Tarçının suyun üzerinde kalmasının ve tuz, şeker gibi suya karışmamasının nedenini tarçının çok çok hafif olması. Ayrıca tarçın hidrofobik bir yapıya sahip olduğu için suyu sevmez ve kaçınır.
Su dolu bardağa tarçın koyduğumuz zaman tarçın suyun yüzey gerilimini bozmadığı için, parmağımız ıslanmıyor. Tarçın o kadar küçük ve hafif ki su yüzeyi gerginliğini bozamıyor. Hidrofobik bir yapıya sahip olan sudaki tarçın kaçıyor ve parmağımız ıslanmıyor.
Masalara cam bardaklar, su ve büyük kaplar yerleştirilir. “Su dolu bardağı ters çevirirsek ne olur?” sorusu yöneltilir. Alınan cevapların ardından bardaklara bir miktar su doldurulması ve kaplar üzerinde ters çevrilerek suyun döküldüğünün gözlemlenmesi sağlanır. “Suyun dökülmesini nasıl önleyebilirdik?
Deneyin Yapılışı
İlk etapta suya yol oluşturmak için suyu yavaşça döktüm ama daha sonra hızlı dökülse bile ipin üzerinden kayıyor ve gerçekten su ip üzerinden yürüyor. Bu aşamada çocukları yanıma çağırıp sırayla ipe dokunmamalarını ve suyun ip üzerindeki akışını dokunarak hissetmelerini istedim.
Haşlanmış yumurtamızı önce saf suya bıraktık. Yumurtamız suyun dibine indi. Aynı deneyi tuz eklediğimiz su ile tekrarladığımızda yumurtanın batmadığını suyun yüzeyinde yüzdüğünü, tuzlu suyun kaldırma kuvvetinin daha fazla olduğunu gözlemledik.
İlgili 45 soru bulundu
İçine 5-6 yemek kaşığı karbonat döküyoruz. Gıda boyasını da çok az sulandırarak şişenin içine boşaltıyoruz. Daha sonra içine 3 damla kadar bulaşık deterjanı ekliyoruz. Volkanımız patlamaya artık hazır.
Cevaplar dinlendikten sonra peçetenin ıslanmama nedeninin hava olduğu açıklanır. 'Bardağı kapatırken içeride kalan hava suya karşı durur ve suyun peçeteye ulaşmasını engeller. Bu sayede peçete ıslanmaz. ' şeklinde açıklama yapılır.
More. Ve havanın yaptığı basınç, suyun yaptığı basınçtan daha büyüktür. Bardağın içindeki suyun basıncı kağıdı itmeye yetmediğinden su bardakta kalır, dökülmez.
İlk iki kavanoza bir ay boyunca her gün sabah akşam üzerlerinde yazılı olan sözcükler söylenir. Üçüncü kavanoza dokunulmaz, ilgisiz bırakılır. Bir ay sonra; ilk kavanozdaki pirinçler söylenen sevgi sözcüklerinin etkisiyle bembeyaz ve sağlıklı bir biçimde büyür.
Kabuk ya da toz tarçın kaynamış sıcak su içerisinde 15-20 dakika kadar bekletilir.
Tarçınlı su 10 gün boyunca günde bir su bardağı olacak şekilde tüketilmelidir. Tarçınlı su kürü en fazla 15 gün boyunca uygulanmalı, daha sonra mutlaka ara verilmelidir. Aksi takdirde vücutta yarardan çok zararları ortaya çıkacaktır.
Daha pratik bir tarif olarak 1 litre suyun içine 1 tatlı kaşığı tarçın atarak karıştırıp tüketebilirsiniz. Ya da 1 litre ılık suyun içine 2-3 adet çubuk tarçın atıp bekletebilir, gün içerisinde tüketebilirsiniz.
Bebeklerin yarısı, hiçbir fizyolojik sebep olmaksızın ölüyor. Evet, doğru okudunuz, sevgisizlikten ölüyorlar. Ölen bebeklerin hepsi, ölümlerinden önce bir "vazgeçme" evresine giriyor; bakıcılarının ilgisini çekmeye çalışmaktan, ses çıkarmaktan, hareket etmekten ve hatta ağlamaktan bile vazgeçiyorlar.
Deney prensibi, bir tijin ucuna sabitlenmiş birbirine dik ve eşit boyutta dört adet dikdörtgen kanatlı kesicinin bir kil tabakası içerisine itilerek gömülmesi ve bu kanatların döndürülmesi sırasında zeminin gösterdiği direncin belirlenmesidir.
Bilimsel olarak hiçbir bağlantı yoktur. Çünkü Masaru Emoto'nun deneyi bilimsel değildir, sahtedir. Yapılan üçlü kör tekrar deneyleri, Emoto'un iddiasının yalan olduğunu ortaya çıkarmıştır.
Yerçekimi ivmesi yüzeye yaklaştıkça artar, dünya merkezine yaklaştıkça azalır. Şu anher şey yüzeyde o yüzden uçlardaki sular düşmüyor. Sen dünya benzeri bir şey yaptın ama o yaptığın cismin merkezinde bir çekim kuvveti yok ondan koyduğun sulara yine dünyanın merkezindeki çekim kuvveti etki eder ve sular yere düşer.
Cevap. Dünyada da yerçekimi var, ben yere su döksem o su uçmuyor.
Su içerdiği sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat gibi vücut için önemli olan mineraller içeriyor. Su, insan hayatı için oksijenden sonra en önemli ikinci ihtiyaç olarak gösteriliyor. Çünkü kanın %83'ü, kemiklerin %22'si, beynin ve kasların %75'i sudan oluşuyor.
Peçete ve kağıt havlular: 2,5 ay. Metal: 10 - 100 yıl. Kimyasal atıklar (şampuan,sabun,duş jeli, temizlik malzemeleri): 100 - 400 yıl.
Pamuklu, keten, pamuk–keten karışımı veya pamuk terilen karışımı kumaşlardan peçete yapılır. Kağıt peçeteler, kumaş peçetelerin yerine kullanılabildiği gibi kumaş peçete ile birlikte de kullanılabilir.
Peçetenin ıslanmamasının sebebi bardağın içindeki havanın suyun peçeteye ulaşmasını engellediğini ve bu yüzden peçetenin ıslanmadığını çocuklarımıza göstermiş olduk.
Kara Yılan Deneyi
Çakmak gazıyla ıslatılmış olan bir kase kumun üzerine, şekerle karıştırdığınız bir miktar karbonatı koyun. Bunu çakmakla yaktığınızda, karbonat karbondioksit gazı oluşturacak ve gazdan gelen basınç yanan şekerdeki karbonatı dışarı iterek yılana benzer bir etki yaratacak.
Çünkü sirke ve kabartma tozu karışınca karbondioksit gazı oluştu ve bu gaz şişeye sığmamaya başladı. Bu yüzden de balonun içerisine doğru dolmaya ve onu şişirmeye başladı.
Peki Neden? Sirke ile karbonat arasında bir kimyasal reaksiyon gerçekleşiyor ve karbondioksit denilen bir gaz açığa çıkıyor. Karbondioksit gazlı içeceklerde de bulunan bir gaz türü ve gazlı bir içeceği salladığınızda karbondioksit heyecanlanır ve kabararak dışarı çıkmaya çalışır.
Cengiz Bayram, “Bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medya organlarında şiddete uğrayan bebeğin öldüğüne dair Haberler yayınlanmıştır. Ancak bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Cihan bebeğin hastanemiz yoğun bakımındaki tedavisi büyük bir titizlikle devam etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri