Ancak, cam suyunun moor suyuna Ne kadar konulduğuna bağlı olmakla birlikte, Antifrizli cam suyu suyun donmaması ve camı güzel silmesi için formüle edilmişken. Motor antifrizi ise hem motor suyunun donmaması, hemde motor sıcaklığını almasına yönelik formüle ediliyor. Yani birbirinden farklı sular ve kimyasallar.
Antifrizli cam suyu: Soğuk iklimde yaşıyorsanız ön camda görülen donmaları en aza indirmek için antifrizli cam suyu kullanmalısınız. -30 dereceye kadar güvenle kullanabileceğiniz bu tip ürünlerle kış aylarında silecek ve su püskürtme kanallarındaki donmaların da önüne geçebilirsiniz.
Kış aylarında eksi dereceleri çok fazla görmeyen bir bölgede iseniz o halde isterseniz yarı yarıya karışım yaparak da cam suyu haznesine antifriz suyu ve saf su ya da cam sil eklemesi yapabilirsiniz. Gerçek antifrizli cam suyu kullandığınızda birebir kullansanız dahi aracınıza zarar vermez.
Motorunuzu ve radyatörünüzü en az bir saat süreyle soğumaya bıraktığınızdan emin olun. Hassas bir 50/50 oranında antifriz ve saf su karışımı hazırlayın. Radyatör kapağını dikkatlice sökün, soğutma sıvısını ekleyin ve kapağı değiştirin.
İlgili 43 soru bulundu
İdeal bir soğutma suyu karışımı %50 antifriz ve %50 sudan oluşur. Bu nedenle musluk suyun yerine damıtılmış su kullanılması gerekir. Çoğu radyatör yaklaşık 2 galon sıvı tutabilir.
Yaz aylarında da kullanılabilen antifiriz, motorların radyatörlerine eklendiği zaman korozyon, paslanma ve aşınma gibi problemleri önlemeye destek sağlar. Araç motorları için hayat kurtarıcı olan antifiriz soğutma suyuna eklendiği zaman kaynama noktasını yükseltir ve donma noktasını düşürür.
Kullanılabilir ancak, soğuk kış aylarında cam suyunun derecesinin düşüreceği için kışlık cam suyuna yazlık cam suyu ilave edilmesini tavsiye etmiyoruz. Ancak mevsim geçişlerinde kullanılmasında sakınca yoktur.
Kısaca; – Antifrizli oto cam suyu hava sıcaklığına göre su ile ayarlanabilir. – Kış aylarında, çok soğuk zamanlarda ve olumsuz hava şartlarında kesinlikle su ile karıştırılmaz. – Yüksek sıcaklıklarda ise antifirizli oto cam suyunu su ile seyreltebilirsiniz.
Kaputu açtıktan sonra hemen hemen her araçta evrensel bir işaretle sembolize edilmiş olan mavi kapaklı cam suyu deposunu görebilirsiniz. Kapağı açtıktan sonra ise, kullanmak istediğiniz ürünün kullanım talimatlarına uyarak huni yardımı ile silecek suyunu aracınıza yavaşça doldurabilirsiniz.
Daha çok kalite açısından değişiklik gösterirler. Kaliteli bir antifriz, suyun donma derecesini indirmeli aynı zamanda kaynama derecesinin yükselmesini sağlamalıdır. Cam suyu arabanın ön camı ve arka camını yıkayan sudur. Yaz aylarında şebeke suları ya da saf suları kullanılabilir.
Antifriz ile Buz Çözme: Sileceklerde kullandığımız antifrizli sular da buz çözmede işe yarıyor. Burada dikkat edilmesi gereken, hazır antifrizli silecek suları kullanmak gerektiğidir. Radyatör sistemlerinde kullanılan antifrizi silecek suyuna eklediğimiz takdirde boya ve plastiğe zarar verebilir.
Ancak motorun su eksiltmesi, normal bir durum değildir. Yani “motorun suyu eksilebilir” algısı yanlıştır. Araç motor suyu eksilirse bir sızıntı var demektir. Sızıntı varsa radyatörde çatlak, delik ya da aşınma olabilir veya radyatör kapağı contasında sorun olabilir.
Antifrizli cam suyu: Kış mevsimlerinde ön camda görülen donmaları en aza indirmek için antifrizli cam sıvısı kullanmalısınız. -30 dereceye kadar güvenle kullanabileceğiniz bu tip ürünlerle kış aylarında silecek ve su püskürtme kanallarındaki donmaların da önüne geçebilirsiniz.
Otomobilde motor suyu azalırsa, araç soğutma işlemini gerçekleştiremez. Bu nedenle aracın ısısı da giderek yükselir. Eğer aracın motor suyu tamamen bitmiş ise bu durum tehlike arz eder. Böylesi bir durumda motor üst kapak contası yanar ve hararet meydana gelir.
Cam Suyu Alırken Nelere Dikkat Etmeli? Cam suyu üreticisi, ürün açıklama etiketinde kaç dereceye kadar donmadığını ve içeriğinde ne oranda metil alkol olduğunu belirtir. Bu iki bilgiye bakarak karar vermek önemlidir. Cam suyu üzerinde -21 dereceye kadar donmyacağı belirtilmiş olmalıdır.
Sakıncası yok bence çok yararlı, kışın motor için bile önemli zaten kışın silecek suyuna antifiriz konulur... Donmayi önleyen ürünler var. Onlardan kullanmani tavsiye ederim.
Yassı püskürtme için uygundur. Kullanımı: Cam suyu kabına direk dökülebilir. Seyretmek istenirse 1'e 1 ölçü kullanılabilir.
Silecek suyu için rahatlıkla içme suyu doldurabilirsin, ben yazları genellikle musluk suyu dolduruyorum, kışları ise antifiriz.. Yaz-kış antifrizli su kullanın,çünkü antifriz paslanmayı önler.Sürekli şişe kullanmak da paslanmaya yol açar.
1 galonluk bir kaba, bir kaşık kadar sıvı deterjan ekleyin. Şişenin 1/3 ' ünü %70lik izopropil alkol ile yada 1/4' ünü %90lık izopropil alkol ile doldurun. Kabın geri kalanını su ile doldurun. İyice karıştırın ve aracınıza ekleyin.
Bu suyu ütüde ve araç cam suyu olarak kullanıyorum. Araç yıkamada kullanılması mantıklı olabilir en azından kireç lekesi kalmaz.
Motor soğutma sıvısı içerisinde yaz aylarında belirli miktarlarda antifriz koymak motor soğutma sistemi açısından faydalı olacaktır. Ayrıca antifriz, suyun kaynama süresini de geciktirdiğinden, motorun hararet yapma ihtimali azalacaktır.
Piyasadaki antifrizler arasında en yaygın olanlardan biri mavi antifirizdir. Klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretilmiştir. Diğer yaygın tür olan kırmızı antifriz ise organik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretildiğinden maviye göre üç kat daha uzun ömürlüdür.
Aracınızı sık kullanmıyorsanız ve antifrize eklediğiniz suyun sertlik seviyesi yüksekse pembe ve kırmızı renkli hibrit/organik antifrizler sizin için daha uygun bir tercih olacaktır. Sağlık açısından değerlendirildiğinde ise mavi renkli antifrizler daha sağlıklı oluşları ile biliniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri