Rezistansın bozulması durumunda, çamaşır makinesi suyu ısıtamaz ve çamaşırlar temizlenmez. Bu parçanın bozulmasının birçok nedeni olabilir. Rezistans bozuldu ise değiştirilmesi, çamaşır makinesinin ömrünü uzatır ve çamaşırların daha iyi temizlenmesini sağlar.
Elektrik akımının sık sık dalgalanması rezistansların zarar görmesine ve arızalanmasına sebep olabilir. Elektrik akımının bir anda yüksek ve sonrasında düşük akım şeklinde geliyor olması, her elektronik cihaz gibi rezistans telinin de yanmasına neden olacaktır.
Çamaşır makinesi rezistansının bozuk olmasından dolayı kaynaklanan ısıtma problemlerinin en kesin çözümü, rezistans değişimi yapmaktır. Bozuk rezistansı yenisi ile değiştirdiğiniz takdirde makineniz üst düzey performans gösterecektir.
Çamaşır makinesi rezistansı ne işe yarar diye düşünüyorsanız şu şekilde açıklayabiliriz; Çamaşır makinesi içerisinde yer alan rezistanslar da istenilen sıcaklık seviyelerinin elde edilebilmesini sağlar. Aynı şekilde çamaşır makinesi rezistansları da otomatik şekilde kapanabilecek mekanizmalara sahiptir.
Bir litre su ile iki su bardağı beyaz sirkeyi karıştırarak makinenizin tamburuna ve deterjan haznesine ekleyin ve makinenizi çalıştırın. Yüksek sıcaklıkta ve kısa programda yapacağınız bu yıkamanın ardından makinenizdeki kireçlenmenin azaldığını ve hatta kötü koku varsa bunların da yok olduğunu görebilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Neden. Çamaşır makinesinde aşırı köpük oluşmasının nedeni aşırı deterjan kullanılmasıdır; Çok fazla deterjan eklemek gerçekten sebebidir (Deterjanın aşırı miktarda). Çok fazla deterjan eklenmesi ve düşük sıcaklıkta düzenli yıkama nedeniyle makinede deterjan tozu kalıntısı birikmesine neden olur.
Rezistansı Temizleyin
Makinelerdeki kireç oluşumunun en fazla olduğu bölgelerden birisi de rezistanstır. Bu nedenle de çamaşır makinesi temizleme sırasında rezistansın düzenli olarak kireçten arındırılması şarttır.
Rezistans sağlamlık kontrolü yapılırken farklı teknikler öne çıkmaktadır. Rezistans sağlamlık kontrolünde en kesin sonuç veren ve en kolay tekniklerin başında elektrik bağlantısını incelemektir. Ürüne elektrik gelmediği takdirde rezistansların arızalı yani sağlam olmadığını söylemek mümkündür.
Makinelerin görevlerini yerine getirmeleri aşamasında ana parça olarak yer alan rezistansın arıza yaptığının anlaşılması ise son derece kolaydır. Çamaşır makinenize elektriğin ulaşmasına karşın eğer istenen su ısısı oluşmuyor ise rezistansta arıza var demektir.
Aşırı kullanım: Çamaşır makinesi çok sık kullanılırsa, rezistans daha fazla ısınır ve daha hızlı bozulur. Suyun kireçlenmesi: Sudaki kireç, rezistansa yapışarak rezistansın ısınmasını engelleyebilir ve rezistansı bozabilir. Elektrik kesintileri: Elektrik kesintileri, rezistansın bozulmasına neden olabilir.
Rezistans arızasında ürüne elektriğin geldiğinden emin olmanız son derece önemlidir. Elektriğin ürüne ulaşmasına karışık rezistansın beslenmesi gereken enerjiyi alıp ısının oluşumuna yer vermemesi rezistansta arıza olduğunun önemli bir göstergesidir. Bu durum da ise rezistans tamir işlemi yapılamaz.
Suyun ilgili sıcaklığa ulaştırılması için makinenin bazı parçalarının doğru şekilde çalışıyor olması gerekir. Makine suyu ısıtmıyorsa akla gelen sorunların başında makinenin rezistans arızası gelir. Suyun ısıtılması rezistans ile sağlanır. Rezistansın değiştirilmesi ya da kireçlendi ise temizlenmesi gerekebilir.
Arızalanan rezistansın tamir edilme olanağı yoktur. Bu sebep ile ürün kullanımına devam edebilmek için ürün ile uyumlu olan rezistans alım işlemine yer açılması gerekir. Rezistans arızası durumunda karşılaşılan rezistans ihtiyacından ürününüz için gerekli olan seçime yer açılması gerekir.
Suyun sıcaklık seviyesini anlayabilmeniz için çamaşır makinesinin arka tarafında yer alan kirli su boşaltma hortumunu eliniz ile kontrol etmeniz gerekmektedir. Kirli su boşaltma hortumunun sıcak olması makinenizin sıcak su ile yıkama yaptığı anlamına gelir.
Çamaşır makineniz sıcak su musluğundan gelen sıcak suyu almıyorsa yıkama programını veya yıkama derecesini yanlış seçmiş olabilirsiniz. Ayrıca makinenin arkasında yer alan su giriş hortumu yanlış bağlandıysa, kıvrıldıysa ya da su giriş filtreleri tıkandıysa sıcak su almama sorunuyla karşılaşabilirsiniz.
Teknik olarak makinelerimizin giriş vanaları 65°C'ye kadar sıcaklıklardaki su için tasarlanmıştır ancak yıkama programları her zaman sıcak su kullanmaz ve yıkama için kullanılan su da tekrar soğutulamaz. Not: Sürekli sıcak su girişi istenmeyen yıkama sonuçlarına neden olabilir.
Dolayısıyla en çok ısıtıcı gibi elektrikli ev aletlerinde rezistans teli kopması gibi sorunlar meydana gelmektedir. Rezistans tellerinin üzerinde yoğun bir elektrik akışı gerçekleştiği için teller zorlanmakta ve bir süre sonra kopmaktadır.
Vestel Çamaşır Makinası Rezistansı - 149.17 TL + KDV.
Arçelik Çamaşır Makinası Rezistans Uzun Tip - 137.50 TL + KDV.
Aktive Protein C Rezistansı (APC-R) veya n-APC oranı, genellikle koagülasyon yoluyla ilişkili bir genetik değişiklik olan Faktör V Leiden mutasyonunu belirlemek için kullanılan bir laboratuvar testidir. Bu test, tromboembolik bozukluklar gibi kan pıhtılaşması ile ilgili problemleri değerlendirmek için kullanılır.
Ölçüm için bir kelepçe rezistans test cihazı kullanılır.
Rezistansların temel işlevi, elektrik enerjisini ısıya dönüştürmektir. Bu ürünler çeşitli makinelerin, ev eşyalarının ve farklı cihazların iç aksamında kullanılır. Rezistans çeşitleri, kullanım alanına ve üretiminde yararlanılan ham maddeye göre değişkenlik gösterir.
Elektronik kontrollü makinelerde normaldir ilk 15-20 dakika marka-modele göre çamaşır ıslatma yük algılama evreleri olur daha sonra rezistans devreye girer. Çok çok eski tamamen mekanik makineler ise su alma bittiği anda rezistans çalıştırır.
Samsung Çamaşır Makinesi Rezistansı - 137.50 TL + KDV.
Çamaşır makinelerinin içerisinde çok sayıda farklı parça bulunur. Bu parçaların her birinin özel görevleri olurken rezistanslar da büyük bir görev üstlenen parçalardan bir tanesidir. Bildiğiniz üzere çamaşır makinelerinin kıyafetleri temizleyebilmesi için sıcak su gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri