Çamaşır sodası hiç bir şekilde fark etmez. Bütün hepsi aynıdır. Güzel bir su yumuşatıcıdır. Evlerinizde deterjan yerine de rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Çamaşır sodasının asıl kullanım amacı çamaşırların temizlenmesini sağlamaktır. Çamaşır sodası suyu yumuşatarak suyun kumaşa işlemesini ve kirlerin çıkmasını kolaylaştırır. Çamaşır sodası, özellikle çok kirli çamaşırların temizlenmesinde etkilidir.
Çamaşır temizliğinde kullanabileceğiniz maddeler; çamaşır sodası, sabun, boraks, karbonat, sirke, esansiyel yağ, tuz ve sudur. Bu hammaddeler ile dilerseniz elde, dilerseniz makinede kullanabileceğiniz toz, likit, jel, tablet çamaşır yıkama deterjanları hazırlayabilirsiniz.
Çamaşır sodası yani sodyum karbonat doğal temizlik için kullanılan bir maddedir. Suyu yumuşatır, hızlı temizlik sağlar, adı çamaşır sodası diye geçse de ev temizliğinde de kullanılabilir.
Etkisi yalnızca beyazlarda sınırlı değildir ve renkliler için çamaşır sodası kullanıldığında da kıyafetlerin renklerinde solma yapmadan derinlemesine çıkarır.
İlgili 42 soru bulundu
Çiçeğim çamaşır sodası deterjan ile birlikte kullanıldığında çamaşırlarınız yıpranmadan tertemiz olur. Elde ve her türlü çamaşır makinesinde güvenle kullanabilirsiniz.
Bu noktada kireci çıkarmak için kullanabileceğiniz en etkili yöntem ise karbonat kullanmaktır. Karbonat, çamaşır suyunun aksine biriken kireci doğrudan temizler. Çamaşır suyu ise tuvalette oluşan lekeleri ve kireci gizler. Tek yapmanız gereken karbonatı suyla karıştırarak bir macun kıvamına getirmektir.
Sudaki kireci eritir. Çamaşırları beyazlatır ve derinlemesine temizlik yapar.
BORAKS VE ÇAMAŞIR SODASI KULLANIMI
Boraks maddesini çamaşır sodası ile sulandırdıktan sonra bu karışıma bir bez batırıp bu bezle karışımı kireçli olan alanlara sürüyoruz. Çok fazla bastırmadan bu karışımla ovduğumuz alanlardaki kalıntılar kolaylıkla çıkacaktır.
Çamaşır sodası da halıya işleyen lekelerin yok edilmesine yardımcı olacaktır. Halınızın temizliğinde profesyonel halı temizleme ürünleri kullanmak istiyorsanız Adonis Temizlik Ürünleri içinde yer alan halı bakım ürünlerini de kullanabilirsiniz.
Canan Karatay çamaşır deterjanı yerine alternatif bir ürünü işaret etti. Canan Karatay, kendi evinde çamaşır deterjanı yerine sodyum bikarbonat kullandığını açıkladı.
Çamaşır sodası, deterjan ve sabun sanayisinde, doğal temizlik maddesi olarak kullanılır. Çamaşır sodası yapımındaki olmazsa olmazlardan biri de sodyum karbonattır.
Karbonat beyaz giysilerinizi parlatmanın yanı sıra, renkli kumaşların görünümünü geliştirir ve giysilerinize zarar vermeden kötü kokuları ortadan kaldırır. Karbonat, aynı zamanda çamaşır yıkamak için kullanılan suyu da yumuşatır.
BEYAZ ÇAMAŞIRLAR İÇİN EN ETKİLİ KARIŞIM
Deterjanınızın içine bir paket çamaşır sodası ekleyin. Üzerine de yarım paket kadar temizlik karbonatı eklediğinizde işlem tamamlanmış olacak. Tüm bu malzemeleri ekledikten sonra deterjanı güzelce karıştırın. Beyazlarınızı yıkayacağınızda bu karışımdan kullanabilirsiniz.
Kalıcı sert suyu yumuşatmak için, içerisine Na2CO3 (çamaşır sodası) eklenerek ortamdaki Ca2+ ve Mg2+ gibi katyonlar karbonatlar halinde çöktürülür. Geriye kalan su Na+ iyonu içeren yumuşamış sudur.
Bulaşık makineniz için toz bir ürün yapmak isterseniz 3 yemek kaşığı boraks, 3 yemek kaşığı karbonat, 3 yemek kaşığı çamaşır sodası, 1 yemek kaşığı limon tuzunu karıştırın.
Çamaşır temizliği ve genel ev temizliği için kullanılan ürünlerden biri. Battaniye, koltuk ve perde gibi ev eşyalarının temizliğinde de sıklıkla kullanılıyor.
Bulaşık temizliğinde, tencere ve tava gibi çelik olan eşyaların parlatılmasında kullanılır. Yer temizliğinde, çamaşır sodası oldukça etkili bir dezenfektandır. Özellikle yağlı yüzeylerin temizlenmesinde etkilidir. Banyo ve tuvalet temizliğinde; küvet, lavabo ve tuvalet temizliğinde kullanılabilir.
Cam, seramik gibi yüzeylerdeki o ışıltıyı göreceksiniz. Elektronik eşyalarınızın temizliğinde kullanabilirsiniz.
Oksitlenmeyen ve farklı organizmalar tarafından asla bozulmayan sodyum karbonat ayrıca çevre dostu bir madde olarak görülmektedir. Alerjik reaksiyonlar hariç insan sağlığı için de hiçbir tehlike arz etmeyen çamaşır sodası, özellikle deterjanlar içinde sıklıkla bulunmaktadır.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Giysilerdeki kötü kokuları çıkarıyor
Sigara, küf gibi kokuların sindiği çamaşırlar için de beyaz sirke birebir. Yumuşatıcı kısmına bir su bardağı beyaz sirke dökerek müthiş sonuçlar alabilirsiniz.
Klozetin içine çamaşır suyu dökerek 5 dakika bekleyin ardından sert kıllara sahip bir fırça ile klozetin iç kısmını iyice fırçalayın. Bu işlemden sonra klozeti durulayın. Mineralli temizleyiciler ile klozetin içini yeniden fırçalayın. Güçlü bir kireç çözücü ile kireç kalıntılarını temizleyin.
Banyo temizliği için en iyi deterjan; Aslında tüm banyo temizliği sirke ile yapılabilir. Musluklar, ayna, dolap içleri ve duşakabini sadece sirke ile temizleyebilirsiniz. Klozeti ise sirke ve karbonat karışımıyla temizleyebilirsiniz.
Klozet içi temizliğinde tuvalet fırçası, çamaşır suyu, kireç önleyici ve yüzey temizleyici gibi malzemelerden yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra klozet kapağı temizliğinde ise sünger, bez ve sıvı temizleyicileri kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri