o Otomobil cam filminin camın dış tarafına yapıştığından emin olun. o Koruma filmini çıkardıktan sonra filmin açıkta duran yapışma tarafına takma sıvısından eşit miktarlarda püskürtün. Otomobil cam filminin bu tarafı, camın iç tarafına takılır!
Araç Cam Filmi Uygulaması İçten mi dıştan mı yapılmalı? Filmi dışardan uygulayamazsınız. Camın içerisinden uygulamanız lazım. Ayrıca o kadar kolay bir işlem değil yani ustalık gerektirir.
Arka camlarda da bu cam filmi seviyeleri değerlendirilebilir. 2 numara cam filminde ise %70 görüş durumu söz konusudur. Sınırda olmasının yanında kullanımında da herhangi bir sakınca yoktur. 3 numaralı cam filminde ise %55 görme durumu tespiti vardır.
Genellikle her bir çeşit, numaralandırılarak belirlenir. 1 numara cam filmi, %85 oranında ışık geçirgenliğine sahip olduğu için camdan dışarıyı görmek mümkündür. Aynı durum %70 ışık geçirebilen 2 numara için de geçerlidir. Otomobillerde bu iki çeşit kullanılır. 3 numara %55, 4 numara ise %40 oranında ışık geçirir.
Aynalı Cam Filmi Ne İşe Yarar? Aynalı cam filmi gece içeriyi gösterir mi, sorusunun cevabı da, hayır olacaktır. Hem güvenlik boyutunu düşünen hem de güneş ışınlarının zararlı etkisinden korunmak isteyen kişiler için genellikle aynalı cam filmi tavsiye edilmektedir.
İlgili 35 soru bulundu
Yani 1 numara ve 2 numaralı film türleri bu kurala uygundur. 1 numaralı film %85, 2 numaralı film ise %70 ışık geçirgenliği oranına sahiptir. 1 ya da 2 numara dışındaki diğer cam filmlerin kullanılması yasaktır. Yasak olmasının nedeni ise sürücünün görüş açısını kapatması ve aracın içerisini görmeyi engellemesidir.
Cam filminin camla bir bütün haline gelip tam kuruması için bizim önerdiğimiz süre 30 gündür. Film uygulandıktan bir süre sonra su ve hava kabarcıkları kalabilir,ancak kuruma süresi sonunda bu lekeler kaybolacaktır. Yukarıda verilen süre tamamen hava şartlarına bağlıdır.Bu süre 10-15 gün de olabilir 45 gün de.
En İyi Cam Filmi Kaç Numara? En sık tercih edilen cam filmi 2 numara cam filmidir. Bunun sebebi diğer cam filmlerine göre daha mat bir görünümde olup aynı zamanda sürüş rahatlığını sağlayabilmesidir. Aracın ön, arka ve yan camlarında 2 numara cam filmi tercih edilebilir.
Işık geçirgenliği %70'in üstünde olan yani ışığı %70'ten fazla geçiren cam filmlerinin kullanılması serbesttir. Cam filmi uygulayan yerlerde bu filmler 1 ve 2 numara olarak adlandırılır. 1 numara cam filmlerinin geçirgenliği yüksek, 2 numara cam filmlerinin ise ışık geçirgenliği biraz daha düşüktür.
Cam filmi yasak mı? Ülkemizde cam filmi kullanmak yasak değildir, ancak kullanımı serbest olan cam filmlerinin 1 ya da 2 numara olması, yani filmlerin ışık geçirgenliğinin en az yüzde 70 olması gerekir.
polis gördüğünüzde bütün camları indirin basın geçin. Görevli memur aracınızda film varsa kanunen ceza yazabilir. Filmleri söktürmek araç sahibinin işidir. Görevlinin müdahalesi söz konusu değil.
Her ne kadar üreticiler cam filmlerine kullanım ömrü için 5 yıla yakın garanti ve 5-15 yıl arası kullanım ömrü sunsa da bazen cam filmleri ömürlerini daha erken tamamlayabiliyor.
Araçlarının içi hiçbir şekilde görünmesi mümkün olmayacak şekilde simsiyah filmle kaplı araç sürücüleri ise, kanunlara karşı gelmelerine rağmen, bu cezalardan doğal olarak muaf olacaklardır.
Daha sonra deterjanlı su cama ve cam filmine püskürtülür. Özel bir çek çekle cam ile film arasındaki su çekilir. Window Film Cam Filmlerini kuruması için ne kadar süreye ihtiyaç vardır? Cam filminin camla bir bütün haline gelip tam kuruması için bizim önerdiğimiz süre 30 gündür.
Başlangıç olarak, yapıştırma yapıştırıldıktan en az bir hafta sonra yıkanması gerektiğini bilmeliyiz, çünkü tutkal cama sıkıca sabitlenmelidir. Tutkal tamamen kavranana kadar filmi dikkatsizce yıkarsanız, soyulma olasılığı yüksektir. Filmi aşındırıcı özelliklere sahip maddelerle yıkamaktan kaçınmak gerekir.
Uygulama işlemi tamamladıktan sonra 3 ve 12 saat arasında kuruması ve iyi bir şekilde uygulanması açısından bekletebilirsiniz. Ürünü uyguladığınız yüzeye kolay bir şekilde uygulanmasını sağlamak için güneş ışığı görmesini sağlayarak sağlıklı bir şekilde kurumasını ve cam yüzeyine uygulanmasını sağlayabilirsiniz.
Geçirgenliği ya da numarası farketmeksizin ön camda cam filmi olan araçlar kesinlikle muayeneden geçemezler. Diğer camlara geçirgenliği %70'ten düşük filmler yani 1 ve 2 numaradan yüksek olan filmleri takmak da aracınızın muayeneden geçmesine engel olur.
Kimi süs, kimi güvenlik, kimisi de sağlık problemleri nedeniyle araçlarına cam filmi taktırıyordu. Ancak bu işlemi yaptıran araç sahiplerine, trafik kurallarına uygun olmadığı gerekçesiyle cezai yaptırımlar uygulanıyordu. Bugün yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte, artık araçlara cam filmi takmak serbest hale geldi.
Super Dyed 1 ply – Süper ince tek tabakalı, yansıtıcı olmayan, derin siyah, temiz ve berrak görüntüyü sağlayan film. Kalın yapışkan tabakası montaj hatalarını düzeltir. Toz, kalın yapıştırıcı tabakasına batar ve otomobilin dışından görünmez olur.
2 gün boyunca camları açma yeter.
Aracıma hangi koyulukta cam filmi yaptırmalıyım? Aracınızın iç döşemelerine göre koyuluk derecesini tercih edebilirsiniz. Siyah koltuk döşemelerde içeriyi boğmaması adına daha açık ton cam filmi, açık renkteki döşemelerde daha koyu ton cam filmi tercih edebilirsiniz.
Son olarak araba güneşte bırakılır ve 3 saat beklenir, ardından yumuşayan ve ısınan film dirence zarar vermeden araba cam filmi kolayca çıkarılabilir. Araç cam filmi sökme işleminden sonra camlar sabunlu suyla silinmeli ve temizlenmelidir. Cam üzerinde tutkal kalıntısı kalırsa keskin bir aletle kazınmalıdır.
İşlem, kaç camın renklendirildiğine bağlı olarak 45 dakikadan birkaç saate kadar sürebilir. Yalnızca iki ön kapıya cam filmi takılıyorsa, kurulum dört yan camın ve arka camın tümünü içeren tam bir kurulum yapmaktan çok daha hızlı olacaktır.
Kurala göre kullanılan cam filminin ışığı en az %70 oranında geçirmesi gerekiyor. Bu sebeple sadece 1 ve 2 numara cam filmi kullanılmasına izin veriliyor. 1 numara cam filmi %85, 2 numara cam filmi ise %70 oranında ışık geçirgenliği sağlıyor. Ayrıca cam filminin ön cama uygulanması yasak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri