Arka Cam Filmi Sökme Rezistansa Zarar Verir Mi? Arka cam filmini arabanızdan çıkarmak, rezistansa zarar verebilir. Bunu yapmak ısıtılmış ızgara hatlarına zarar verebilir.
Kaplama işlemi tamamlandıktan sonra amonyak içeren su ile filmin her yanına 1/3 oranında sıkılır ve alta serilen poşet cama yapıştırılır. Son olarak da araç güneş ışığı alan bir yere bırakılır ve 3 saat beklenir, ardından yumuşayan ve ısınan cam filmi rezistansa zarar vermeden kolayca sökülebilir.
Dikkatli söküldügü zaman ve kaliteli bir film olursa rezistansınıza bir zarar gelmez.
Arka cam rezistansları en az 15 dakika çalışır pozisyonda kalmalı. Bu en önemli nokta rezistanlar çalışınca cam filmi ısınıyor ve söküm için hazır pozisyona geliyor. 2. Klimayı sıcak konumda yine 15 dakika çalışır pozisyonda bırakmakta yine cam filminin ısınmasını sağlıyor ve sökümü rahatlatıyor.
Yapıştırılan film çok yapışkan değilse, gerekirse bir bıçak veya keskin bir alet kullanılarak film çıkarılan kısımdan yavaş ve dikkatli bir şekilde çıkarılır. Cam filmi kurumuşsa, çok sıkışmışsa ve çıkarılamıyorsa, takılı cam filmi ısıtılmalı ve yumuşatılmalıdır.
İlgili 25 soru bulundu
Uygulama işlemi tamamladıktan sonra 3 ve 12 saat arasında kuruması ve iyi bir şekilde uygulanması açısından bekletebilirsiniz. Ürünü uyguladığınız yüzeye kolay bir şekilde uygulanmasını sağlamak için güneş ışığı görmesini sağlayarak sağlıklı bir şekilde kurumasını ve cam yüzeyine uygulanmasını sağlayabilirsiniz.
Işık geçirgenliği en az %70 olduğu için 2 numara cam filmi gece yolculuklarında oldukça kullanışlıdır.
Film kenarından kaldırılarak film ve cam arasına sıcak buhar uygulanması filmin sökülmesini kolaylaştırır. Filmler söküldükten sonra cam sabunlu su ile silinmeli, camda kalan yapıştırıcı artıkları da önce kredi kartı gibi sert bir malzemeyle, leke çıkmıyorsa da jiletle dikkatlice kazınarak çıkartılmalıdır.
Cam filmi içten mi/dıştan mı uygulanır? Filmin kalıbı dışarıdan alınır. İç yüzeyden uygulama yapılır.
Sıcak su sadece çam sakızını değil birçok lekeyi çıkartmak içinde kullanılmaktadır. Sıcak su ile yumuşayan çam sakızını sıcak su ile kolaylıkla çıkartabilirsiniz. Deterjan veya oksijen bazlı leke çıkartıcılar çam sakızı üzerinde oldukça güçlü etkilere sahiptir.
Ancak cam filmi yaptırdığınız ilk 2 gün camlar kesinlikle açılmamalıdır garantiliyse garantiden çıkar.
Arka Cam Rezistansını Test Etmek
Arka cam rezistansının çalışıp çalışmadığını anlamak için cam buğulu olduğu zaman düğmeye basılır ve aktif edilir. Bir süre sonra çizgiler şeklinde buğunun çözündüğü görülmelidir. Camda buğu yoksa Voltmetre sayesinde aküdeki anlık voltaj değişiminden anlaşılabilir.
Arabanızda arka camda bulunan bir rezistans, kış aylarında dışarıyla içeri arasındaki ısı farkından doğan buğulanmayı önler.Bu rezistans bozulduğunda onarabilirsiniz.
Güneşin altında bırakınca, çöp torbaları ısıyı emecek ve cam filminin tek parça hâlinde sökülmesini sağlayacaktır. Cam filmini sökmeye başla. Cam filminin köşesini tırnağınla ya da jiletle kaldır, sonra filmi tek parça hâlinde sökmeye çalış. Rezistans çizgilerini kesmemeye özen göster.
Cam filminin ön cama uygulanması bazı araçlarda yasaktır. Bunun yanı sıra aracın herhangi bir camına %70 ışık geçirgenliği oranının altında geçirgenliğe sahip olan bir cam filmi yapıştırılması ayrıca yasaktır.
Başlangıç olarak, yapıştırma yapıştırıldıktan en az bir hafta sonra yıkanması gerektiğini bilmeliyiz, çünkü tutkal cama sıkıca sabitlenmelidir. Tutkal tamamen kavranana kadar filmi dikkatsizce yıkarsanız, soyulma olasılığı yüksektir. Filmi aşındırıcı özelliklere sahip maddelerle yıkamaktan kaçınmak gerekir.
Yani 1 numara ve 2 numaralı film türleri bu kurala uygundur. 1 numaralı film %85, 2 numaralı film ise %70 ışık geçirgenliği oranına sahiptir. 1 ya da 2 numara dışındaki diğer cam filmlerin kullanılması yasaktır. Yasak olmasının nedeni ise sürücünün görüş açısını kapatması ve aracın içerisini görmeyi engellemesidir.
Aracıma STEK Boya Koruma Filmi yaptırdığımda araç üretici garantisinden çıkar mı? Cevap: Hayır, garantiden çıkmaz.
Cam filmin sökülmesinin ardından kalan yapışkan kalıntılar veya küçük cam filmi parçaları gibi artıklar, sabunlu su ve nemli bezlerle temizlenebilir. Kalan temizliğin ardından cam, kuru bir bezle kurulanmalı ve bir sonraki kullanıma hazır hale getirilmelidir.
Cam yapıştırıcı çeşitleri yalnızca cam materyalden üretilen eşyaların yapıştırılması için kullanılmaz. Ahşap, metal ve plastik gibi farklı malzemelerin de cam yapıştırıcı kullanılarak yapıştırılması mümkün.
Öncelikle sprey ile cam üzerindeki filmin her tarafına 1/3 oranında amonyak içeren su sıkılır. Daha sonra alta serilen poşet cama yapıştırılır ve araç arka camı güneş gören bir yere bırakılarak 3 saat kadar beklenir. Bu şekilde iyice ısınan ve yumuşayan film rezistansa zarar verilmeden kolaylıkla sökülebilir.
Cam Filmi Hakkında Yasal Düzenlemeler
Işık geçirgenliği yüzde 70'in üzerinde olan, başka bir deyişle ışığı yüzde 70'ten fazla geçiren cam filmlerinin kullanımı ülkemizde yasaldır. Bu filmler, numara bakımından 1 numara ve 2 numara olarak isimlendirilir.
Bu orandan daha az ışık geçiren cam filmleri araçlarda yasak olarak biliniyor. Bu nedenle 3, 4 veya daha fazla numara film kullanmak yasaktır.
Ayrıca, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 63. maddesine göre: “Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.”
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri