Çamaşır makinesine sabun rendesi koymakta ki amacınız nedir çok merak ettim. Bu tarz şeyler makinenize zarar verir ve arızalara yol açarak yüksek faturalar ödemenize neden olabilir. @Rinso ailesinin ürünleriyle tanışmanızı öneririm.
Eğer siz de deterjanların çamaşırlarınızı yıpratmasından şikayetçiyseniz çok daha doğa ve çamaşır dostu olan sabunu denemelisiniz. Deterjan haznesine rendelediğiniz sabundan ekleyin ve çamaşırlarınızı bununla yıkayın. Leke çıkarma konusunda da iyi olan sabunlar tam da aradığınız çamaşır deterjanlarına dönüşebilir!
Elde çamaşır yıkamak için deterjan, sıvı sabun veya beyaz sabundan hangisini kullanırsanız kullanın, yıkama işlemini mutlaka eldivenle birlikte yapmalısınız. Beyaz sabun bile kullansanız eldiven takmayı ihmal etmemelisiniz.
Hassas giysilerinizi yıkama talimatına uygun olarak, güvenli bir şekilde yıkayabilirsiniz. Hacı Şakir Saf Granül Sabunu, güvenle kullanabileceğiniz formülü ile bebeğinizin ve ailenizin çamaşırlarını özenle temizler, güvenli bir temizlik sağlar. Ürün hipoalerjeniktir. Tüm çamaşırlarınızda güvenle kullanabilirsiniz.
SABUN SUYUN İÇİNDE İYİCE ERİDİKTEN SONRA, BİR SÜZGEÇ YARDIMIYLA SUYU SÜZÜP İÇİNDE BİR KALINTI KALMAYACAK ŞEKİLDE SIVI DETERJANIMIZI KULLANIMA HAZIR HALE GETİRİYORUZ. BEYAZ VE AÇIK RENKLİLERDE GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KULLANIYORUZ. SİZEDE TAVSİYE EDERİM.
İlgili 31 soru bulundu
Yaka ve kol kirlerini çıkarmak için kirli bölgelere arap sabununu sürün ve öyle makineye atın. Doğal yağlar ve mineraller yüksek sıcaklıklarda daha etkili olurlar, makinenizi minimum 40 derecede çalıştırmanızda fayda var. Beyazları 60 derecede yıkamanız daha etkili olacaktır.
Bunun için ocağınızın üzerine kaynayan su dolu bir tencere, tencerenin içerisine de parçalanmış sabun bazınızı içeren ısıya dayanıklı kabınızı yerleştirin. Su seviyesinin, sabununuza sıçrama yapmayacak düzeyde olduğundan emin olun. Bu şekilde sabun bazınız 10-15 dakika gibi kısa bir sürede eriyecektir.
Tabia Granül sabun ,doğal sabunların granül hali getirilmesi sonucu üretilir. Kullanım Bilgisi : Elde ve çamaşır makinasında kullanıma uygundur.
Tül perde yıkama işlemi için çamaşır deterjanı, karbonat, beyaz sabun kullanılabilir.
Çamaşır makinesinde de kullanmayın
Bulaşık deterjanı sert yapılı ve dayanıklı tekstil ürünlerinin temizliğinde yaygın olarak kullanılıyor. Ayakkabılar, kotlar ya da kalın ketenlerin üzerindeki lekeleri kolaylıkla çıkarsa da ipek ve deri gibi hassas kumaşlardan uzak tutmakta yarar var.
Çamaşır temizliğinde kullanabileceğiniz maddeler; çamaşır sodası, sabun, boraks, karbonat, sirke, esansiyel yağ, tuz ve sudur. Bu hammaddeler ile dilerseniz elde, dilerseniz makinede kullanabileceğiniz toz, likit, jel, tablet çamaşır yıkama deterjanları hazırlayabilirsiniz.
Şampuanla Çamaşır Yıkamak
Şampuanla çamaşır yıkandığı takdirde kıyafetteki lekeler çıkmamakla beraber yıpranır ve köpük köpük kalır. Sadece oda değil çamaşır makinesine konulan kıyafetlerle birlikte köpük artışı fazlaysa hem makineye ağırlık verip bozabilir , hem de etraf köpük içerisinde kalır.
Durulama esnasında beyaz sabunla son bir kez yıkayabilirsiniz. Aslında gerçek anlamda kirli olmayan çamaşırlar direkt olarak sıcağa yakın ılık su ve beyaz sabun ile yıkayabilirsiniz.
Karbonat ve sirkeyi karıştırdıktan sonra makinenin iç kısmına boşaltın. Dilerseniz deterjan bölümüne de ekleyebilirsiniz. Daha sonra sıcak ve kısa bir programda makineyi çalıştırmaya başlayın. Çok uzun programlar çamaşır makinesini yorabilir. 1 saatlik sıcak yıkama yeterli olacaktır.
Deterjanlar suda suyun yüzey gerilimini azaltarak çamaşırlara nüfuz eder. Sabunlar da kimi zaman çamaşır temizliğinde kullanılır. Ancak sabunlar çoğu zaman deterjanların yerini almamaktadır. Deterjanların köpürme özellikleri de yıkamayı kolaylaştırmaktadır.
Çamaşır Makinesi Sodyum Bikarbonat veya Soda ile Nasıl Temizlenir? Soda bikarbonat kullanmak favori temizlik korsanlarımızdan biridir. Çamaşır makinesindeki kirleri kolayca çözecektir, ayrıca buzdolabından halılara kadar her şeyi temizlemek için kullanabilirsin.
Sık sık kullandığınız çamaşır deterjanını, deterjan bölmesine ekleyin. Perdelerin üzerine 1 fincan toz şekeri ekleyin ve mümkünse 30 derece düşük yıkama modunu ayarlayın. Şeker, yüksek sıcaklık ve buharın etkisiyle eriyip hem tül perdeleri beyazlatacaktır hem de perdelerin üzerine sinmiş kötü kokuyu yok edecektir.
LİMON TUZU YA DA SİRKE
Limon tuzu ya da sirkeli suya batırılarak birkaç saat bekletilir. Perdeleri karışımın içinde birkaç saat ya da gece boyunca bekletmenin ardından makinenizde ve hassas programda yıkayabilirsiniz. İlk yıkamanın ardından perdeler kar beyazı görünmüyorsa yıkamayı 2-3 kere daha tekrarlayabilirsiniz.
Her derde deva sirkeyi perdelerinizi beyazlatırken de kullanabilirsiniz. Deterjan gözüne bir ölçü sirke ekleyerek perdelerinizi makinede yıkayabilirsiniz. Sirke sayesinde hem perdelerinizi beyazlatabilir hem yumuşacık olmalarını sağlayabilirsiniz.
Paketin içindeki granül sabunu esas yıkama haznesine dökün, ve makinenizi çalıştırın. Yumuşatıcı etkilidir. Hassas yıkama için kullanıma uygundur. 30 derecede bile çözünür.
Kazan temizliği
Makinenizde "Kazan Temizleme Programı" varsa öncelikle makinenizin içerisine çamaşır koymadan kapağını kapatın. Ön yüzeyinde bulunan deterjan çekmecesini açın. II no'lu deterjan gözüne 1 çay bardağı toz kireç önleyici ya da servisten temin ettiğiniz temizleme deterjanını koyun.
Her yıkamada Calgon kullanın. Formülündeki kireç önleyici aktifler makinenizde kireç oluşumunu engeller, makinenizin parçalarında kireç birikmez, kireç kaynaklı bozulmalarla karşılaşmazsınız.
Gözeneklerin hava almasını sağlar. Doğal bir peeling etkisi oluşturarak ciltteki ölü derileri temizler. Düzenli olarak kullanıldığında cilt beyazlatıcı etkisi vardır. Sedef, egzama gibi birçok cilt sorununu eşek sütü sabunu ile doğal yoldan çözüme kavuşturabilirsiniz.
Duş jeli, kullanım sonrası ciltte kaygan bir his bırakıyor. Sabun kullanımında ise bu his pek yaşanmıyor. Bu kayganlık hissinden hoşlanmıyor iseniz doğru ürün seçimi sabun olacaktır. Kullanacağınız vücut bakımı ürünlerinizin en önemli detaylarından birisi ise pH dengesidir.
Özellikle toplu yaşanılan yerlerde sıvı sabun kullanılmalı. Kalıp sabunlar kişisel temizlik araçları olduğundan mümkünse ortak kullanılmamalı. Alkol bazlı el dezenfektanı ise vücut sıvıları ile temas olmadığı durumlarda kullanılabilir. El antiseptikleri, ellerde gözle görülür kir olmadığı durumlarda uygulanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri