Durulama gerektirmeyen kullanım biçimidir. Saçları besleyip bakım yapmak için kullanılır. Haftada 2-3 kere duştan önce ya da kafada bir gece bekletilerek kullanımı tavsiye edilir.
Saç bakımı için argan yağını kullanan kişiler, bu yağı saça eşit bir şekilde yaymalıdır. Ardından yarım saat bekletmeli ve durulamalıdır. Argan yağını saçta uzun süre bekletmemeye dikkat etmelisiniz. Aksi halde saçınızda yağlanma meydana gelebilir.
Cilt bakımı içerisinde argan yağının gece yatmadan önce uygulanması öneriliyor. Cilt üzerine birkaç damla argan yağı yeterli gelmekle beraber; dairesel hareketlerle uygulanması gerekiyor. Saç bakımında argan yağı kullanımı sırasında ise saç köklerinden başlayarak aşağıya doğru uygulama yapılıyor.
Argan yağı, saça maske yapılarak da kullanılabilir. Bu sayede kuruyan ve kırılan saçlar hızlı bir şekilde onarılır. Saçların daha parlak ve canlı görünmesi sağlanır. Kalın telli saçlara sahip olan kişiler tüm saçına argan yağını rahatlıkla sürebilir.
Tek başına badem yağı, argan yağı gibi doğal yağlardan uyguluyorsanız, saçlarınızı bir havlu ya da streç film yardımıyla sarıp 20 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Yağ karışımları uyguluyorsanız bekletme süresi 1-2 saat arasında değişmektedir.
İlgili 21 soru bulundu
Yaklaşık yarım saat boyunca saçlarınız kapalı bir şekilde bekleyin. Dilerseniz bir gece boyunca saçlarınızı argan yağı ile bekletebilirsiniz. Uzun süre bekletildiğinde saç, yağı daha iyi emmiş olur ve bu saçlar için mükemmel bir etki yaratır.
Saç tipinize bağlı olarak, ayda bir veya iki kez doğal yağlar ile saç maskesi yapmanızı öneriyoruz. Uyumadan önce hindistan cevizi, zeytinyağı, argan yağı gibi doğal yağlarla saçınıza maske yapın ve sabaha kadar saçınızda bekletin. Ertesi sabah uyanıp, saçlarınızı duruladığınızda farkı gözlerinizle göreceksiniz.
Argan yağının içeriğindeki vitaminler ve yağ asitleri, saç diplerini besler ve saç derisinin keratin ihtiyacını büyük oranda karşılar. İşlem görmüş ve yıpranmış saçları dipten uca onararak kırılma ve koparak dökülme gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur.
Yağın saçta saatlerce kalmasına izin vermeyin
Düzenli yağlama çok iyi olsa da saçınızda çok uzun süre kalmasına izin vermenin dei dezavantajı vardır. Yağı 6 ila 8 saatten fazla saçınızda tuttuğunuzda, kir toplama eğilimi gösterir ve saç derinizin doğal yağıyla karışır.
Argan yağını uygularken birkaç damlayla işe başla. Az miktarda yağ oldukça etkili olur ve çok fazla yağ kullanmak saçını ağırlaştırır.
Saç dökülmeleri için 30 damla kadar argan yağını saç diplerine masaj yaparak uygulayıp saçınızda bekletebilirsiniz. Bir diğer kullanım şekli durulamadan saça uygulamaktır. Saçlarınızın daha kolay taranması ve neme doyması için duştan çıkınca saçınıza uygulayabilirsiniz.
Avucunuza argan yağını dökün ve saç derinizden başlayarak tüm saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Ardından nemli bir havlu ya da streç film ile saçlarınızı sarın, yarım saat bekledikten sonra doğal bir şampuan ile yıkayın. Diğer yöntem ise şu şekilde; duş sonrası nemli saçınıza argan yağını iyice yedirerek uygulayın.
Argan yağı saç köklerini beslediği için saçların gürleşmesini sağlıyor. Bu sayede de saçlar, çok daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzuyor.
2.3.
Zeytinyağı saça uygulandıktan sonra yağın bulaşmasını engellemek amacıyla saçların bir bone ile tamamen örtülmesi oldukça önemli! Bu işlemin ardından ise sıra beklemeye geliyor. İdeal bekleme süresi, saç uzunluğuna ve yoğunluğuna bağlı olarak 15 ila 90 dakika arasında değişiyor.
Argan Yağı Cilde Kaç Günde Bir Kullanılır? Cilt kusurları tedavisi için de kullanımı tercih edilen argan yağını günde iki kez kullanmanız uygundur. Ancak etkili sonuç için en az 4 hafta boyunca düzenli bir kullanım gerçekleştirmelisiniz.
Saç bakım yağlarının kullanımı günlük olarak yapılabilir.
Saçınıza kafa deriniz ıslanacağı kadar Argan Yağı uygulayın. Kafa derinize yavaş hareketlerle masaj yapın. Saçınızı ılık bir havluyla örtün ve 30 dakika boyunca böyle bekleyin.
Aşırı yağ salgısı olan saçlar bir günde, hatta birkaç saatte yağlanabilir. Ama kesinlikle saçlar günde bir den fazla yıkanmamalı, hatta yıkama sıklığı gün aşıya çekilmeye çalışılmalıdır.
Yağı saçtan arındırmak için önce şampuanı elinize dökün ve ıslatmadan saçlarınıza direkt olarak masajla uygulayın. Bunun ardından suyla durulama işlemine geçebilirsiniz. Ardından ikinci kez normal şekilde saçlarınız şampuanlayarak yağı tamamen ve doğru şekilde arındırabilirsiniz.
Banyo sırasında saç bakım yağı kullanılabileceği gibi banyodan sonra da bakım yağı kullanılabilmektedir. Özellikle durulanmayan saç bakım yağı tercih edilmektedir. Durulama gerektirmeden nemli saça uygulanabilen bu ürünler saçların hem kolayca taranmasını hem de saça parlak bir görüntü sağlamaktadır.
SAÇA ZEYTİNYAĞI SÜRMEK BİT YAPAR MI ? Saça zeytinyağı sürmek bit yapar mı sorusu birçok kişinin aklını meşgul etmekte ve bu tereddüt nedeniyle saça zeytinyağı sürmek istememektedir. Ancak iyi bilinmesi gereken nokta, saça zeytinyağı sürmek bit yapmaz.
Argan, saç derisini nemlendirerek kepek oluşumunu azaltmaya yardımcı olur. Antioksidan özelliği sayesinde saç derisini temizler ve sağlıklı büyümeyi destekler. Argan yağı, saç tellerini yumuşatarak saçların kolayca taranmasını sağlar. Elektriklenmeyi azaltmaya ve saçların düğümlenmesini engellemeye katkı sağlar.
Saç maskesini eşit şekilde dağıtmak için saçınızı ince bir tarakla tarayın. Sonra saçınızı sarın. Saç maskesini 30 ila 45 dakika (hatta sabrınız varsa bir gece) saçınızda bekletin. Son olarak saçınızı şampuan ve saç kremi ile iyice durulayın.
Toka ya da saç bandı ile uyumak
Uyurken sizi rahatsız ettiğini düşündüğünüz saçları dizginlemek için bağlayarak uyumak yaygın yapılan bir yanlıştır. Saçlarınız kökleri yoluyla birçok doku ve kılcal damar ile bağlantılıdır. Bu şekilde uyuduğunuz bir gecenin sabahında bir türlü şekil almayan saçlarınıza suç bulmayın.
ÖZETLE AÇIKLAMAK GEREKİRSE; * Bir saç teli, günde yaklasik olarak 0.3 mm, ayda 1 cm, yilda 12 cm uzar. Bellere kadar uzanan saçlar ise 80 - 90 cm kadardir ve ancak 7 yilda uzar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri