Makineniz son durulamaya geçtiğinde ürünü manuel olarak ekleyebilirsiniz. Çamaşırlarda herhangi bir leke oluşmaması için, yumuşatıcıyı direkt olarak kumaş üstüne dökmemeye özen göstermeniz gerekir.
Yumuşatıcıyı koyduğunuz renkli bölüme Max (Maksimum) çizgisinin altında kalacak miktarda yumuşatıcı koyun ve çekmeceyi yavaş bir şekilde kapatın. Deterjan çekmecesinin hızlı kapatılmasından dolayı yumuşatıcı gözünde dalgalanma ve çekime neden olacağı için makine yumuşatıcıyı erken alır.
Deterjan çekmecesini açtığınızda renkli olan bölüme Max (Maksimum) yazan seviyeyi aşmayacak miktarda yumuşatıcı koyun.
Deterjan gözünü açıyoruz. Sol göze deterjanı ilave ediyoruz.mavi göze ise yumuşatıcı döküyoruz.
Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin. Çamaşırlarınızın uzun süre temiz kokması için yıkarken deterjanın yanında mutlaka yumuşatıcı da kullanmanız gerekir. Makinenizi sıkma durumuna geçmeden durdurup bir süre yumuşatıcıyla bekletirseniz, kokunun çamaşırlarınıza daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Çamaşır makineleri önce deterjanı alıp yıkama yapıyor. Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır.
Çamaşır makinesine birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz. Sirke, kıyafetlere güzel bir koku verir ve aynı zamanda bakterileri öldürür. Çamaşır makinesine bir çay bardağı sirke ekleyebilirsiniz. Kuru lavanta, kıyafetlere güzel bir koku verir ve aynı zamanda böcekleri uzak tutar.
Nasıl Kullanılır? Ana deterjan gözüne 60 ml koyabilirsiniz. Önerilen dozaj normal ve yumuşak sertlikteki sular içindir. Sert sular için 20 ml eklenmesi önerilir.
Yumoş Extra Nasıl Kullanılır? Ürünün üzerindeki kullanım talimatlarını dikkatle okuyun ve yarım kapak Yumoş Extra'yı çamaşır makinenizin yumuşatıcı gözüne koyun. Çamaşır makinenizin yumuşatıcı gözüne koyulan ürün, yıkamaya durulama sırasında eklenecektir.
Konsantre yumuşatıcı kullanabilirsiniz. Makineniz son durulama adımında yumuşatıcıyı almalıdır. Makineniz son durulama adımında yumuşatıcı gözünden su alıyorsa tam zamanında alıyor demektir. Farklı bir marka yumuşatıcı deneyebilirsiniz.
Makinenizde yumuşatıcı koyabileceğiniz herhangi bir göz bulunmuyor mu? Endişelenmenize gerek yok. Makineniz son durulamaya geçtiğinde ürünü manuel olarak ekleyebilirsiniz. Çamaşırlarda herhangi bir leke oluşmaması için, yumuşatıcıyı direkt olarak kumaş üstüne dökmemeye özen göstermeniz gerekir.
İşte çamaşır makinesi deterjan nereye konur sorusunun cevabı: Her çamaşır makinesinin içerisinde deterjanlar için ayrılmış özel gözler mevcuttur. Bu gözlerden iki tanesi deterjan kısmı bir tanesi de yumuşatıcı içindir. Ortada kalan küçük kısma bir kapak kadar yumuşatıcı dökülür.
ÇAMAŞIR MAKİNESİNİN YUMUŞATICI BÖLÜMÜNDE SU BİRİKMESİ
Makinenizin deterjan çekmecesi tıkanmış olabilir. Yerinden çıkarıp temizleyin. Ayrıca yumuşatıcınız katılaşmışsa sulandırarak tekrar kullanın. Deterjan çekmecesindeki renkli parça (yumuşatıcı gözü) tıkanmış ya da yerine tam oturmamış olabilir.
Çamaşır makineniz her deterjan kullanımında su almaktadır. Durulama öncesi durulama sonrası.
Deterjan, yumuşatıcı ve diğer temizleme maddeleri
Yıkama programını başlatmadan önce deterjan ve yumuşatıcı ekleyin. Yıkama programı çalışırken, deterjan çekmecesini açık bırakmayın!
Özellikle fazla su konulması durumunda çamaşır makinesi yumuşatıcıyı erken almaktadır. Böyle durumlarda deterjan ile yumuşatıcı bir araya gelmekte ve sorun yaşanmaktadır. Aynı zamanda suyun çok tazyikli atması ile beraber, çamaşır makinesinin deterjan gözünden aşarak yumuşatıcıya ulaşır.
Çamaşır makinelerinde deterjan koymak için makinenin üst kısmında özel bir çekmece ayrılmıştır. Bu çekmecede deterjan ve yumuşatıcı konulmak üzere üç adet bölme bulunmaktadır. Bölmeler sayılarla numaralandırılmış olup numaralar genellikle bölmelerin ön tarafında belirtilmiştir.
Makinenin deterjan gözüne beyazlar için özel üretilen bir deterjan koymalısınız. Beyazlatıcı pigmentler sayesinde daha beyaz çamaşırlara ulaşabilirsiniz. Yumuşatıcı kısmına ise ferah kokulu çamaşırlar için yumuşatıcı eklemeyi unutmayın.
Ancak yumuşatıcılar, kumaşın su alma kabiliyetini olumsuz yönde etkiler; bu nedenle havlu gibi asıl işi su emmek olan çamaşırlarda dikkatli kullanılmalıdır. Ayrıca çabuk kuruyan spor giysilerde yumuşatıcı kullanılmamalıdır; çünkü yumuşatıcılar terinizi tutmak için tasarlanmış olan lifleri yok edebilir.
Akakçe'de alışverişçilerin en çok satın aldığı 5 farklı Yumoş Sıvı Deterjan: Yumoş Renkli Giysiler için Sıvı Deterjan 42 Yıkama 2.52 lt. Yumoş Sıvı Deterjan 42 Yıkama 2.52 lt. Yumoş Renkli Giysiler için Sıvı Bakım Çamaşır Deterjanı 28 Yıkama 1.69 lt.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Genellikle cilt pulları, vücut yağları ve çamaşır deterjanının birleşiminden küflü yağ maddesi oluşur ve çamaşırlarda kötü kokunun oluşmasına sebep olur. Ayrıca sadece sıvı çamaşır deterjanı kullanmak ve düşük sıcaklıkta makineyi çalıştırmak da bu küfün oluşmasına neden olan sebeplerdendir.
SİRKE VE KARBONAT İLE ÇAMAŞIRLARIN YUMUŞATILMASI
Çünkü makineden çıkartılan çamaşırlardaki sirke kokusu 1-2 dakika sonra tamamen kaybolur. Çamaşırların yumuşatılmasında sirkeye mesafeli duranlar ise karbonat veya çamaşır sodası kullanarak sirke ile aynı sonuca ulaşabilirler.
Hem sirke hem de sirke ve karbonat karışımı kıyafetler konusunda tam anlamıyla bir yumuşatıcı görevi görecektir. Tereddüt etmeden deneyebilirsiniz. Hiçbir zararı yok! Fakat aradığınız şey sadece yumuşaklık değilse, aynı zamanda çamaşırlarınızın güzel de kokmasını istiyorsanız bunun da çözümü oldukça basit ve doğal.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri