Camgüzeli yaz aylarının vazgeçilmez ve kolay bakımı olan çiçeklerindendir. Yeni Gine çiçeği olarak da bilinen bu bitki evlerimizi ve balkonlarımızı süslediğinden ve güneşi de seven bir çiçek olmasından dolayı, halk arasınca camgüzeli olarak bilinir. Renk çeşitliliği açısından oldukça değişiklik gösterebilir.
ömrünü camdan dışarı bakmakla geçiren hanımkızlara takılan isim. latince adi impatiens sultani'dir. günlerini pencere önünde oturup elişi işleyerek geçiren ve bu süre zarfında sokaktan geçen yakışıklılara işve yapmayı da ihmal etmeyen kızlara verilen isimdi eskiden.
Bu bitki, Afrika, Hindistan ve Çin'den gelmektedir. İlk olarak 19. yüzyılda Avrupa'ya getirilmiş ve o zamandan beri yaygın bir şekilde yetiştirilmektedir. Cam Güzeli Çiçeği'nin anlamı, İngilizce'de "impatiens" kelimesinin Latin kökenli olması nedeniyle "sabırsızlık" veya "hoşgörüsüzlük" ile ilişkilendirilebilir.
Yaprakları açık yeşil ya da kırmızı yeşil olan cam güzeli çiçeği Afrika kökenli bir bitkidir. Doğada yüzlerce çeşidi görülebilen bu bitki, Yeni Gine çiçeği ve kına çiçeği isimleri ile de bilinir. Aydınlığı seven bu bitki, bol bol çiçek açması için genellikle pencere kenarlarına yerleştirilir.
Afrika kökenli bir çiçektir. Cam güzeli çiçeği halk arasında oldukça yaygın Balsaminaceae ailesinin de en favori çiçeklerinden bir tanesidir. Cam güzeli aynı zamanda kına çiçeği yeni ine çiçeği olarak da bilinir. Cam güzeli çiçeği boylamasına uzayan yaprakları düz hizada tabiri caizse katmer katmer açan bir çiçektir.
İlgili 35 soru bulundu
En kolay yöntem olarak bilinen kökten ayırmada ise oldukça dikkatli olmanız gerekiyor. Köklere zarar vermeden cam güzelini ayırarak, istediğiniz saksıya dikebilirsiniz. Cam güzeli çiçeği ev ortamında kolayca bakabileceğiniz özel saksı çiçeğide olabilen çiçeklerden biri.
Cam Güzeli (Impatiens):
Yaprakları şaşırtıcı derecede tatlı bir tada sahip çiçeği salata yada kokteyllerde kullanabilirsiniz.
Cam Güzeli Çiçeğinin Özellikleri
Cam güzeli çiçeği açık kökenli olan bir bitkidir. Çiçeğin ilk kalıntılarına Hindistan, Çin ve Malezya'da rastlanmıştır. Cam güzeli çiçeği birçok türü bulunan çiçeklerden biridir. Farklı renklere sahip olan cam güzeli çiçeği; kırmızı, pembe, beyaz, turuncu, mor renklerde bulunur.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Çam ağaçları bariz bir şekilde çiçek açmazlar. Bunun sebebi ise çam ağaçlarının açık tohumlu (Gymnospermae) bitkiler sınıfına girmesidir. Çiçek açarak tohum üreten veya çoğalan bitkilerin aksine çam ağaçları, açık tohum üreten bitkilerdir.
Kırmızı lale aşkın yansımasını ifade eder ve sevgilinize ya da eşinize seni seviyorum demek için kullanılır. Canlı kırmızı rengi ile birlikte çarpıcı bir görünüme sahip olan kırmızı laleler sevginin ne kadar değerli ve tutkulu olduğunu da ifade ederler.
Aşk çiçeği, halk arasında aşk merdiveni ya da eğrelti otu isimleri ile de bilinen bir ev bitkisidir. Bu çiçek hem doğada kendiliğinden yetişebiliyor hem de salon bitkisi olarak da tercih edilebiliyor.
Melek kanadı çiçeği süs bitkisi olarak çok yaygındır. Evlerde, ofislerde ve iş yerlerinde kısacası kapalı yaşam alanlarında da her zaman yetiştirilebilir. Sarmaşık benzeri görünümü ve yaşam alanlarına renk katan yapısı ile tercih edilen bir yeşil saksı bitkisidir. Genellikle saksı çiçeği olarak yetiştirilir.
Yeni Gine olarak da adlandırılan Cam Güzeli çiçeğinin botanikteki adı Impatiens wallerianadır. Afrika kökenli olan bitkinin ilk kalıntılarına Hindistan, Çin ve Malezya'da da rastlanmıştır.
Tanımı: Bir yıllık hassas otsu bitkilerdir. Gövdeleri, kalın, etli ve boğumludur. İnce ve kırılgan bir sap üzerinde hafif yeşil ya da kırmızı yeşil renkte yaprakları vardır.
Cam Güzeli - 500,00 TL.
Mor çiçekleri ile oldukça ün kazanan safran çiğdem çiçeği, nadir bulunan bir tür olduğu için listenin başında yer alıyor.
Bulunduğu ortama şans ve para getirdiğine inanılan Crassula çiçeği, halk arasında genellikle para çiçeği ve bereket çiçeği isimleriyle bilinir. Ayrıca kimi yörelerde yeşim çiçeği ve mücevher çiçeği olarak da bilinir. İsminden de anlaşılacağı üzere, bu çiçeğin bulunduğu ortama şans ve para getireceğine inanılır.
Aşkın, sevginin sembolü olan gül, dünyanın en güzel çiçeği olarak kabul edilir.
Camgüzeli çiçeği kökten ayırma, tohumdan veya çelikle çoğaltılır. Nisan ve mayıs aylarında havalar ısınırken tohumlar ekilir, 10 gün içerisinde çimlenme görülür ve toplamda bir buçuk ay sonra bitki kendini göstermeye başlar. etmemek gerekir. Camgüzeli çiçeği bakımı oldukça pratik bir çiçektir.
Evlerde süs olarak yetiştirilen, pembe, kırmızı çiçekler açan bir tür kına çiçeği (Impatiens sultanı) anlamına gelir. Bu kelime genellikle cam güzeli şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı camgüzeli şeklinde olmalıdır.
Ezan çiçekleri, güneş battığı anda aniden açmaya başlayarak izleyenlere etkileyici bir gösteri sunar. Ertesi gün, bir önceki gün açmış olan çiçekler kapanır ve aynı çiçek bir daha açmaz. Yani bu çiçeklerin ömrü bir gündür. Çiçek aslında güneşin batışı ve doğuşunu takip eder.
-Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 7-14 günde çimlenir.
Düzenli bir şekilde cam güzeli çiçeğinin sulanması gerekir. Çok sıcak ve soğuk havalara karşı cam güzeli çiçeği savunmasız bir haldedir. Cam güzeli çiçeği, doğrudan güneşe maruz kalması halinde çiçek açmayabilir. Özellikle düzgün budama yapılmaması, cam güzeli çiçeğinin doğru bir şekilde çiçek açmaz.
Küpe çiçeği, oldukça yaygın kullanılan iç mekan bitkileri arasındadır. Bu bitkinin yetiştirilmesi oldukça kolaydır ve çoğaltılması pratiktir. Bu bitkinin çoğaltılması için en yaygın yöntem, çelikleme yöntemidir. Çelikleme, küpe çiçeğinin ana bitkisinden bir dal kesilerek yeni bir bitki oluşturulmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri