camları açmadığın sürece sorun olmaz bence. Hiçbir sorun olmaz. Dikkat etmeniz gereken şey camı açmamak.
Uygulama işlemi tamamladıktan sonra 3 ve 12 saat arasında kuruması ve iyi bir şekilde uygulanması açısından bekletebilirsiniz. Ürünü uyguladığınız yüzeye kolay bir şekilde uygulanmasını sağlamak için güneş ışığı görmesini sağlayarak sağlıklı bir şekilde kurumasını ve cam yüzeyine uygulanmasını sağlayabilirsiniz.
Güvenlik cam filmi yaptıktan sonra camların 3 gün açılmaması önerilmektedir. Böylece henüz yapışma aşamasında olan güvenlik cam filminin zarar görmesi önlenir.
Zamanla herhangi bir film solmaya ve orijinal görünümünü kaybetmeye başlar. Bazı filmler, 5 ila 7 yıl içinde solar ve bazıları bir ay içerisinde özelliğini yitirebilir.
en ince olan film bi işe yaramaz boşa çektirmeyin bütün filmlerin zamanla güneşi gördükçe rengi açılır orta karanlık bir film çektirin güneşte rengi açılınca normale döner.
İlgili 17 soru bulundu
1 Numara cam filmi genelde arka camlarda kullanılan ve sürücünün görüşünü etkilemeyen cam filmi türüdür. 1 numara cam filminin ışık geçirgenliği %85 kadardır.
Araba cam filmi ömrü genelde 5 – 15 yıl arasında gösterilse de bu sürelerden çok daha erken bir zamanda eskimeler görülmektedir. Tercih edilecek cam filminin kalitesine ve özelliklerine göre ömrü de farklılık göstermektedir. Cam filmi çekildikten sonra bu filmlerin faydalarından uzun süre yararlanmanız mümkündür.
Öncelikle sprey ile cam üzerindeki filmin her tarafına 1/3 oranında amonyak içeren su sıkılır. Daha sonra alta serilen poşet cama yapıştırılır ve araç arka camı güneş gören bir yere bırakılarak 3 saat kadar beklenir. Bu şekilde iyice ısınan ve yumuşayan film rezistansa zarar verilmeden kolaylıkla sökülebilir.
Güneş kontrol filmini cama eklemek, cam sıcaklığını arttırır, ancak doğru şekilde seçilen film, camın kırılmasına neden olmaz.
Aracıma STEK Boya Koruma Filmi yaptırdığımda araç üretici garantisinden çıkar mı? Cevap: Hayır, garantiden çıkmaz.
Yapıştırdıktan sonra, yapıştırıcının kuruması ve filmin nihayet küçülmesi için araba 1-2 gün garajda kalması tavsiye edilir; Yapıştırdıktan sonra arabayı 2-3 gün kendiniz yıkamamalısınız, çünkü yapıştırıcı hemen kurumaz; 10-15 gün sonra araba yıkamaya bakmanız tavsiye edilmektedir.
Bunun yanı sıra aracın herhangi bir camına %70 ışık geçirgenliği oranının altında geçirgenliğe sahip olan bir cam filmi yapıştırılması ayrıca yasaktır. Eğer cam filmi kullanmayı düşünüyorsanız ön cam hariç bütün camlarda en az %70 ışık geçirgenliğine sahip cam filmi kullanabilirsiniz.
İşlem, kaç camın renklendirildiğine bağlı olarak 45 dakikadan birkaç saate kadar sürebilir. Yalnızca iki ön kapıya cam filmi takılıyorsa, kurulum dört yan camın ve arka camın tümünü içeren tam bir kurulum yapmaktan çok daha hızlı olacaktır.
Filmden kalan artığı temizlemek için cama kolonyayı sıkın ve maket bıçağı yardımı ile kazıyın. Tertemiz çıkacaktır.
Cam filmini sökmeye başla.
Filmi soyarken bir yandan da amonyakla ıslat. Çekince gelmeyen film parçalarınıysa jiletle kazı. Arta kalan yapışkanı amonyakla ve çok ince çelik yünüyle çıkar, sonra yüzeyi, kurumadan önce kâğıt havluyla sil. Dıştaki çöp torbasını çıkar, sonra pencereyi cam temizleyiciyle bir güzel sil.
Cam filmi içten mi/dıştan mı uygulanır? Filmin kalıbı dışarıdan alınır. İç yüzeyden uygulama yapılır.
Güncel yasa ve yönetmeliklere göre cam filmlerinin en az %70 ışık geçirmesi gerekiyor. %70 ışık geçirgenliği sadece 1 ve 2 numaralı filmler için uygun görülüyor. Bu orandan daha az ışık geçiren cam filmleri araçlarda yasak olarak biliniyor. Bu nedenle 3, 4 veya daha fazla numara film kullanmak yasaktır.
Buna göre belirli geçirgenliğe sahip cam filmlerin muayenelerde engel teşkil etmemektedir.
Yapıştırılan film çok yapışkan değilse, gerekirse bir bıçak veya keskin bir alet kullanılarak film çıkarılan kısımdan yavaş ve dikkatli bir şekilde çıkarılır. Cam filmi kurumuşsa, çok sıkışmışsa ve çıkarılamıyorsa, takılı cam filmi ısıtılmalı ve yumuşatılmalıdır.
Arka Cam Filmi Sökme Rezistansa Zarar Verir Mi? Arka cam filmini arabanızdan çıkarmak, rezistansa zarar verebilir. Bunu yapmak ısıtılmış ızgara hatlarına zarar verebilir.
Fön makinesi ile cam filmi ısıtılır ve yumuşatılır. Ardından yumuşayan cam filmi dikkatlice çıkarılır. Öte yandan inatçı cam filmlerini sökmek için buhar makinesi de kullanılabilir. Buhar makinesi ile yumuşatılan cam filmi kolayca çıkarılmaktadır.
Karayolları Trafik Kanunu madde 30/1-b'ye göre:
Kanunda da belirtildiği üzere cam filmi taktırmak ve cam filmini belirtilen süre içinde çıkarttırmamak da cezaya tabi. 2023'de cam filmi taktırma cezası ise 20 ceza puanı ve 951 TL; ancak ilk 15 gün içinde ödenmesi durumunda indirimli tutar 713 TL'ye düşüyor.
Hangi Cam Filmleri Serbest? Işık geçirgenliği %70'in üstünde olan yani ışığı %70'ten fazla geçiren cam filmlerinin kullanılması serbesttir. Cam filmi uygulayan yerlerde bu filmler 1 ve 2 numara olarak adlandırılır.
Cam filmi cezası 2023 yılında her yıl olduğu gibi yeniden düzenlendi. 30/1-b kapsamında cam filmi ile ilgili kurallara uymayan sürücülere uygulanan para cezası 951 TL'dir. Cam filmi sebebiyle ceza alan sürücülerin 7 iş günü içerisinde cam filmini çıkarttırması gerekir.
Gece görüşü engelliyor, özellikle gece arkanızda ışık da yoksa geri çıkarken veya park ederken sorun oluyor, park sensörü yoksa araçta olay işkence haline gelebiliyor. Cam kırılma olaylarında film yüzünden camlar tam kırılmadığından araçta sıkışıp kalma ihtimali var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri