Porçöz Çamaşır Makinesi Temizleyici çamaşır makinenizin içinde zamanla biriken kireç, deterjan artıkları ile deterjan gözü, makine lastiği gibi aksamlarındaki kir, artık ve küfü temizlemek üzere geliştirilmiştir. Özel formülü sayesinde çamaşır makinenizi ve aksamlarını temizler, kötü kokuları giderir ve hijyen sağlar.
Porçöz Çamaşır Makinası Temizleyici Deterjan gözünde, makine lastiğinde, kazanda, borularda, su giderinde kir, kireç ve deterjan kalıntılarını temizler, kötü kokuları temizler, hijyen sağlar.
- İlk önce ve ilk şekilde kir ve kireç tutan çamaşır makinesinin deterjan gözünün temizlenmesi adına göz kısmı sökülüyorsa sökülmelidir. - Ardından deterjan gözünün üstüne karbonat dökülmelidir. Daha sonra biraz limon tuzu eklenmelidir. Evde limon tuzu bulunmuyorsa, sirke kullanılabilir.
Çamaşır makinesi temizleyici kullanımı adımları ise oldukça kolay. Tek kullanımlık temizleyicinin tamamını deterjan gözüne ekledikten sonra makinenizi dilediğiniz programda ve sıcaklıkta boş şekilde çalıştırmanız yeterli.
Küf kokusunu gidermek için öncelikle çamaşır makinesini birkaç kez sıcak su ve beyaz sirke veya limon suyu ile çalıştırabilirsiniz. Bu yöntem, çamaşır makinesinde biriken kireç ve deterjan kalıntılarını temizleyerek kötü kokuların giderilmesine yardımcı olacaktır.
İlgili 36 soru bulundu
Kuru lavantayı bir çorap içine koyun ve çamaşır makinesine atın. Çamaşır makinenizi temiz tutmak, kıyafetlerinize güzel bir koku vermenize yardımcı olur. Makinenizi düzenli olarak temizleyin ve kireçlenmeyi önlemek için bir su yumuşatıcısı kullanın.
- Suda bulunan kireç ile birlikte makine içerisinde bulunan deterjan kalıntıları gerekli zamanlarda ve detaylı temizlenmediği zaman, çamaşırlar iyi yıkanmaz. Bununla beraber çamaşır makinesinde de kötü koku oluşumuna neden olur. Bu durum da çamaşırların kötü kokmasına sebebiyet verecektir.
Evlerin olmazsa olmazı çamaşır makinelerinin temizlenmesi ve bunun düzenli olarak yapılması makineleri ekstra koruyor. Porçöz, çamaşır makinesi temizleyici, kir ve kireci önlerken deterjan kalıntılarını da temizliyor.
Çamaşır makinenizin deterjan bölmesini çıkarınız. 100 ml ürünü (bir çay bardağı), yarım kova (4 lt) su ile karıştırınız. Deterjan bölmesini karıştırdığınız suda 30 dakika kadar bekletiniz ve temizleyiniz. Sonrasında bölmeyi durulayarak tekrar yerine takınız.
Özellikle Bulaşık makinenizde ve parçaları üzerinde zamanla biriken yemek artıkları,yağ ve kireç kalıntılarını temizlemek üzere geliştirilmiştir. Özel formülü sayesinde bulaşık makinenizi ve içerisindeki parçaları temizler,tıkanıkları da temizler.
Beyaz sirke tercih edebilirsiniz. Eğer evde farklı sirke türleri varsa onlarla da temizlik işlemini yapabilirsiniz. Karbonat ve sirkeyi karıştırdıktan sonra makinenin iç kısmına boşaltın. Dilerseniz deterjan bölümüne de ekleyebilirsiniz.
Deterjan kalıntılarının çamaşırlarda kalması cildinizi tahriş etmesi, çeşitli alerjilere yol açması açısından pek hoş değil, farkındayız. Bunu önlemenin yolu ise yumuşatıcı kısmına yarım su bardağı beyaz sirke dökmekten geçiyor.
Ön yüzeyinde bulunan deterjan çekmecesini açın. II no'lu deterjan gözüne 1 çay bardağı toz kireç önleyici ya da servisten temin ettiğiniz temizleme deterjanını koyun. Ardından kazan temizleme programını seçin ve programı başlatın. Program bittikten sonra kazan içerisini temiz ve kuru bir bezle silin.
Porçöz Pas ve Kireç Sökücü Uygulama:
Zor ve inatçı kirler için ürünü yüzey üzerinde 2-3 dakika bekletiniz.
Ntrik asit içeren Por çöz çamaşır suyu ve benzeri baziklerle karıştırılırsa zehirli klor gazı çıkışına neden olur. Aynı durum çamaşır suyu tuzruhu kullanımında da meydana gelir. Klor gazı boğucu kokulu, yeşilimsi sarı renkte bir gazdır ve mukoza zarınızı, gözlerinizi, boğazınızı ve akciğerinizi etkiler.
Mağaza veya A101 KAPIDA'dan satın alabilirsiniz.
Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Ağartıcı içermeyen ekstra güçlü formülüyle kumaş üzerindeki leke* ve kirleri kolayca temizler. Enzimli özel formülüyle renkleri soldurmaz, korur. *Yağ, meyve, çikolata, çay, kahve, çimen, ketçap, sos ve bebek maması lekeleri, yaka ve kol kirleri.
1 Litre Porçöz Pas ve Kireç Çözücü, ekstra güçlü formülü sayesinde her türlü kireç ve sarı pas lekelerini saniyeler içerisinde temizler. KULLANIM ALANLARI: Çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet ve küvetler, fayans ve seramik banyo yüzeyleri, cam eşya ve yüzeyler.
Ancak yeni bir çamaşır makinesine sahipseniz kireç çözücü zararları arasında bulunan paslanma sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Sirkenin sert yapısının neden olduğu bu durum makinenizin hem hayati parçalarının geri dönülemez bir şekilde hasar almasına hem de garanti kapsamı dışında kalmasına sebep olabilir.
Bir litre su ile iki su bardağı beyaz sirkeyi karıştırarak makinenizin tamburuna ve deterjan haznesine ekleyin ve makinenizi çalıştırın. Yüksek sıcaklıkta ve kısa programda yapacağınız bu yıkamanın ardından makinenizdeki kireçlenmenin azaldığını ve hatta kötü koku varsa bunların da yok olduğunu görebilirsiniz.
Ön yüzeyinde bulunan deterjan çekmecesini açın. II no'lu deterjan gözüne 1 çay bardağı toz kireç önleyici ya da servisten temin ettiğiniz temizleme deterjanını koyun. Ardından kazan temizleme programını seçin ve programı başlatın. Program bittikten sonra kazan içerisini temiz ve kuru bir bezle silin.
Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız.
Çamaşır makinesinin nemli ve karanlık tamburu, iç aksamı kötü kokuya neden olan bakteriler için elverişli bir ortam hazırlar. Bu nedenle makinenizi de düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Çamaşır sıklığına göre ayda ya da birkaç ayda bir çamaşır makinenizi yüksek ısıda boş olarak çalıştırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri