Cam filminin ruhsata işlenmesi mümkün değildir. Yalnızca fabrika çıkışlı karartılmış camların (R43 cam) ruhsata işletilmesi mümkündür. Sonradan takılan cam filmlerinin muayeneden geçmesi mümkün olmadığı gibi ruhsata işlenmesi de olanaksızdır.
Ancak cam filmi yaptırdığınız ilk 2 gün camlar kesinlikle açılmamalıdır garantiliyse garantiden çıkar.
Uygulama işlemi tamamladıktan sonra 3 ve 12 saat arasında kuruması ve iyi bir şekilde uygulanması açısından bekletebilirsiniz. Ürünü uyguladığınız yüzeye kolay bir şekilde uygulanmasını sağlamak için güneş ışığı görmesini sağlayarak sağlıklı bir şekilde kurumasını ve cam yüzeyine uygulanmasını sağlayabilirsiniz.
Zamanla herhangi bir film solmaya ve orijinal görünümünü kaybetmeye başlar. Bazı filmler, 5 ila 7 yıl içinde solar ve bazıları bir ay içerisinde özelliğini yitirebilir.
en ince olan film bi işe yaramaz boşa çektirmeyin bütün filmlerin zamanla güneşi gördükçe rengi açılır orta karanlık bir film çektirin güneşte rengi açılınca normale döner.
İlgili 15 soru bulundu
Cam Filmi Kullanımı İçin Sağlanması Gereken Kriterler
Bu kurallardan bazıları ise şunlardır: Ön cama veya sürücünün sağ ve sol camlarına renkli cam filmi yapıştırılmamalıdır. Yapıştırılsa bile ışık geçirgenliği en az %70 olan cam filmleri tercih edilmelidir. Aracın camlarına 4 numara cam filmi yapıştırılması yasaktır.
Araba cam filmi ömrü genelde 5 – 15 yıl arasında gösterilse de bu sürelerden çok daha erken bir zamanda eskimeler görülmektedir. Tercih edilecek cam filminin kalitesine ve özelliklerine göre ömrü de farklılık göstermektedir. Cam filmi çekildikten sonra bu filmlerin faydalarından uzun süre yararlanmanız mümkündür.
Güvenlik cam filmi yaptıktan sonra camların 3 gün açılmaması önerilmektedir. Böylece henüz yapışma aşamasında olan güvenlik cam filminin zarar görmesi önlenir.
Işık geçirgenliği en az %70 olduğu için 2 numara cam filmi gece yolculuklarında oldukça kullanışlıdır.
Öncelikle sprey ile cam üzerindeki filmin her tarafına 1/3 oranında amonyak içeren su sıkılır. Daha sonra alta serilen poşet cama yapıştırılır ve araç arka camı güneş gören bir yere bırakılarak 3 saat kadar beklenir. Bu şekilde iyice ısınan ve yumuşayan film rezistansa zarar verilmeden kolaylıkla sökülebilir.
Yapıştırdıktan sonra, yapıştırıcının kuruması ve filmin nihayet küçülmesi için araba 1-2 gün garajda kalması tavsiye edilir; Yapıştırdıktan sonra arabayı 2-3 gün kendiniz yıkamamalısınız, çünkü yapıştırıcı hemen kurumaz; 10-15 gün sonra araba yıkamaya bakmanız tavsiye edilmektedir.
Hangi Cam Filmleri Serbest? Işık geçirgenliği %70'in üstünde olan yani ışığı %70'ten fazla geçiren cam filmlerinin kullanılması serbesttir. Cam filmi uygulayan yerlerde bu filmler 1 ve 2 numara olarak adlandırılır.
olur olmasına ancak ilk cam filmi çizikse,yırtıksa üstüne cam filmi doğru düzgün çekilmez. eski cam filmini sökün yenisini yaptırın.
Aracıma STEK Boya Koruma Filmi yaptırdığımda araç üretici garantisinden çıkar mı? Cevap: Hayır, garantiden çıkmaz.
Aynalı cam filmi gece içeriyi gösterir mi, sorusunun cevabı da, hayır olacaktır. Aynalı cam filmini alıp kullandığınız takdirde gece dışarıdan bakan kişiler sizi göremez.
Buna göre belirli geçirgenliğe sahip cam filmlerin muayenelerde engel teşkil etmemektedir.
Ülkemizde cam filmi kullanmak yasak değildir, ancak kullanımı serbest olan cam filmlerinin 1 ya da 2 numara olması, yani filmlerin ışık geçirgenliğinin en az yüzde 70 olması gerekir.
1 numara cam filminde görüş durumu %85'dir. Bundan dolayı hiçbir ceza ve yasak durumuyla karşılaşmadan rahatlıkla araçlarda kullanılabilir.
Ayrıca, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 63. maddesine göre: “Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.”
Cam filmi cezası 2023 yılında her yıl olduğu gibi yeniden düzenlendi. 30/1-b kapsamında cam filmi ile ilgili kurallara uymayan sürücülere uygulanan para cezası 951 TL'dir. Cam filmi sebebiyle ceza alan sürücülerin 7 iş günü içerisinde cam filmini çıkarttırması gerekir.
Cam filmini sökmeye başla.
Filmi soyarken bir yandan da amonyakla ıslat. Çekince gelmeyen film parçalarınıysa jiletle kazı. Arta kalan yapışkanı amonyakla ve çok ince çelik yünüyle çıkar, sonra yüzeyi, kurumadan önce kâğıt havluyla sil. Dıştaki çöp torbasını çıkar, sonra pencereyi cam temizleyiciyle bir güzel sil.
Fön makinesi ile cam filmi ısıtılır ve yumuşatılır. Ardından yumuşayan cam filmi dikkatlice çıkarılır. Öte yandan inatçı cam filmlerini sökmek için buhar makinesi de kullanılabilir. Buhar makinesi ile yumuşatılan cam filmi kolayca çıkarılmaktadır.
Yani 1 numara ve 2 numaralı film türleri bu kurala uygundur. 1 numaralı film %85, 2 numaralı film ise %70 ışık geçirgenliği oranına sahiptir. 1 ya da 2 numara dışındaki diğer cam filmlerin kullanılması yasaktır. Yasak olmasının nedeni ise sürücünün görüş açısını kapatması ve aracın içerisini görmeyi engellemesidir.
Güneş kontrol filmini cama eklemek, cam sıcaklığını arttırır, ancak doğru şekilde seçilen film, camın kırılmasına neden olmaz.
4 NUMARA TAMAMEN YASAK
Ancak, 4 numara olarak tanımlanan koyu siyah camlar hiçbir yerde kullanılamayacak. Arka camlarda serbest olan cam filmler, tamamen karartmayan oranda belirlenecek. Ön camda cam filmi kesinlikle yasak olacak. Ön yanlar için uygulanacak oran yüzde 30'u geçemeyecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri