Fazla sulama ve hava akışının olduğu bölgelerde çiçeğin bulunması böceklenme ve küf oluşumuna sebep olmaktadır. Bu nedenle öncelikle bitkinin konumunu iyi seçmeli ve bakım işlemlerinde aşırıya kaçılmamalıdır. ÜRETİMİ NASIL YAPILIR ? Camgüzeli çiçeği kökten ayırma, tohumdan veya çelikle çoğaltılır.
Cam güzeli çiçeklerinin solan kısımları kesilmelidir. Cam güzeli çiçeği budaması bitkinin yeniden çiçek açması için gereklidir; fakat kesilen kısmın hava akımından etkilenmemesi için üzeri kapatılmalıdır.
Fazla sulama ya da az sulama cam çiçeğinizin yapraklarında solma görülmesine sebep olabilir. Sulama için ideal bir sulama yöntemi benimsediğinizi düşünüyorsanız cam çiçeğinizin toprağının besin değerleri açısından zengin olup olmadığını değerlendirmeniz gerekmektedir.
Tanımı: Bir yıllık hassas otsu bitkilerdir. Gövdeleri, kalın, etli ve boğumludur. İnce ve kırılgan bir sap üzerinde hafif yeşil ya da kırmızı yeşil renkte yaprakları vardır.
Yaklaşık 10 gün içinde cam güzelinin çimlendiğini görebilirsiniz. Çelikten çoğaltma işlemi için eylül aylarını beklemeniz gerekiyor. En kolay yöntem olarak bilinen kökten ayırmada ise oldukça dikkatli olmanız gerekiyor.
İlgili 32 soru bulundu
Bitkilerin hızlı büyümesini sağlamak için, iyi drenajlı ve besin açısından zengin bir toprak kullanmalısınız. Bitkilerin ihtiyaç duyduğu besinler, büyüme hızlarını önemli ölçüde etkiler. Kompost ve organik gübreler kullanarak bitkilerinizin topraktan gerekli besinleri almasını sağlayın.
Filtrelenmiş güneş ışığı ise camgüzelinin en sevdiğidir bu sebeple pencere önlerinde perdeden güneşi izlemeye bayılırlar. Cam Güzelinin esas istediği havadar bir ortamdır. Toprak isteği, geçirgen, kireçsiz ve besleyici olanlardır. Organik maddelerce zengin, gübreli topraklar camgüzeli için uygundur.
Özellikle de sevgilinize hediye edebileceğiniz cam güzeli çiçeği “seni görmeden duramıyorum,” ya da “seni görmek için sabırsızlanıyorum” gibi özel anlamlar taşımaktadır. Afrika kökenli Balsaminaae Familyasına ait olan cam güzeli bilinen 850 türü bulunmaktadır.
Bunlar kırmızı, pembe, somon, mor, beyaz ve turuncu çiçeklere sahiptir. Rengarenk oluşları evde ve bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilmelerini sağlamıştır. Cam güzeli özellikle açık havayı sevmektedir. Bu nedenle balkonlarda ve bahçelerde özellikle güneş alan yerlere konumlandırılmalıdır.
Ev ortamında yetiştirilen bitkiler gündüz süresinin kısalması ile beraber havadaki nemin, sıcaklığın ve güneş ışınlarının oranının farklılaşmasıyla bünyeleri için yeteri kadar fotosentezi sağlayamadıklarında bitkinin kendisi için fazla mühim olmayan yaprak kısımlarını dökebilirler.
Anavatanı Hindistan ve tropikal Afrika olan cam güzeli çiçeği güzel bir iç mekân bitkisidir. Mevsimlik çiçekler grubunda bulunan camgüzelinin gövdesi etli, kalın ve boğumludur.
Cam Güzeli çeşitleri doğada oldukça fazladır. Bunlar kırmızı, pembe, somon, mor, beyaz ve turuncu çiçeklere sahiptir.
Cam Güzeli - 500,00 TL.
Yeni bir saksı içerisine gübreli toprak dökerek solmuş yapraklardan arındırdığınız çiçeği yeni saksıya yerleştirmelisiniz. Gübreli toprak attığınız saksıya kurumuş yapraklarını kestiğiniz çiçeği yerleştirdikten sonra sulamaya başlayarak canlandırabilirsiniz. Bu yöntem çoğu zaman işe yaramaktadır.
Besin desteği: Susuz kalan çiçekleri canlandırabilmek için çiçek besinleri ve gübreleri tercih edebilirsiniz. Çiçeğin çeşidine uygun bir gübre tercih edin ve belirtilmiş olan dozda kullanmaya dikkat edin. Çok fazla gübreleme, çiçeği zarara uğratabileceği için dikkat etmeniz gerekmektedir.
Çay çiçeğinin parlak ışık seven bir bitki olduğu bir gerçek. Ancak doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan hoşlanmaz. Bu nedenle, bitkinizi doğrudan güneş ışığından koruyacak bir yerde yetiştirmelisiniz. Çay çiçeği, nemli toprakları sever.
Bu çiçeğin bakımı için ideal ortam sıcaklığı 10 ile 19 derecedir. Güneş ışığına doğrudan maruz bırakmamanız gereken Atatürk çiçeği, aydınlık ortamlardan hoşlanır. Pencerenizin iç pervazlarında doğrudan güneş ışığına maruz kalmayan hafif serin bir ortam oluşturarak çiçeğinizin bakımını burada yapabilirsiniz.
Sarı gül sevgili ya da eşler arasında ayrılık mesajı için kullanılmaktadır. Genelde sevginin bittiğini ve çiftlerin artık aynı duyguları yaşamadıklarını ifade eden sarı gülü bu yüzden sevgili ya da eşler birbirleri için pek tercih etmezler.
Şans bitkisi ismiyle de anılan para çiçeği, özellikleri bakımından diğer bitkilerden ayrılır. Küçük bir ağaca benzeyen crassula ovata bitkisi, en popüler salon çiçekleridir. “Bereket, zenginlik, bolluk” getirdiğine inanılan çiçeğin anavatanı, Güney Afrika'dır.
Aşkın, sevginin sembolü olan gül, dünyanın en güzel çiçeği olarak kabul edilir. Tutku ve romantizmi temsil eden bu harika çiçek, aynı zamanda cesaretin de sembolüdür.
Genellikle bitkilerin büyüme dönemleri olan ilkbahar ve yaz ayları, bu işlemi gerçekleştirmek için uygun zamanlardır. Bu dönemde bitkiler aktiftir ve yeni toprağa adapte olmaları daha kolaydır. Bununla birlikte bitkilerin ihtiyaçlarına bağlı olarak farklı zamanlarda da toprak değişimi yapabilirsiniz.
Yaprak güzeli çiçeği, çoğaltılması en kolay olan çiçeklerden bir tanesidir. Yaprak güzeli çiçeğini çoğaltabilmek için genç olan dallarından sadece birini keserek suda bekletip köklenmesini bekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra kesmiş olduğunuz genç dalı direk olarak toprağa dikerek de köklenmesini sağlayabilirsiniz.
-Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 7-14 günde çimlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri