ve sonrasında cam temizleme spreyi her yerine gelecek şekilde sıkılır. Cam temizleme spreyi kuru bir bezle ya da gazete kağıdı ile silinir.
PVC, cam, küvet, lavabo, tuvalet, duş ve armatürlerde kirli yüzeyin üzerine ürünü püskürtünü. Sünger yardımıyla ovalayınız. Daha sonra yüzeyi durulayınız.
Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Su, kir tutmama özelliğiyle cam temizliğinde kullanılan gliserin mucizevi etkisiyle sizi hayrete düşürecek. 3 litre suya 7 damla gliserin ekleyin. Bu karışımı eski bir naylon çorap yardımıyla camları temizlemek için kullanabilirsiniz.
Camsil, cam temizliği denilince akla gelen ilk malzemeler arasında yer alır ancak artık hayatımızda daha kalıcı ve etkili bir temizlik şansı veren silikonlu temizleyiciler var. Silikonlu temizleyiciler, cam yüzeyindeki kirleri kolay bir şekilde giderir.
Normal şartlar altında camlar 2 ayda bir silinmelidir.
2Araba Camı Temizlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Eğer normal bir bez kullanacaksanız mutlaka sadece cam için ayrı bir bez olmasına dikkat edin. Ve eğer mümkünse gazete kullanın. Gazete cam temizliğinde gerçekten etkili bir yöntem haline gelmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri