Cam tuğla iki yarım parçanın aralarında bir miktar boşluk kalacak şekilde eritilerek birleştirilmesi ile elde edilen, düz, dokulu veya örüntülü yüzlere sahip yarı saydam ve boşluklu cam bloktur. Cam tuğla taşıyıcı olmayan dış ve iç duvarlarda, ayrıca alışılagelmiş çerçeveli pencere açıklıklarında kullanılabilir.
§ Portland çimento (Cam tuğla duvarın örülmesinde kullanılacaktır.) § Çap 6 mm'lik galvanizli donatı demiri (Eni veya yüksekliği 1,5 metreden az olan cam tuğla duvarlar demirsiz örülebilir.; yinede donatı demiri kullanılması prensipte tavsiye edilmektedir.)
Nerelerde Kullanılır? Hammaddesi, soda, kireç ve silisten oluşan içi boş bloklara cam tuğla denir. Merdivenler, banyolar, açık yüzme havuzları, dış cephe dekorasyonunda kullanılır. Işığın içeri girerek doğal aydınlatma yapılmasını sağlamak veya mahremiyetin sağlanması içerinin görünmemesi içinde kullanılabilir.
Beyaz çimento esaslı, yüksek yapışma özelliğine sahip, polimer katkılı,ustaya uzun çalışma süresi tanıyan, hızlı mukavemet kazanan cam tuğla örgü harcıdır.
Cam Tuğla Nedir ? Cam Tuğla, Ev yada ofis gibi mekanlarda oda bölmek yada daha dekoratif duvar görünümü elde etmek için tercih edilen, içi boş bloklar halinde kendine ait farklı ebatlarda olan, soda, kireç ve silis ham maddesi kullanılarak üretilen duvar döşeme malzemesidir.
İlgili 19 soru bulundu
Kil, kaolen ve feldispat gibi minerallerin yüksek sıcaklıklarda pişirilmesi ile elde edilirler. Bileşimlerinde değişik türde silikatlar, alümünatlar ve bunların yanında bir miktar metal oksitler bulunur. Cam,tuğla,kiremit,aşındırıcı tuzlar,porselen,taş ve refrakterlerdir.
Özellikleri: Cam yapımında feldspat, Al2O3, Na2O ve/veya K2O ile ana hammadde kaynağı olarak kullanılır.
Cam Tuğla Özellikleri
Katmanlı yapıdaki cam tuğla ham maddesinin dayanıklılığı darbelere karşı kendisini korunuyor. Şeffaf düz modeldeki cam tuğlalar %75 oranında ışık geçirgenliğine sahip. Tek bir duvarda kullanılan cam tuğla minimum 60 dakika boyunca olası bir yangına karşı dayanıklılık gösteriyor.
Açık renkli duvar ve yer seramikleri ile cam tuğlaların beyaz renkli MegaFix ile yapıştırılması önerilir. Ürün performansını arttırmak için MegaLatex kullanılabilir. Ürün karıştırıldıktan sonra kap ömrü içerisinde kullanılmalıdır. Uygulama esnasında kap ömrünü doldurmuş ürünler kesinlikle kullanılmamalıdır.
CAM TUĞLA Hakkında
Doğal gün ışığının içeri girmesini sağlayarak en karanlık hacimleri bile ferah ve yaşanabilir kılan, aynı zamanda renk ve desenine bağlı olarak belli bir gizlilik ve mahremiyet sağlayan cam tuğla hem iç hem de dış mekanlarda ideal bir yapı elemanıdır.
Derz Dolgusu İçin;
Karıştırma kabına uygun miktarda su ve toz eklenerek (7,5-8 lt su / 20 kg toz) el mikseri ile homojen hale gelinceye dek karıştırılır. 5 dk. dinlendirildikten sonra tekrar karıştırılan harç, kauçuk uçlu spatula ile uygulanır. 45 dk sonra nemli bir sünger ile yüzey nemlendirilir.
Cam duvarlar, doğal ışığın en kasvetli köşelere bile nüfuz edebildiği çalışma alanları yaratmanıza olanak tanıyan bölme malzemeleridir. Cam duvarlar ile çalışma alanınıza genişlik ve şeffaflık katabilirsiniz.
Tuğla üretimi için ihtiyaç duyulan kil, doğada bulunan killi topraktan elde edilir. Doğadaki bu kil, çeşitli büyüklükte taş, çöp ve çeşitli bitki örtüsüyle karışmış, heterojen bir yapıdadır. Tuğlanın ana hammaddesi budur.
Düşey ve yatayda, plastik derz aparatları yardımı ile, kolay ve çabuk örme işlemi sağlanabilmektedir. Harç donduktan sonra (iklim durumuna göre ortalama bir gün sonra) plastik ayar apartlarının kulakçıkları kopartılarak derz boşlukları derz dolgu malzemesi ile doldurularak kapatılır.
Kullanılacak tuğlalar düzgün şekilli ve üzeri temiz olmalıdır. Tuğlalar, harcın suyunu emmemesi için duvar yapımına başlamadan önce su ile iyice ıslatılır. Duvarlarda kireç veya çimento harcı ile takviyeli veya melez harçlar kullanılabilir. Duvarlarda dik derz 10 mm, yatay derzler ise 12 mm kalınlıkta yapılır.
PATTEX Şeffaf Metal Plastik Cam Yapıştırıcı Pattex, çok amaçlı bir yapıştırıcı olup, metal, plastik ve cam yapıştırma işlerinde kullanabilirsiniz.
Poliüretan Bazlı Yapıştırıcılar; Ahşap Tutkalı, Deniz Tutkalı, Marin Adhesive, Pedestal Adhesive; Hemen hemen her türlü malzemeyi ahşap ile yapıştırmak için kullanılabilirler. (seramik, kumaş, cam, metal, taş, metal ve ahşap.
Genel olarak tuğla çeşitleri yığma tuğla, baca tuğlası, ateş tuğlası, asmolen tuğla ve dekoratif tuğla olmaktadır.
Yüksek sıcaklıktaki cam hamurunun özel kalıplarda preslenmesi ile elde edilen boşluklu camın, bir diğerine yine sıcak olarak birleştirilmesi suretiyle üretilir. Çeşitli büyüklük, renk, desen ve dokularda üretilebilen cam tuğla, düşey kullanıma uygun bir üründür.
Yuvarlak delikli yığma tuğla fiyatları, 2023 yılı itibarıyla İstanbul'da 2,15 TL/adet olarak belirlenmiştir. Bu fiyat, tuğlanın ebatları 19x19x19 cm'dir. Küçük yığma tuğla fiyatları, 2023 yılı itibarıyla İstanbul'da 2,15 TL/adet olarak belirlenmiştir.
Kil, kaolin, kuvars, feldspat ve kalker gibi maddelerin çeşitli oranlarda karışımından oluşur.
Pişmiş kilden yapı malzemeleri ve çimento gereçleri sanayiinin bir alt kolu olan tuğla ve kiremit sektöründe, hammadde olarak kullanılan kil ve ince milin ocaklarda çıkarılarak fabrikada kullanıma hazır hale getirilmesi işlemidir.
En önemli kaya hammaddeleri arasında killer, kalker, cam kumu ve çakıl bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri