Cam güzelinin çelikten çoğaltılması için sonbahar mevsimi başlarını beklemek gerekir. Çeliği ekmeden önce bir süre suda tutmak, köklenmesine yardımcı olabilir. Cam güzeli çiçeğini çoğaltmanın en kolay yolu kökten ayırma yöntemidir. Baharda uygulanabilen bu metotta, köklere zarar vermemek için dikkatli olunmalıdır.
Cam güzeli, çiçeği başta kökten ayırma olmak üzere tohumdan ya da çelikten de çoğaltmaya müsait. Tohum yöntemi ile çoğaltmak istiyorsanız, nisan sonu ve mayıs başı gibi dönemlerde tohumları ekebilirsiniz. Yaklaşık 10 gün içinde cam güzelinin çimlendiğini görebilirsiniz.
-Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 7-14 günde çimlenir.
Nisan ve mayıs aylarında havalar ısınırken tohumlar ekilir, 10 gün içerisinde çimlenme görülür ve toplamda bir buçuk ay sonra bitki kendini göstermeye başlar. etmemek gerekir. Camgüzeli çiçeği bakımı oldukça pratik bir çiçektir.
Sık sık sulama isteyen cam güzeli birkaç gün susuz kaldığında sararabilmektedir. Sararan cam güzeli yapraklarını budayarak su ve besin takviyesi yapılmalıdır.
İlgili 28 soru bulundu
Yeni bir saksı içerisine gübreli toprak dökerek solmuş yapraklardan arındırdığınız çiçeği yeni saksıya yerleştirmelisiniz. Gübreli toprak attığınız saksıya kurumuş yapraklarını kestiğiniz çiçeği yerleştirdikten sonra sulamaya başlayarak canlandırabilirsiniz. Bu yöntem çoğu zaman işe yaramaktadır.
Pek çok farklı rengi bulunan cam güzeli çiçeği aydınlık ortamları sever. Cam güzelinin görenleri hayran bırakan renkli çiçeklerini açması için bol bol filtrelenmiş güneş ışığı alması gerekir. Ayrıca güneş ışığı bitkinin yapraklarını da güçlendirir.
Vegatatif Üretim Yöntemleri Çelikle Üretim, Aşı ile Üretim, Özelleşmiş Gövde ve Köklerle Üretim, Doku Kültürü ile Üretim, Ayırma ve Bölme ile Üretim ve Daldırma ile Üretim olmak üzere 6 şekilde gerçekleştirilebilir.
Toprak çeşidi olarak geçirgen, kireçsiz ve besleyici toprakları sevmektedir. Organik maddelerce zengin, gübreli topraklar Cam Güzeli için uygundur.
Evinizde saksıda beslediğiniz cam güzeli çiçeği için perde ile filtrelenmiş güneş ışığı oldukça doğru bir yöntem olacaktır. Toprak seçiminde özen isteyen bu çiçek için uygun toprak olmak oldukça önemlidir. Organik maddelerle desteklenen ve gübreli olan topraklar Cam güzeli çiçeği gelişimi için oldukça önemlidir.
ömrünü camdan dışarı bakmakla geçiren hanımkızlara takılan isim. latince adi impatiens sultani'dir. günlerini pencere önünde oturup elişi işleyerek geçiren ve bu süre zarfında sokaktan geçen yakışıklılara işve yapmayı da ihmal etmeyen kızlara verilen isimdi eskiden.
Yaprak güzeli çiçeği, çoğaltılması en kolay olan çiçeklerden bir tanesidir. Yaprak güzeli çiçeğini çoğaltabilmek için genç olan dallarından sadece birini keserek suda bekletip köklenmesini bekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra kesmiş olduğunuz genç dalı direk olarak toprağa dikerek de köklenmesini sağlayabilirsiniz.
Cam Güzeli - 500,00 TL.
Dalı 45 derecelik açıyla kesmeniz gerekmektedir. Böylece suyla temas edecek alanı büyütür ve daha kolay köklenmesini sağlarsınız. Son olarak kestiğiniz dalı tercihen içme suyu ile doldurduğunuz cam bir kaba koyup aydınlık, ancak direk güneş ışığı almayan bir yere yerleştirin. Daha sonra da köklenmesini bekleyin.
Bunun için mum çiçeğinin üzerinde 2-3 yaprak bulunan çeltikler 10 cm uzunluğunda kesilir. Kesilen çeltik bir bardak suda köklendirilir. Bu aşamada eğer su eksilirse, eksilen miktar kadarı yerine geri konur. Çeltik köklenince uygun bir saksıya ekilir.
Çiçek açtıktan sonra bir sonraki yıl çiçeklenme döneminden önce yani erken ilkbaharda rizomları ayırıp çoğaltabilirsiniz.
Genellikle bitkilerin büyüme dönemleri olan ilkbahar ve yaz ayları, bu işlemi gerçekleştirmek için uygun zamanlardır. Bu dönemde bitkiler aktiftir ve yeni toprağa adapte olmaları daha kolaydır. Bununla birlikte bitkilerin ihtiyaçlarına bağlı olarak farklı zamanlarda da toprak değişimi yapabilirsiniz.
Parlak Mustafa Çiçeği, tırtıklı ve koyu yeşil yapraklara sahiptir. Nadir de olsa mavi ve beyaz çiçekler açabilir.
Çiçek tomurcukları belirdiği andan itibaren hemen yok etmek gerekir. Aksi takdirde bitki oldukça cılız ve zayıf hale gelir ve tek amacı tohum vermek olur. Bu da doğal olarak birbirinden güzel renkler üzerinden açan geniş yapraklarının, ortaya çıkmasına ya da ciddi anlamda solmasına sebep olur.
Öncelikle sukulentinizin gövdesindeki tüm yaprakları koparın ve çiçekli baş kısmını gövdeden bir makas yardımıyla ayırın. Ayırdığınız yaprakları bir gün bekletin ve nemli toprağın üstüne bırakın. Sukulent çok çabuk kök verir, kısa süre içinde yaprakların köklendiğini ve minik sukulentlerin baş verdiğini göreceksiniz.
Kuru maya ile bitkilerinizi coşturmak için yapmanız gereken tek şey; 3 litrelik suyun içerisine 1 yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek karıştırmak ve elde ettiğiniz bu su ile bitkilerinizi sulamak. Bu işlemde dikkatli olmanız gereken konu sulama esnasında yaprak kısımlarına suyun temas etmemesine dikkat etmenizdir.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 7-14 günde çimlenir. -Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
Cam Güzeli çeşitleri doğada oldukça fazladır. Bunlar kırmızı, pembe, somon, mor, beyaz ve turuncu çiçeklere sahiptir.
Tanımı: Bir yıllık hassas otsu bitkilerdir. Gövdeleri, kalın, etli ve boğumludur. İnce ve kırılgan bir sap üzerinde hafif yeşil ya da kırmızı yeşil renkte yaprakları vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri