5. Vapurların Açık Alanlarında Sigara İçebilir miyim? 4207 Sayılı Kanun kapsamında, "toplu taşıma araçlarında sigara ve diğer tütün ürünlerinin içilmesi” yasaklanıyor.
Yolcularımız gemiye bindikleri andan itibaren gemi kaptanının vereceği tüm talimatları harfiyen uygulamakla yükümlüdür. Gemi içerisinde gerek limanda bulunduğu sürede gerekse seyir esnasında kesinlikle sigara içilmez.
* Kabininiz de dahil olmak üzere, geminin tüm iç alanlarında sigara içmek yasaktır; Açık güvertede sigara içmeyi yasaklayan herhangi bir işaret bulunmadığı ve küllüklerin bulunduğu yerlerde sigara içebilirsiniz.
Ankette, İstanbullular'ın gemilerin açık mekanlarında sigara içilmesinin yasaklanmasını isteme nedenleri arasında, astım, bronşit ve benzeri hastalıkların yanı sıra vapur sefası yaparken sigara dumanından rahatsız olmak, açık mekanlara sigara izmaritleri ve küllerin atılması, izmaritlerin atılarak denizin kirletilmesi ...
Uygulamada şehir hatlarının açık yerlerinde sigara içen 4 kişiye '5326 sayılı Kabahatler Kanunu' kapsamında 153 lira, bir yolcu teknesine mevzuata aykırı uyarı tabelası sebebiyle '4733 sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun' kapsamında 2 bin 500 lira ceza kesildi.
İlgili 39 soru bulundu
Cumhuriyet tarihinde sigara yasağına ilişkin ilk düzenlemelerin tarihi 1940'ların ilk yarısına uzanıyor. 1943 yılında yapılan düzenlemeyle tramvay ve vapur gibi toplu taşıma araçlarında sigara içilmesi yasaklandı.
Trende sigara içilmesi yasak.
Birçok yerde tütün ürünlerinin tüketilmesini yasaklayan kanuna göre; lokanta, kahve, kafe, kafeterya, bar, disko, kulüp, gazino vs. gibi eğlence hizmeti verilen işletmeler de yasak kapsamında.
24 Mayıs 2013 tarihinde üzerinde gerçekleştirilen değişikliklerle birlikte özel arabada sigara içmek artık cezai yaptırıma tabi. Bunun yanı sıra taksilerde de hem sürücülerin hem de yolcuların sigara içmeleri yasaktır.
Gemilerin açık veya kapalı alanlarında sigara içebilir miyiz? 4207 sayılı yasa gereği toplu ulaşım araçları ve buna bağlı iskele, istasyon, gar gibi bekleme alanlarında sigara içilmesine izin verilmemektedir. Arabalı Vapurlarda araba ile seyahat edecek yolculardan, araba ücreti haricinde ayrıca ücret alınır mı? Hayır.
A. TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ÇEVREYE ZARAR VERMESİNİN ÖNLENMESİ: Tütün ürünleriyle ilgili izmarit, paket, ağızlık, kâğıt ve benzeri atıkları çevreye atanlara Kabahatler Kanununun 41. maddesi gereği belediye zabıta görevlilerince idari para cezası (2009 yılı için) 25 TL uygulanır.
Sigara içmeyen biri sigara içen birinin yakınındayken pasif içici olarak sigara dumanı solur. Pasif içicilik herkes için tehlikelidir. Biri sigara içtikten sonra duman saatlerce havada kalabilir. Pasif içicilikte dumanı sadece kısa bir süre için solumak bile sana zarar verebilir.
MADDE 9- (1) Öğrencilerin yurdun kapalı alanlarında sigara içmelerine izin verilmez.
Yeni yasayla birlikte ülkedeki tüm kamusal alanlarda sigara içmek yasaklandı. Yasağa sahil ve parklar da dahil.
Sefer kalkış saatinden 30 dakika önce hızlı feribot ve deniz otobüsü dış hat misafirlerimizin biniş terminalinde bulunmaları gerekmektedir.
Teknede sigara içilmesine izin var mı? Temizlik ve hijyen bakımından teknede sigara içilmesine nadiren izin verilmektedir. Ancak Mavi yolculuk boyunca, arka güvertede sigara içilmesine izin verilmektedir.
Polislerin yakalayamadığı sigaraları ise, artık radar kameralar yakalıyor. Bununla beraber, yasak olan ürünler sadece sigara ile değil, aynı zamanda tütün ve nargile gibi ürünlerle de genişletilmiştir. Belirtilen bütün bu ürünler tütün kapsamına girdiği için, 153 TL para cezası ile cezalandırılmaktadır.
9.3 Otobüste sigara içmek yasaktır. Bu yasak elektronik sigaralar için de geçerlidir. 9.4 Yolcular, kusurlu bir şekilde davranmaları nedeniyle otobüste veya otobüs içerisinde oluşan hasarlardan sorumlu olacaktır.
Ülkemizde kokpit ve kabinlerde tütün kullanımı yasak olmasına rağmen bazı pilotların çok dar bir hacmi olan kokpitte sigara, pipo ve hattâ puro içtikleri duyulmakta; bazı hatırlı yolcular da (kokpitler sanki sigara içme odasıymış gibi) kabinde içemediği sigarasını burada içmeyi istemektedirler.
Sigara dumanından en hızlı ve en yoğun şekilde etkilenen organ şüphesiz ki akciğerlerdir. Solunan duman içerisinde bulunan zararlı kimyasallardan biri olan katran, akciğer dokusunda birikir ve zamanla bu dokularda harabiyete yol açar.
Hayır. Çalışma ortamlarının yangın merdivenlerinde, balkonlarında, merdiven boşluklarında ya da iki binayı birbirine bağlayan koridorlarında sigara ve tütün ürünleri kullanılamaz.
Sigaranın en çok neden olduğu hastalıklar kalp ve akciğer hastalıklarıdır. Kalp ve akciğer dışında diğer bütün organlara zararı dokunulduğu bilinmektedir.
Sırada beklerken veya ünite içerisinde sigara içmek kesinlikle yasaktır. Yiyecek ve içecek ile binilmesi yasaktır.
Yüksek hızlı trenin (YHT) açılışından 6 yıl sonra alkol satışı yasaklandı. Ankara-Eskişehir hattında da alkol satışı kalktı. Böylece YHT'nin hiçbir hattında artık alkol servisi kalmadı.
Trenlerde kafeterya hizmetlerine artı olarak business vagonunda ücretsiz ikramlar var iken; ekonomi vagonlarında ise ücretli yiyecek-içecek servisi vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri