Çamaşır suyu, giysileri temizlemek, kir ve lekeleri çıkarmak, sararan ya da inatçı lekeleri olan beyaz giysileri ağartmak, renkli giysilerin rengini ve parlaklığını korumak için kullanılan kimyasal bir temizleyicidir.
Çamaşır suları kullanım alanları oldukça geniş bir kitleye sahip olan temizlik ürünleri arasında yer alır. Öyle ki zeminler üzerinde oluşan kirlerin giderilmesinin yanı sıra mikropların öldürülmesinde de oldukça etkilidirler. Çamaşır suları üreticileri gereği çeşit çeşit alıcısına ulaştırırlar.
Hepimizin bildiği gibi çamaşır suları oldukça geniş bir alanda kullanılır. Mutfaktan banyoya, genel temizlikten kıyafetlere kadar her alanda bu üründen yararlanıyoruz. Mutfaklarda yüzey temizliğinde mikroplardan kurtulmak için kurtarıcımız olur. Özellikle sık tutulan yerlerde mikropların yayılmasını önler.
Çamaşır Suyu ile temizlik evdeki mikropları yok etmek için eşsiz bir yoldur. Çamaşır Suyu, mikropları ve bakterileri öldürmek için tasarlanmış bir dezenfektan üründür.
Domestos çamaşır suyu seçeneklerinin her biri zeminden, mutfak bezlerine; bulaşık süngerlerinden tuvaletlere, banyo zeminlerinden fayanslara, küvetlerden klozetlere kadar her yerde arzu ettiğiniz temizlik ve hijyeni sağlar.
İlgili 41 soru bulundu
Uzmanlar, mikroorganizmaların öldürülmesi için eller en az 20-30 saniye boyunca köpürtülerek normal sabunla yıkanmasını ve cilt temizliğinde çamaşır suyu kullanımından kesinlikle uzak durulmasını tavsiye ediyor.
Adının aksine öncelikle yüzey temizleyici olarak tercih edilen bu ürün, ağartıcı etkisinden dolayı çamaşırlarda da kullanılabilir. Banyo ve mutfakların temizliğinde de kullanılan çamaşır suyu özellikle fayans yüzeylerde etkili bir temizlik ve hijyen sağlar.
Sadece beyaz yüzeylerde, metallerde çamaşır suyunun dezenfekte etkisinden yararlanabilirsiniz. Koltuk, halı gibi yüzeylerde çamaşır suyu kullanılmaz. Çamaşır suyu banyo, mutfak ve tuvalet gibi alanlarda hijyen sağlamak için kullanılır. Zeminleri silmek için çamaşır suyunu suyla karıştırmalısınız.
Çamaşır suyunun (sulandırılmış olsa da) doğrudan cilt teması ya da ağızdan alımı kimyasal yanıklara yol açmaktadır. İyi havalandırılmamış ortamlarda çamaşır suyunun solunması alerjik bulguları artırabilir, astımı tetikleyebilir, tekrarlayan bronşite sebep olabilir.
Eldiven giyilir. dökülen kan ve sıvılar emici bez veya kağıt havlu ile silinip, tıbbi atık poşetine atılır. 1/10 oranında hazırlanan çamaşır suyu solüsyonu kirli alanın üzerine dökülerek 5-10 dk. bekletilir.
Çamaşır Suyu: Lekeli bardakları bir süre çamaşır suyuyla doldurulmuş bir kapta bekletmek lekelerin çıkarılmasında oldukça etkilidir. Ancak, bu yöntemi kullanırken dikkatli olunmalı ve bardaklar fazla bekletilmemelidir. Çamaşır suyu sonrası bardakların iyice durulanması gerekmektedir.
Temizlik sonrası ferah koku verir. Beyaz yüzeyleri parlatır. Maksimum hijyen için rengi yeşilden maviye dönene kadar fırçalayın. Yoğun kıvamlı akıllı formül Tuvalete uygulandığında yeşil renkteyken, fırçalanırken aktive olarak maviye dönüşür.
Bu hazırlanan çözelti kesinlikle içilmemelidir. Suyu dezenfekte etmek için kullanılacaktır. Elde edilen %1 lik çözelti ile içme ve kullanma suyunun dezenfeksiyonunun sağlanması için 19 Litre Damacana suya 3 çay kaşığı kadar ekleyip 30 dakika bekledikten sonra kullanılmalıdır.
Çamaşır suyu, çok güçlü bir oksitleyici şeklinde davranan hipoklorik asit içerir. Bu asit, lekelerdeki boyar maddeleri oksitleyerek onları renksiz hale getirir. Tercihen boyalara saldırır çünkü renkli (veya kokulu) organik kimyasallar genellikle çift bağlı karbon molekülleri içerir.
Banyoların en sık kullanılan alanlarından biri olan lavabolar, çamaşır suyu etkili deterjanlarla temizlenmesi gerekiyor. Böylece lavabo içindeki kir ve bakterilerden anında kurtulabilirsin. Lavabo içine çamaşır suyu ve temizlik deterjanını döktükten sonra sünger yardımıyla iyice ovala.
Klozet lekelerinin çoğu sert suyun bulunduğu alanlarında görülür, bu nedenle çamaşır suyunun işe yaramayacağını ve kireç çözücü gibi asit bazlı bir ürün kullanmanız gerektiğini unutmamak önemlidir. Çamaşır suyu kireci yok edemese de, klozetin rengiyle bütünleşerek onu görünmez kılar.
Domestos biyosit ruhsatlı çamaşır sularında bulunan sodyum hipoklorit yani halk arasında bilinen adıyla klor, temas ettiği mikropların protein yapılarını bozar. Bu sayede bakteri ve virüsleri yok ederken sizi de tuvaletlerden yayılan hastalıklardan korumaya yardımcı olur.
Çamaşır suyu, kullanıldığında çamaşırlardaki renk pigmentleriyle kimyasal bir reaksiyona girer. Bu reaksiyon, organik maddelerin parçalanmasına ve renk pigmentlerinin nötralize edilmesine yol açar. Renk pigmentlerinin parçalanması, çamaşır suyunun beyazlatma özelliğinin temelidir.
Saça zarar veren şekillendirme tekniklerinden kaçının
Ayrıca çamaşır suyu ve saç boyası gibi sert kimyasallarla saçınıza zarar vermekten uzak durun.
Çamaşır suyu (NaClO) yaniSodyum Hipoklorit olarak bilinen formülü ile birlikte klorak, çok uzun zamanlardan bu yana evlerde çamaşır temizliği, zemin temizliği, banyo, mutfak veya bazen eşya temizliklerinde kullanılmaktadır.
Çamaşır suyu, bulaşık deterjanı, tuz ruhu, aseton gibi maddeler deri koltuklara temas etmemelidir. Bulaşık teli, fırça gibi deriye zarar verebilecek sert yapılı temizleme ürünleri kullanılmamalıdır. Sert ürünler yerine mikrofiber bezler, deri koltuk temizleme uygulamalarında kullanılabilir.
Bulaşık makinesi ise çamaşır suyu kullanımına uygun bir deterjan değildir. Çamaşır suyu güçlü formülasyonuyla makinenin iç aksamına zarar verebilir. Ayrıca bulaşık makinesi az su ile temizlik vadettiği çamaşır suyu kullanıldığında bulaşıklarınızın üzerinde kalıntı kalmasına ve sizi hasta etmesine sebep olacaktır.
Ayak mantarının geçmesi için mantarın bulaştığı bölgeleri kurutmak için ayrı bir havlu kullanın. Tüm çorapları, giysileri ve kaynar suda yıkayın ve mantarları öldürmek için bir çamaşır suyu veya dezenfektan kullanın.
Doğru tuvalet temizlik malzemeleri ile yapılan temizlik sonucu ortaya çıkan hijyen daha kalıcı olur. Tuvalet temizliğinde en çok tercih edilen ürünlerin başında çamaşır suyu gelir. Çamaşır suları hem lekeleri yok ettiği hem de mikroplar üzerinde etkili olduğu için daha sık kullanılır.
Çamaşır suyu mikropları öldürüyor mu? Evet, ama 10 dakika beklemeniz gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri