Soya sosunun içerisinde oldukça fazla tuz bulunuyor. Sindirim ve dolaşım sistemlerinin daha düzenli olarak çalışmasına katkı sağlar.
Soya ürünleri (soya izolatı, soya konsantresi, soya unu), özellikle soya lesitini pek çok işlenmiş gıda içerisine katkı maddesi olarak eklenmektedir. Soya lesitini bir emülgatör olduğu için ikinci bir yoldan bağırsak cidarına hasar verip, artmış bağırsak geçirgenliğine neden olabilir.
Soya alerjisi olan bireylerin soya içerikli gıdaları tüketmesi durumunda oluşabilecek reaksiyonlar değişebilir. Reaksiyonlara örnek olarak ishal, karın ağrıları, egzama, kurdeşen, astım ve alerjik şok gösterilebilir.
Soya sosunun zararları nelerdir? Soya sosu, içerdiği yüksek sodyum nedeniyle tansiyon ve kalp-damar sağlığı için sorun teşkil edebilir. Bu nedenle tuz yememesi gerekenler, soya sosundan da uzak durmalıdır.
Kavrulmuş tahıl, soya fasulyesi, tuz ve su karışımından oluşan ve fermente edilen soya sosu, Çin kökenli bir sos çeşididir. Özellikle Güneydoğu ve Doğu Asya'da kullanılır. Soya sosu salata, makarna, et yemekleri ve tatlıların içerisinde kullanılmaktadır.
İlgili 29 soru bulundu
Doğal Fermente Glutensiz Soya Sosu Tamari, glüten içermez. Çölyak hastaları ve glütensiz beslenmek isteyenler için doğal fermente yöntemi ile üretilmiştir.
En iyi soya sosu markası diyebileceğimiz Kühne Soya Sosu ile birbirinden güzel ve lezzetli yemek tarifleri deneyebilirsiniz. Özellikle Asya mutfağına meraklı olanların mutfağından eksik olmayan bu özel fermente yöntemiyle edilen sos sayesinde özel tarifler elde etmek mümkün.
* Lif kaynağı olarak sindirimi hızlandıran soya fasülyesi, kabızlık gibi durumlara karşı doğal bir ilaçtır. Sindirim sistemini rahatlatarak huzursuz bağırsaklara iyi gelir ve vücut dengesini korumayı sağlar.
Ayrıca çok gaz yaptığı bilinen kuru fasulye, soya fasulyesi gibi baklagiller, turp ve kabak gibi sebzeler ve fındık, fıstık gibi kuruyemişler de bu listede yer alıyor.
Soya fasulyeleri, kavrulmuş tahıl, su ve tuzdan yapılan fermente bir sostur. Et, sebze ve balık yemeklerine özel bir aroma kattığı gibi malzemelerin kendi gerçek lezzetlerini de ön plana çıkarır. İçindekiler: Su, Soya Fasulyesi %15, Buğday, Tuz, Alkol (Min. %1.7) (Soya Fasulyesi, Gluten ve Alkol içerir.)
Soya fasulyesi protein içeren önemli bir kaynak olduğu için hücrelerin sağlıklı gelişmesini sağlar ve metabolik tepkimeleri düzenler. Metabolizmayı düzenleyerek uyku sorunlarına iyi geldiği bilinen soya fasulyesi, yüksek oranda magnezyum içererek uyku kalitesini arttırır ve verimli bir şekilde dinlemeyi sağlar.
Soya sosu, fermante edilmiş bir sostur. Soya fasülyesi, kavrulmuş tahıl, su ve tuz ile elde edilir. Bir baklagil türü olan soya, günümüzde özellike et ve süt ürünlerine alternatif olarak kullanılmaktadır. Soya sosu, oldukça tuzlu bir yapıya sahiptir.
Soya sosu, soya fasulyeleri, kavrulmuş tahıl, su ve tuzdan yapılan fermente bir sosdur. Çin kökenli olan sos, Doğu ve Güneydoğu Asya mutfaklarında yaygın bir şekilde ve bazen de Batı mutfaklarında tercih edilmektedir.
Soya sosu. Dünya çapında en çok kullanılan soslardan biri olan soya sosu Rusya, Lüksemburg, Macaristan, Avusturya gibi bazı Avrupa ülkeleri ve Basra Körfezi ülkelerinde yasaklanmış durumda. Bu yasağın sebebi ise soya fasulyelerinin %80'inin genetiğinin değiştirilmiş olması!
Çünkü Kikkoman doğal fermente soya sosu özellikle et yemeklerine tamamlayıcı, mükemmel bir tat verir. Sırrı, marinasyon sürecinde saklıdır. Marinasyon, etin kıvamını yumuşatır, hoş ve aromatik yapar.
1.Soya Sütü Östrojeni Arttırır
Soya, insan vücudundaki östrojene benzeyen bitki bileşenleri olan fitoöstrojenler bakımından son derece zengindir.
Fasulye, soğan, brokoli, Brüksel lahanası, lahana, karnabahar, enginar, kuşkonmaz, armut, elma, şeftali, kuru erik, tam buğday ve kepek oldukça fazla lif içerir ve fazla tüketilmesi gaz oluşumuna neden olur.
Nane, tarçın, kakule, anason çayları da sindirim sistemini iyileştirerek hem mide hem de bağırsakta meydana gelen gaz sıkışmasını ortadan kaldırır. Bu çayları günün her saatinde tüketebilirsiniz.
İçerdiği demir ile vücudun gelişimini destekleyen soya sosu sahip olduğu fosfor ile kemik ve diş sağlığı için de oldukça önemli bir besindir. Göz yorgunluğuna da iyi geldiği düşünülen soya sosu göz sağlığı açısından son derece yararlıdır. Egzama gibi cilt rahatsızlıklarının giderilmesinde önemli bir destekleyicidir.
Et, balık veya sebzelere marine sos sürün ya da içinde bekletin: soya sosu her türlü marine sos için harika bir lezzet kaynağıdır. Kendi yaratacağınız marine sosta temel bir kural olarak, bir porsiyon marine sos harcı için (yaklaşık 120 ila 150 g) yaklaşık 3 ila 4 çorba kaşığı soya sosu kullanmanız gerekir.
Soya sosu diyette yenir mi? Soya sosu, protein, B grubu vitaminleri, folik asit, potasyum açısından zengindir. Ancak yüksek oranda tuz içerir. Bu nedenle tuz kısıtlaması yapılan diyetlerde kullanımı önerilmez.
Sosun içinde yağ ve şeker bulunmuyor. Soya sosu oda sıcaklığında bozulmuyor. Ancak tadının değişime uğramaması için ısı ve ışıktan korunması gerekiyor. Dolayısıyla şişesi açılıp kullanılmaya başlandıktan sonra sosun buzdolabında saklanması tavsiye ediliyor.
Amoy Soya Sosu, Uzak Doğu mutfağını sofralarınıza taşır. Kendine has tada ve aromaya sahip soya sosu, özellikle kırmızı ve beyaz etlerin marine edilmesinde kullanılabilir. Ayrıca soya sosu ile deniz ürünleri, sebzeler, makarnalar, çorba, pilav ve salata tariflerinde farklı tatlar elde edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri