Öncelikle sirke ve tuzu güzelce karıştırın, ardından çamaşır makinesinin deterjan bölmesine bu karışımı koyun. (Dilerseniz tuzu deterjan bölümüne koyup sirkeyi doğrudan makinenin içine de dökebilirsiniz.) Ardından makinenizi içi boş bir şekilde, 90 derecede 1,5 saat kadar çalıştırın. İşte bu kadar!
Ön yüzeyinde bulunan deterjan çekmecesini açın. II no'lu deterjan gözüne 1 çay bardağı toz kireç önleyici ya da servisten temin ettiğiniz temizleme deterjanını koyun. Ardından kazan temizleme programını seçin ve programı başlatın. Program bittikten sonra kazan içerisini temiz ve kuru bir bezle silin.
Karbonat ve sirkeyi karıştırdıktan sonra makinenin iç kısmına boşaltın. Dilerseniz deterjan bölümüne de ekleyebilirsiniz. Daha sonra sıcak ve kısa bir programda makineyi çalıştırmaya başlayın. Çok uzun programlar çamaşır makinesini yorabilir. 1 saatlik sıcak yıkama yeterli olacaktır.
Bir ölçü kabı içerisinde 2 kaşık limon tozu ile beraber 1 bardak sirke öncelikle karıştırılmalıdır. Daha sonra limon tuzunun bu karışım içerisinde erimesi beklenmelidir. Ardından elde edilen bu karışım makinenin iç kısmına ya da deterjan bölümüne eklenebilir.
Bir litre su ile iki su bardağı beyaz sirkeyi karıştırarak makinenizin tamburuna ve deterjan haznesine ekleyin ve makinenizi çalıştırın. Yüksek sıcaklıkta ve kısa programda yapacağınız bu yıkamanın ardından makinenizdeki kireçlenmenin azaldığını ve hatta kötü koku varsa bunların da yok olduğunu görebilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
Çamaşır makinesi kireç çözücü kullanın. Kireç kalıntılarının birikmesini engellemek ve makinenizin ömrünü uzatmak için Siemens tarafından test edilmiş ve onaylanmış çamaşır makinesi kireç çözücü kullanmanız önemle tavsiye edilmektedir.
Zamanla içinde biriken kirler, gözümüzle görmesek de birtakım yerlerinde kalan kirli su ya da makinenin içinde uzun süre ıslak çamaşırların bekletilmesi gibi çeşitli sebeplerle çamaşır makinelerinin içi kirleniyor, eğer doğru bir temizlikle çamaşır makinesi temizlenmezse bu, yıkadığımız çamaşırların bile kötü kokmasına ...
Tambur bakım / Kazan temizleme : Tamburun ve pis su haznesinin temizlenmesi ve bakımı için programdır.
"Tambur bakım programını çamaşır olmadan yürütünüz, Toz deterjan veya ağartıcı içeren deterjan kullanınız. Köpük oluşmasını önlemek için, çamaşır makinesi üreticisinin tavsiye ettiği deterjan miktarının yarısını kullanınız. Yünlü veya veya hassas çamaşır deterjanı kullanmayınız."
Porçöz, çamaşır makinesi temizleyici, kir ve kireci önlerken deterjan kalıntılarını da temizliyor. Makinede oluşan kötü kokuları ise içerisinde bulunan Isparta Gülü ve Lavanta esansı sayesinde yok ediyor. Düzenli kullanımda makinenin ömrünü uzatıyor.
Yüzey temizliğinde ise çizmeden temizlik sağladığı için bir numaralı bir tercih. Çamaşır makinenizde de güvenle kullanabileceğiniz kabartma tozunu yarım su bardağı kadar makinenin kazanına dökebilirsiniz. Aynı şekilde makineyi sıcak su ayarında çalıştırarak etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.
Çamaşır suyu ile çamaşır makinesi temizleme
Makinenin dış yüzeyi, deterjan bölmesi ve contaları zamanla kirlenmeye başlıyor. Ilık su dolu bir kap içerisine birkaç damla çamaşır suyu karıştırdıktan sonra ılık bir bez yardımıyla makinenin kazanını, dış yüzeyini ve deterjan bölmesini dikkatlice temizleyebilirsin.
Genellikle cilt pulları, vücut yağları ve çamaşır deterjanının birleşiminden küflü yağ maddesi oluşur ve çamaşırlarda kötü kokunun oluşmasına sebep olur. Ayrıca sadece sıvı çamaşır deterjanı kullanmak ve düşük sıcaklıkta makineyi çalıştırmak da bu küfün oluşmasına neden olan sebeplerdendir.
Rezistans ve tambur üzerine oturan kireç, makinenin verimli çalışmasını engeller. Her yıkamada, kir ve artıklar makinede birikir ve yıkama suyuna karışır. Böyle bir ortam temiz çamaşırlar elde etmenizi engeller.
Deterjan kalıntılarıyla vedalaşmanızı sağlıyor
Deterjan kalıntılarının çamaşırlarda kalması cildinizi tahriş etmesi, çeşitli alerjilere yol açması açısından pek hoş değil, farkındayız. Bunu önlemenin yolu ise yumuşatıcı kısmına yarım su bardağı beyaz sirke dökmekten geçiyor.
Çamaşır makinesi temizleyici kullanımı adımları ise oldukça kolay. Tek kullanımlık temizleyicinin tamamını deterjan gözüne ekledikten sonra makinenizi dilediğiniz programda ve sıcaklıkta boş şekilde çalıştırmanız yeterli. Çamaşır makinesi temizleyiciye ek olarak herhangi bir ürün eklemeyiniz.
Çamaşır makinesi tamburunu en ideal bakım için yaklaşık olarak her üç ayda bir temizlemelisiniz.
Çamaşır makinesinin dış yüzeyini sıcak ve sabunlu su veya hafif, aşındırmayan bir temizlik kullanarak yumuşak bir bez yardımıyla silin. Yumuşak ve nemli bir bez yardımıyla yuvayı ve kontrol panelini silin. Deterjan kalıntılarını temizleyin. Daha sonra çamaşır makinenizi yumuşak bir bezle silerek kurutun.
Son dönemde üretilen çamaşır makinelerinin hemen hemen hepsinde çamaşır makinesi kazan temizleme programı bulunuyor. Kullanım sıklığına bağlı olarak iki ya da dört ayda bir kere makinenizi bu programda çalıştırmanız gerekiyor.
Çamaşır makinenizin ve çamaşırlarınızın taze, temiz ve mis kokulu kalması için düzenli olarak ayda bir kez yüksek sıcaklıkta bakım yıkaması yapın, makinenin içinde çamaşır koymadan en az ayda bir kez 90°C ile 95°C arasında bakım yıkaması yapmanız şiddetle tavsiye edilmektedir.
Çünkü çamaşır makineleri özellikle sıkma sırasında büyük bir güç harcıyor ve hareketliliği artıyor. Bu nedenle de haftada belki de birkaç defa çalıştırdığımız çamaşır makinelerinin değiştirilme ortalaması 8 yıl. Bu süre, kurutma makinelerinde 12 yıla kadar çıkıyor. Ankastre setlerin ortalama kullanım süresi ise 6 yıl.
3.ÇAMAŞIR MAKİNESİ KAPAĞI VE LASTİĞİNİN TEMİZLİĞİ
Çamaşır makinesini içi boşken, sadece bir bulaşık makinesi tableti varken sıcak ayarda 10-15 dakika çalıştırmanız yeterli olacaktır. Daha sonra çıkan pisliği görünce şaşırabilirsiniz.
Porçöz ile kireç sökücü çamaşır makinesi boş iken kullanılmalıdır. Tabii bu ürünler genelde çamaşır makinesinin deterjan bölümü için değerlendirilir. Bir çay bardağı kireç sökücü ya da porçöz ile beraber, 4 litre kadar su karıştırılmalıdır.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri