Rezistans yanmasının asıl nedeni, watt değişiklikleridir. Sürekli olarak çalıştırılan rezistansların watt değerleri uygun değilse, yanma sorunu kaçınılmazdır. Bu nedenle aletlerin watt değerlerine de dikkat edilmesi gerekir.
Aşırı kullanım: Çamaşır makinesi çok sık kullanılırsa, rezistans daha fazla ısınır ve daha hızlı bozulur. Suyun kireçlenmesi: Sudaki kireç, rezistansa yapışarak rezistansın ısınmasını engelleyebilir ve rezistansı bozabilir. Elektrik kesintileri: Elektrik kesintileri, rezistansın bozulmasına neden olabilir.
Rezistanslarda yanma meydana geldiğinde tamir etme girişimlerine başlansa da bu çoğu zaman sonuç vermemektedir. Rezistanslarda yanma meydana geldiğinde en etkili ve kesin çözüm rezistans değişimi yapmaktır.
Makinelerin görevlerini yerine getirmeleri aşamasında ana parça olarak yer alan rezistansın arıza yaptığının anlaşılması ise son derece kolaydır. Çamaşır makinenize elektriğin ulaşmasına karşın eğer istenen su ısısı oluşmuyor ise rezistansta arıza var demektir.
Çamaşır makinesi rezistansının bozuk olmasından dolayı kaynaklanan ısıtma problemlerinin en kesin çözümü, rezistans değişimi yapmaktır. Bozuk rezistansı yenisi ile değiştirdiğiniz takdirde makineniz üst düzey performans gösterecektir.
İlgili 38 soru bulundu
Rezistans arızasında ürüne elektriğin geldiğinden emin olmanız son derece önemlidir. Elektriğin ürüne ulaşmasına karışık rezistansın beslenmesi gereken enerjiyi alıp ısının oluşumuna yer vermemesi rezistansta arıza olduğunun önemli bir göstergesidir. Bu durum da ise rezistans tamir işlemi yapılamaz.
Rezistansta kaçak olup olmadığını anlamak için ilk olarak şase omajının kontrol edilmesi gerekmektedir. Kaçak olmayan rezistanslarda şase ile rezistans uçları arasında yüksek bir omaj ortaya çıkmalıdır. Şase ve uçlar arasında daha düşük bir omaj görüldüğünde kaçak olduğu anlaşılmaktadır.
Oldukça uzun süre kullandığımız bu ürünler bir anda bozulduğunda adeta hayal kırıklığına uğruyoruz bazen yeni bir beyaz eşya alıyoruz bazen de eski beyaz eşyamızı tamire veriyoruz. Çamaşır makinelerin ömrü en fazla 8-12 yıl arasında değişkenlik gösteriyor.
Vestel Çamaşır Makinası Rezistansı - 149.17 TL + KDV.
Arçelik Çamaşır Makinası Rezistans Uzun Tip - 137.50 TL + KDV.
Rezistans yanma sorunları da sık kullanılan bazı eşyalarda meydana gelir. Rezistans yanmasının asıl nedeni, watt değişiklikleridir. Sürekli olarak çalıştırılan rezistansların watt değerleri uygun değilse, yanma sorunu kaçınılmazdır. Bu nedenle aletlerin watt değerlerine de dikkat edilmesi gerekir.
Arızalanan rezistansın tamir edilme olanağı yoktur. Bu sebep ile ürün kullanımına devam edebilmek için ürün ile uyumlu olan rezistans alım işlemine yer açılması gerekir. Rezistans arızası durumunda karşılaşılan rezistans ihtiyacından ürününüz için gerekli olan seçime yer açılması gerekir.
Çamaşır makinesi her çalıştığında belirli bir sıcaklık ayarı ve program ayarı yapılır. Bu seçimlere bağlı olarak makinenin su tesisatı üzerinden aldığı soğuk suyu istenilen sıcaklığa ulaştırılması gerekir. İşte bu sıcaklık derecesinin elde edilmesi açısından da çamaşır makinası rezistansı görev alır.
Bir litre su ile iki su bardağı beyaz sirkeyi karıştırarak makinenizin tamburuna ve deterjan haznesine ekleyin ve makinenizi çalıştırın. Yüksek sıcaklıkta ve kısa programda yapacağınız bu yıkamanın ardından makinenizdeki kireçlenmenin azaldığını ve hatta kötü koku varsa bunların da yok olduğunu görebilirsiniz.
Çamaşır makineniz sıcak su musluğundan gelen sıcak suyu almıyorsa yıkama programını veya yıkama derecesini yanlış seçmiş olabilirsiniz. Ayrıca makinenin arkasında yer alan su giriş hortumu yanlış bağlandıysa, kıvrıldıysa ya da su giriş filtreleri tıkandıysa sıcak su almama sorunuyla karşılaşabilirsiniz.
Eğer 60 ile 90 Santigrat derece arasında bir sıcaklıkta yıkama yapıyorsanız makineniz sıcak su ile yıkama yapar. Bu durumda çamaşırların sıcak çıkması normaldir. Ancak düşük sıcaklık seçtiğiniz halde çamaşırlarınız sıcak çıkıyorsa; musluğa bağlı olan sıcak ve soğuk su hortumları ters bağlanmış olabilir.
Elektronik kontrollü makinelerde normaldir ilk 15-20 dakika marka-modele göre çamaşır ıslatma yük algılama evreleri olur daha sonra rezistans devreye girer. Çok çok eski tamamen mekanik makineler ise su alma bittiği anda rezistans çalıştırır.
Rezistansı Temizleyin
Suyun ısınmasını sağlayan rezistanslar, farklı yöntemler ile kireçten arındırılabilir. En çok kullanılan temizleme yöntemi sitrik ve asetik gibi kimyasal maddelerdir.
Çamaşır makinelerinin içerisinde çok sayıda farklı parça bulunur. Bu parçaların her birinin özel görevleri olurken rezistanslar da büyük bir görev üstlenen parçalardan bir tanesidir. Bildiğiniz üzere çamaşır makinelerinin kıyafetleri temizleyebilmesi için sıcak su gereklidir.
Bu nedenle kapı lastiği, deterjan haznesi, kalıntı filtresi ve tahliye hortumunu düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Ayrıca yetkili bir servise düzenli olarak bakım yaptırmak ve küçük arızaları büyümeden onarmak çamaşır makinenizin ömrünü uzatır.
Çamaşır makinenizi mümkün olduğunca çok çamaşırla doldurmak cazip gelebilir, ancak makinenin gereğinden fazla doldurulması yalnızca yıkama performansını ciddi oranda düşürmekle kalmayıp, aynı zamanda makinenize önemli derecede zarar verir.
Rezistansın içinden elektrik akımı geçtiği vakit ısınma ortaya çıkar. Bir rezistans, Joule ısıtma işlemi vasıtasıyla elektriği ısıya dönüştürmektedir. İçerisinden geçen elektrik akımı dirençle karşılaştığı takdirde ışımaya ve ardından da ısı yaymaya başlar.
Isıtıcı cihazlarda ısıyı meydana getiren tellere rezistans denir. Rezistanslar, oldukça yüksek bir öz direnç ve büyük bir ısıl dayanım (1400 0C 'ye kadar) gösterir. Genellikle içinde krom (Cr), alüminyum (AL) ve nikel (Ni) bulunan demir (Fe) alaşımlarından yapılır.
Rezidans dairelerin bağlı olduğu rezidanslarda yüksek kaliteli hizmetler, özellikler ve imkânlar bulunmaktadır. Bu hizmetlere örnek olarak özel güvenlik, resepsiyon, kapıcı, özel spor salonu, yeşil alan, yüzme havuzları ve diğer sosyal olanaklar verilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri