Cam temizliğinde mikrofiber bez ile fazla su alınması gerekmektedir. Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir. Ayrıca cam üzerinde herhangi bir kalıntı var ise cam jiletleri kullanılabilir.
Bilindiği üzere sirke, temizlikte en çok kullanılan sıvılardan birisi. Sirke, etkili bir temizlik sunmasıyla hemen hemen her evde bulunmaktadır. Sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke, bulaşık deterjanı koyarak sileceğiniz camların ışıltısına şaşıracaksınız.
2 su bardağı su, Yarım su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı izopropil alkol veya bulaşık deterjanı.
Bunun için en doğal ve en sağlıklı olan madde olan beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz. Cam silme için hazırladığını suyun içerisine az miktar beyaz sirke koyarak camlarınızı parlatabilirsiniz. Temizlenen camlarınızın uzun süre korunması adına camlarınızın üzerine gliserin damlatılan bir bezle temizle silebilirsiniz.
Beyaz sirkeyi, bir miktar şampuan ve su ile karıştırarak bir kabın içine koyun. Karışımı camın üzerine sıkarak temiz bezle camı kurulayın. Kurulama işlemi için gazete kâğıdını da tercih edebilirsiniz. Bu sayede cam üzerinde damla ya da leke kalma ihtimalini de azaltmış olacaksınız.
İlgili 26 soru bulundu
Cam temizliğinde mikrofiber bez ile fazla su alınması gerekmektedir. Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir. Ayrıca cam üzerinde herhangi bir kalıntı var ise cam jiletleri kullanılabilir.
Camları sildikten sonra çabuk toz tutmasını ve buhar oluşmasını engellemenin yolu çok basit. Camı silmek için kullanılacak kimyasalların içerisine katacağız sirke yardımı ile camların toz tutmalarını ve buhar oluşumunu bir nebzede olsa azaltmış olacaksınız.
PVC, cam, küvet, lavabo, tuvalet, duş ve armatürlerde kirli yüzeyin üzerine ürünü püskürtünü. Sünger yardımıyla ovalayınız. Daha sonra yüzeyi durulayınız.
el izi bırakmayacak cam silme suyu tarifi vericem. boş ve yıkanmış. 1 sprey şişesine 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı. 1 yemek kaşığı bulaşık makinası parlatıcısı. 1 yemek kaşığı elma sirkesi. ve 2 su bardağı kaynar suyu ekliyoruz. ve çalkalıyoruz.
Camların Temizlenmesi:
En iyi şekilde sıcak su ve temiz bir bez ile yapılır . Camlar çok kirli olduğunda suya biraz deterjan da katılabilir. Dış yüzeyi özel kaplamalı çift camlar için (örn. Güneşten korunma camları) özel temizleme talimatları geçerlidir.
2 su bardağı sıcak su. bir çorba kaşığı beyaz sirke. bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı. ve karıştırıp uygun bir sprey şişesine boşaltıyoruz. bu karışımı ister aynalarda. ister duşakabin camında. isterseniz de camlarınızda kullanabilirsiniz. spreyledikten sonra.
Camlarınızı normal temizlik bezleriyle değil de mikrofiber bezlerle silin. Mikrofiber bezler camlarınızı çizmez ve lekeleri çıkartmada etkilidir. 3. Cam silme suyunuza birkaç damla da yumuşatıcı ilave edebilirsiniz. Böylece camlarınız daha kaygan olacak, damlalar yüzeyde barınamayacaktır.
Cam Silme Suyuna Yumuşatıcı Katabilirsiniz:
Evet evet yanlış duymadığınız. Cam temizliği sürecinde yumuşatıcıdan yararlanabilirsiniz. Çamaşır yıkarken kullanılan yumuşatıcı cam temizliğinde de etkili bir temizlik malzemesidir.
Ve son olarak da temiz bir kurulama beziyle camın ıslaklığı geçene dek, temiz olduğundan emin olduğunuzda cam silme işini tamamlamış olursunuz. Pratik bir yöntem istiyorum diyorsanız boş bir cam-sil püskürtücü içerisine ılık su, biraz sirke ve bulaşık deterjanı koyup bezle silerek daha pratik cam silebilirsiniz.
Örnek vermek gerekirse bulaşık deterjanı ve sirke gibi ürünler karıştırılarak cam temizliği yapılabilmektedir. Cam silmek için özel olarak üretilen malzemeler de yine temizlik için tercih edilebilir. Genellikle bu malzemeler camların temizliğinin yapılması için yeterli olur.
ELMA SİRKESİ İLE CAM TEMİZLİĞİ
Evi dezenfekte etmek içinde çok kullanılır. Camlarda bulunan lekeleri çıkarmada oldukça etkilidir.
1 galonluk bir kaba, bir kaşık kadar sıvı deterjan ekleyin. Şişenin 1/3 ' ünü %70lik izopropil alkol ile yada 1/4' ünü %90lık izopropil alkol ile doldurun. Kabın geri kalanını su ile doldurun. İyice karıştırın ve aracınıza ekleyin.
Herhangi bir deterjan veya sabun tarzı bir temizleyici madde kullanmak zorunda da değilsiniz. Sadece camı biraz cam suyu yardımıyla ıslatıp ardından gazete kağıdıyla bir güzel silmeniz yeterli. İsteğe bağlı olarak cam suyu ile birlikte sirke de kullanabilirsiniz.
Yarim kova suya bir cay bardagi sirke koyup, camlarinizi sildiginiz bezi bu suyla yikayip, camlarinizi icten ve distan silin. Muhtesem bir parlaklik olacak ve cam ustunde su tutmayacaktir. Su damlaciklar halinde hizlica kayip gidecektir. Ben surekli bu uygulamadan istifade ederim.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
ASPEROX Mavi Güç Temizleme Kullanım Alanları ve Etkileri
Cam ve plastik duşakabinlerde, lavabo, fayans, duş başlığı ve bataryası gibi yüzeylerde bulunan su lekelerini kolayca temizleyerek banyonuzun ışıl ışıl görünmesine katkıda bulunur. Böylelikle size uzun süreli temizlik etkisini yaşatır.
Kaliteli bir mikrofiber bezi ıslatıp, sabun ve karbonat karışımına sürerek, gözlük camını silebilirsiniz. Ardından durulayıp yine başka bir mikrofiber bez ile durulayabilirsiniz.
Pencere temizliği ve ayna temizliği için en iyi temizlik çözümlerinden biri, 1:4 oranında beyaz sirke ve su, yani bir ölçek beyaz sirke ve dört ölçek su karışımıdır. Temizlik çözeltinizi bir kaseye veya sprey şişesine koymuş olmanıza bağlı olarak onu temizlik bezinize uygulayın.
Bunun sebebi; camlarınızı ıslak olarak silerken kurulamanıza fırsat kalmadan camlarınızı güneşin kurutmasıdır. Bu da camlarda silinme izlerinin kalmasına neden olabilir. Hiçbir lekenin barınmadığı bir cam istiyorsanız biraz daha kapalı havaları tercih edebilirsiniz. Öncesinde mutlaka toz alın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri