En iyi pil markası denildiğinde akla ilk gelen Duracell Alkalin AA 10'lu Kalem Pil, tüm cihazları ustalıkla çalıştırır. Sıradan çinko karbon pillere göre 10 kat daha uzun ömürlü olduğu kanıtlanan Duracell, günlük hayatta evlerde kullanabileceğiniz en iyi piller listesinde ilk sırada yer alır.
Alkalin Pil, günümüzde en yaygın olarak kullanılan ve bilinen Pil çeşitidir. En bilinen özellikleri ise uzun ömürlü oluşlarıdır. Alkalin Pil boyutları AA, AAA, C, D ve 9V şeklindedir.
Portfolyoda performans açısından en iyi alkalin pil hangisidir? Duracell Turbo Max, tüm cihazlarda kullanılan En Güçlü Duracell Alkalin pildir.
Duracell alkalin piller 10 kata kadar daha uzun ömürlüdür. (2015 IEC dijital kamera testinde sıradan çinko karbon pillere göre. Sonuçlar cihaza veya kullanım şekline göre değişebilir.)
Lityum iyon pillerde hafıza etkisinin olmayışı, uzun ömürlü olması, hızlı şarj ve yüksek deşarj kapasitesine sahip olması lityum iyon pillerin tüketicilerce ilk sırada tercih edilmesini sağlar.
İlgili 24 soru bulundu
Piller kullanıldıkça iç dirençleri yükselmeye başlar ve genellikle iç direnç başlangıca nazaran 1,3 – 2,0 misli arttığında pilin ömrü tamamlanmıştır. Ancak iç direnç ölçümü zor olduğundan, ömür tespitinde çevrim sayısının esas tutulması genellikle kabul edilmektedir.
Normalde o pillerin 270mA ile 14 saat şarj edilmesi gerekir. Fakat elinizdeki şarj aleti 200mA akım verebildiğinden bu süre 17-18 saat olacaktır.
Şarj edilebilir piller için hiçbir marka paket veya pil üzerine üretim ve son kullanma tarihi anlamında bir kod oluşturmaz. Bunun nedeni, şarj edilebilir pillerin ortalama raf ömürlerinin (veya ideal şartlarda, hiç kullanmadan, saklama ömürlerinin) 6 ile 7 sene civarında olmalarıdır.
Duracell Kalem Pil - Alkalin Pil - 4 Lü Aa Duracel Pil - Belçika Malı Orjina Duracel Pil - DRCLL001.
Pil alırken öncelikle tıpkı peynir, yoğurt, süt alır gibi son kullanma tarihine bakmamız gerekiyor. Son kullanma tarihi pillerin raf ömrünü gösterir ve genellikle pilin tabanında ay ve yıl şeklinde yazar. Son kullanma tarihi geçmiş olan piller de atık pildir, o nedenle dikkat etmek gerekir.
Öncelikle pil kapasitesi konusuna değinecek olursak, günümüzde standart üzeri kabul edilen pil kapasitesi 4500 mAh ile 6000 mAh arasında değişiyor. Eğer seçtiğiniz akıllı telefonun iyi bir pil ömrüne sahip olmasını istiyorsanız, batarya kapasitesinin bu değerlere yakın olması gerekiyor.
Pillerin bitme süreleri; hücrelerin içindeki kimyasal reaksiyonlardan dolayı akımın büyüklüğü, akım süresi, sıcaklık ve diğer başka faktörler gibi çevresel etmenlere göre değişebilir. Sıcaklık arttıkça kimyasal tepkimelerin hızı da artar.
En iyi koşullar sağlandığında 1.000 şarja kadar dayanabilir. Bir yılda 52 hafta olduğu düşünüldüğünde, her hafta şarj edilen pilin 10 yıla kadar dayanabileceği anlamına gelir. Bazı durumlarda pillerin ömrü beklenenden çok daha kısa olabilir. NiMH pillerin erken arızalanmasının en büyük sebebi hızlı ve aşırı şarjdır.
Evsel atıklar ve doğada yok olma süreleri; Yiyecek - içecek atıkları: Hammaddesine göre gün ve ay olarak değişkenlik gösterir. Pil: 300 yıl.
Lityum iyon pilin ömrü yaklaşık 300 ile 500 şarj döngüsü arasındadır. Normal çevre ısısı (25℃) ve kullanım koşullarında, Lityum iyon pil 300 şarj döngüsü (veya yaklaşık bir yıl) boyunca tam kapasitede şarj harcar ve depolar.
Batarya Kapasitesi (Tipik); mAh cinsinden ifade edilir ve bataryanın kapasitesini gösterir. Yüksek mAh değeri teoride bataryanın daha uzun dayanacağını gösterir ancak tüketim fazlaysa (müzik/video oynatma, sörf, ekranın büyük ve parlaklığın yüksek olması gibi) vaat edilen dayanma süresi kısalır.
Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir. Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir.
Telefon Yüzde Kaçta Şarj Edilmeli? Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Bu yüzden pile zarar vermemek için telefonunuzla birlikte gelen adaptörü kullanmanızda fayda var. Enerji tüketiminin yanında pilinizi devamlı olarak yüzde 100'de tutmak, pilinizin ömrünün biraz daha hızlı tükenmesine neden olabilir.
Bataryaların yüzde 100 şarj edilmesi, ömrünün azalmasına neden oluyor. Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor.
Bu batarya, tam şarjla birlikte normal kullanımda ortalama 1,5 - 2 gün süreyle dayanabilir.
Genel olarak 10000 mAh Powerbank'ın bir cihazı kaç kez şarj edebileceği, cihazın batarya kapasitesi ve powerbank'ın çıkış gücüne bağlı şeklilde değişebilir. 3000 mAh batarya kapasitesine sahip bir telefonu tamamen şarj etmek için ortalama 2 ile 3 kez 10000 mAh powerbank modelini kullanabilirsiniz.
Duracell D Boy 3000 mAh Şarj Edilebilir piller, cihazlarınıza hemen güç sağlayabilmeniz için önceden şarj edilmişlerdir ve kullanılmadığında 12 aya kadar dolu sarjla kalırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri