-Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 7-14 günde çimlenir.
Tohum yöntemi ile çoğaltmak bunlardan biridir. Cam güzeli çiçeği tohumları nisan sonu ve mayıs başında ekilebilir. Uygun bir saksıya ekilen tohumların 10 gün içinde çimlendiğini gözlemlenebilir. Cam güzelinin çelikten çoğaltılması için sonbahar mevsimi başlarını beklemek gerekir.
Cam güzeli, çiçeği başta kökten ayırma olmak üzere tohumdan ya da çelikten de çoğaltmaya müsait. Tohum yöntemi ile çoğaltmak istiyorsanız, nisan sonu ve mayıs başı gibi dönemlerde tohumları ekebilirsiniz. Yaklaşık 10 gün içinde cam güzelinin çimlendiğini görebilirsiniz.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 7-14 günde çimlenir. -Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
Yaprak güzeli bitkisini tohumdan üretirken mümkün mertebe sıcaklık 20 ila 25 derece arasında bir yerde çimlendirme yapmak gerekir. Çimlendirme aşamasından sonra fidelenen bitkiler yarı gölge alanlarda 12 ay boyunca kalabilir. Soğuktan hoşlanmayan, sıcak ortamlarda yetişebilen yaprak güzeli nemli toprakları sever.
İlgili 44 soru bulundu
Tohumları ekmeden önce 1 saat süreyle su içerisinde bekletmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında saksının alttan su çıkacak bir şekilde açık olduğuna emin olmanız gerekmektedir. Saksının yarısından fazlasına toprak koyduktan sonra tohumları yerleştirin. Üzerine ise serpme yöntemi ile geriye kalan toprağı serpebilirsiniz.
-Tohumlar 10-14 günde çimlenir.
Çelikleme, kökten ayırma ya da tohumlama yöntemleri ile cam güzeli çiçeğinizi çoğaltabilirsiniz. Çelikleme yöntemi ile çoğaltılacak cam güzeli çiçeğiniz için çeliklerin yaz sonunda alınması gerekmektedir. Çelikleme ile ayrılan cam güzeli; suda bekletilerek köklendirilebilir ya da direkt toprağa ekilebilir.
Fazla sulama ve hava akışının olduğu bölgelerde çiçeğin bulunması böceklenme ve küf oluşumuna sebep olmaktadır. Bu nedenle öncelikle bitkinin konumunu iyi seçmeli ve bakım işlemlerinde aşırıya kaçılmamalıdır. ÜRETİMİ NASIL YAPILIR ? Camgüzeli çiçeği kökten ayırma, tohumdan veya çelikle çoğaltılır.
Bunlar kırmızı, pembe, somon, mor, beyaz ve turuncu çiçeklere sahiptir. Rengarenk oluşları evde ve bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilmelerini sağlamıştır. Cam güzeli özellikle açık havayı sevmektedir. Bu nedenle balkonlarda ve bahçelerde özellikle güneş alan yerlere konumlandırılmalıdır.
Fakat bu dengeyi iyi korumalı ve çiçeğinizi çok susuz bırakmamalısınız. Toprak kurumaya başladığında ise yeterli miktarda su takviyesi yapabilirsiniz. Cam güzeli çiçeği sıcak ortamları seven bir bitkidir. Genellikle yaz aylarına doğru çiçek açtığı için güneşe de ihtiyaç duymaktadır.
Tanımı: Bir yıllık hassas otsu bitkilerdir. Gövdeleri, kalın, etli ve boğumludur. İnce ve kırılgan bir sap üzerinde hafif yeşil ya da kırmızı yeşil renkte yaprakları vardır.
Anavatanı Hindistan ve tropikal Afrika olan cam güzeli çiçeği güzel bir iç mekân bitkisidir. Mevsimlik çiçekler grubunda bulunan camgüzelinin gövdesi etli, kalın ve boğumludur.
Saksının yarısından biraz fazlasına toprak koymalısınız. Ekeceğiniz tohuma göre ya serpme yöntemi ile tohumları toprağın üzerine serpmelisiniz. Tohumlar ocaklama yöntemi ile de dikilebilmektedir. Toprak üzerinde üç dört santim aralıklar verilerek parmak yardımı ile küçük oyuklar açılmalıdır.
Çiçek tohumları ekmek için en uygun mevsim bahar ayları olmaktadır. Ev ortamında çiçek tohumu ekilecekse bunun için özel bir zaman beklenmesine gerek olmamaktadır. Çiçek tohumları ekilmeden önce bir süre su içinde bekletilmeleri gerekmektedir.
Şubat-Mart aylarında tohum çimlendirmesi yapılır. Fide olarak Nisan, Mayıs, Haziran aylarında toprağa dikim yapılabilir. Mart – Nisan aylarında tohum çimlendirmesi yapılır.
Cam Güzeli çeşitleri doğada oldukça fazladır. Bunlar kırmızı, pembe, somon, mor, beyaz ve turuncu çiçeklere sahiptir.
Cam Güzeli, Impatiens Walleriana olarak da bilinir, Hint ve Doğu Afrika kökenli bir bitki türüdür. Çiçekleri oldukça renkli ve canlıdır ve genellikle bahçelerde, çiçek saksılarında ve süs bitkisi olarak kullanılır.
Cam Güzeli - 500,00 TL.
Yaprak güzeli çok sert ve ağır olmadıkça hemen hemen her toprakta rahatça yaşamını sürdürebilir. Sert ve ağır topraklar, köklerinin havasız kalmasına neden olur ve çürüme başlar. Humuslu doğal topraklar en iyi gelişim gösterdiği topraklardır. Ayrıca kullanacağınız toprak, suyu iyi geçirmelidir.
En hızlı çimlenen tohumlar , lahana ailesindeki her şeyi içerir; bok choi, brokoli, lahana, karnabahar vb. ve marul.
kadar fazla olursa o kadar iyidir. günde bir sulanmalıdır, toprağı daima nemli olmalıdır.
Ekeceğiniz bitki tohumunun çimlenme süresi değişiklik göstermektedir. Bu noktada tohumun bulunduğu sıcaklık ortamı çimlenmesinde önemli bir etkendir. Genel olarak bakıldığında, çimlenme sıcaklığı 19 derece olan tohum, 10-12 günde çimlenmeye başlayacaktır. Bu süre bazen daha kısa sürerken, bazen bir ayı bulabilir.
TOHUM NE KADAR SÜREDE ÇİMLENİR? Tohumlarınızı çimlendirmeniz uygun koşullar altında en az 3 gün sürer. Ancak tohumun cinsine göre bu süre 5 günü de bulabilir. Tüm aşamalara dikkat etmeniz ve uygun bir ortamda muhafaza etmeniz çimlenme süresi üzerinde son derece etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri