Çamaşır Makinesi: Çamaşırlarınızı yıkarken son durulama suyunun içine birkaç damla lavanta yağı ekleyebilirsiniz. Bu, çamaşırlarınıza hoş bir koku kazandırır.
Mantar ve Viral Enfeksiyonlarla Mücadeleye Yardımcı Olur
Temizlik yaparken veya çamaşır yıkarken birkaç damla lavanta yağı kullanmak bakterilere ve mantarlara karşı etkilidir.
Lavanta esansiyel yağını kurutma aşamasında kurutma toplarına damlatarak çamaşırlarınıza doğal bir koku verebilirsiniz.
Çamaşır makinesine bir çay bardağı sirke ekleyebilirsiniz. Kuru lavanta, kıyafetlere güzel bir koku verir ve aynı zamanda böcekleri uzak tutar. Kuru lavantayı bir çorap içine koyun ve çamaşır makinesine atın. Çamaşır makinenizi temiz tutmak, kıyafetlerinize güzel bir koku vermenize yardımcı olur.
Nane yağını, sıvı çamaşır deterjanını koyduğunuz bölüme deterjanla birlikte ilave edebilirsiniz. Nane yağı çamaşırlarınıza, hijyenik ve ferah bir koku sağlarken aynı zamanda keskin kokusuyla uzun ömürlü de olacaktır. 1 çorba kaşığı bu karışımdan koymak bile yeterli.
İlgili 25 soru bulundu
Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin. Çamaşırlarınızın uzun süre temiz kokması için yıkarken deterjanın yanında mutlaka yumuşatıcı da kullanmanız gerekir. Makinenizi sıkma durumuna geçmeden durdurup bir süre yumuşatıcıyla bekletirseniz, kokunun çamaşırlarınıza daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz.
Örneğin sirke, uçucu yağlar, gliserin ve kurutma topları güvenilir yumuşatıcı yerine kullanılabilecek ürünlerdir.
Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız. Eğer deterjan makineye gidiyor yumuşatıcı kalıyorsa sorun yok.
Bir leğen ya da kaba önce karbonatı ekleyin, ardından suyu üzerine dökün. İyice karıştırdıktan sonra önce elma sirkesini ardından aromatik yağı ekleyin. Kokunun yeterince baskın olmadığını düşünüyorsanız miktarını artırabilirsiniz Ayrıca sirkenin kokusunun çamaşırlara sinmeyeceğini de eklemekte fayda var.
Çamaşırların yumuşatılması için güzel kokulu bir yumuşatıcı hazırlanmak isteniyorsa da bu durumda uçucu bitkisel yağlardan yardım almak gerekir. Özellikle lavanta yağı, portakal yağı ve limon yağı gibi aromatik yağlar doğal çamaşır yumuşatıcısı içinde rahatlıkla kullanılabilir.
Fakat uçucu bir yağ olması sebebiyle bu ürünün cilde doğrudan temas ettirilmemesi gerekiyor. Lavanta yağını cilde kullanmak için öncesinde Hindistan cevizi yağı, badem yağı veya avokado yağı gibi sabit (taşıyıcı) bir yağ ile seyreltmek gerekiyor.
Lavantanın çiçek , yaprak ve gövdesinden damıtılarak alınan lavanta yağı tıpta halen kullanılır. Cinsel gücü arttırır ve cinsel isteği kamçılar. Uykusuzluğa iyi gelir. Sinirleri yatıştırır.
Lavanta bitkisinden elde edilen uçucu yağ olan lavanta yağı, cilt bakımından saç bakımına, böcek ısırmalarından güneş yanığına fayda sağlıyor. Kokusuyla sakinleştirici, psikolojik olarak rahatlama sağlayan lavanta yağı antiseptik etkisiyle de yıllardır alternatif tıp alanında kullanılan uçucu bir yağ olarak biliniyor.
Lavanta yağı: Lavanta yağı, antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olabilir. Bazı lavanta yağını bir taşıyıcı yağla karıştırarak vajinaya uygulayabilirsiniz. Doğal Tedavi Yöntemi Nasıl Uygulanır? Yoğurt Pamuklu çubuk yardımıyla doğal yoğurdu vajinaya uygulayabilirsiniz.
İç çamaşırları yıkanırken yıkama suyuna eklenen birkaç damla nioli yağı tedavi ve hastalıkların yinelemesinin önlenmesi için etkili olacaktır. Nioli yağı direkt olarak iç çamaşırına birkaç damla damlatılarak da kullanılabilir.
Vajinal kuruluğun tedavisinde bitkisel yağ olarak Hindistan cevizi yağı kullanılabilir. Ayrıca kayganlaştırıcı jeller de kullanılabilir. Burada önemli olan vajinanın pH'ına uygun jeller (tercihen su bazlı olanlar) tercih edilmesidir.
Örneğin, çamaşırların yıkama işleminden sonra hemen makineden alınmaması ve bir süre daha nemli ortamda bekletilmesi, doğal olarak yumuşamasını sağlayabilir. Ayrıca, çamaşırları yıkarken makineye biraz sirke eklemek de, çamaşırların daha yumuşak ve tüylenme yapmadan kurumasını sağlayabilir.
Çamaşırlarınıza en sevdiğiniz kokuyu vermek için kurutma toplarına birkaç damla uçucu yağ dökün.
Makinenizde yumuşatıcı koyabileceğiniz herhangi bir göz bulunmuyor mu? Endişelenmenize gerek yok. Makineniz son durulamaya geçtiğinde ürünü manuel olarak ekleyebilirsiniz. Çamaşırlarda herhangi bir leke oluşmaması için, yumuşatıcıyı direkt olarak kumaş üstüne dökmemeye özen göstermeniz gerekir.
Bunun için öncelikle boş bir çalıştırma programı seçerek sıcak su kullanmanız gerekir. Ardından 1-2 bardak beyaz sirke veya limon suyu ekleyerek çamaşır makinesi içinde biriken kireç, deterjan kalıntılarının ve kötü kokuların giderilmesini sağlayabilirsiniz.
Yumuşatıcılar yıkama esnasında çamaşıra gereğinden fazla proton yükler. Bu sayede çamaşırımız yumuşar fakat üzerimize giydiğimizde muhtaç olduğu elektronları vücudumuzdan aldığı için bizi halsiz, bitkin ve agresif hissettirir.
Fazla su koymanız durumunda yumuşatıcı erken alınır. Bu durumda herhangi bir musluktan su akışını (basıncı) kontrol edin. Suyunuz çok tazyikli akıyorsa çamaşır makinenizin deterjan gözünden taşarak yumuşatıcı gözüne ulaşır. Yumuşatıcı miktarı Max yazan seviyenin üzerine çıktığında makine yumuşatıcıyı erken alır.
Beyaz sirke bulaşık makinesi içerine eklenerek bulaşıkların daha iyi bir şekilde temizlenmesini sağlar. Beyaz sirke yumuşatıcı olarak da kullanılabilir.
Bunun için makinenin yumuşatıcı kısmına 1 bardak beyaz sirke dökebilirsiniz. Makinenin yumuşatıcı kısmına konan yarım bardak beyaz sirke, çamaşırlardaki deterjan kalıntılarının giderilmesine de yardımcı olur. Beyaz sirke, rengi solan kıyafetlerin tekrar canlı görünmesine yardımcı olur.
Çok amaçlı kullanım alanı ile mutfakta, banyoda, genel yüzey temizliğinde, ayna ve gümüş gibi yüzeylerde mükemmel sonuç sağlar. Meyve ve sebze temizliğinde kullanılabilir. Evye, mutfak tezgâhı, kesme tahtalarını temizler ve hijyen sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri