Öyle ki çamaşır suları ile yapılan temizlik evdeki mikropları yok etmekte en ideal seçimdir. Çamaşır suları içerisindeki
Çamaşır suyu, giysileri temizlemek, kir ve lekeleri çıkarmak, sararan ya da inatçı lekeleri olan beyaz giysileri ağartmak, renkli giysilerin rengini ve parlaklığını korumak için kullanılan kimyasal bir temizleyicidir.
Sadece beyaz yüzeylerde, metallerde çamaşır suyunun dezenfekte etkisinden yararlanabilirsiniz. Koltuk, halı gibi yüzeylerde çamaşır suyu kullanılmaz. Çamaşır suyu banyo, mutfak ve tuvalet gibi alanlarda hijyen sağlamak için kullanılır. Zeminleri silmek için çamaşır suyunu suyla karıştırmalısınız.
Çamaşır Suyu, mikropları ve bakterileri öldürmek için tasarlanmış bir dezenfektan üründür. Banyo, mikropların çok fazla bulunduğu bir alandır ancak çamaşır suyu ürünleri kendinizi korumanıza yardımcı olur. Gündelik temizlik için çeşitli çamaşır suyu kullanım alanları mevcuttur.
Hepimizin bildiği gibi çamaşır suları oldukça geniş bir alanda kullanılır. Mutfaktan banyoya, genel temizlikten kıyafetlere kadar her alanda bu üründen yararlanıyoruz. Mutfaklarda yüzey temizliğinde mikroplardan kurtulmak için kurtarıcımız olur. Özellikle sık tutulan yerlerde mikropların yayılmasını önler.
İlgili 33 soru bulundu
Çamaşır suyu, çok güçlü bir oksitleyici şeklinde davranan hipoklorik asit içerir. Bu asit, lekelerdeki boyar maddeleri oksitleyerek onları renksiz hale getirir. Tercihen boyalara saldırır çünkü renkli (veya kokulu) organik kimyasallar genellikle çift bağlı karbon molekülleri içerir.
iyi bir temizleyicidir. özellikle bulaşıklar uzun bir süre lavabonun içinde beklediyse deterjanla çok zor çıkacak bir şekil alır. ayarlı bir şekilde çamaşır suyu kullanıldıktan sonra iyice durulanırsa sorun kalmaz. hatta üstene bulaşık deterjanı ile temizlenirse tertemiz olur.
Eldiven giyilir. dökülen kan ve sıvılar emici bez veya kağıt havlu ile silinip, tıbbi atık poşetine atılır. 1/10 oranında hazırlanan çamaşır suyu solüsyonu kirli alanın üzerine dökülerek 5-10 dk. bekletilir.
Çamaşır suyu, kullanıldığında çamaşırlardaki renk pigmentleriyle kimyasal bir reaksiyona girer. Bu reaksiyon, organik maddelerin parçalanmasına ve renk pigmentlerinin nötralize edilmesine yol açar. Renk pigmentlerinin parçalanması, çamaşır suyunun beyazlatma özelliğinin temelidir.
Çamaşır Suyu: Lekeli bardakları bir süre çamaşır suyuyla doldurulmuş bir kapta bekletmek lekelerin çıkarılmasında oldukça etkilidir. Ancak, bu yöntemi kullanırken dikkatli olunmalı ve bardaklar fazla bekletilmemelidir. Çamaşır suyu sonrası bardakların iyice durulanması gerekmektedir.
Lavabo içine çamaşır suyu ve temizlik deterjanını döktükten sonra sünger yardımıyla iyice ovala. Ardından suyla lavabonun tüm deterjanlı alanlarını temizleyebilirsin. Eğer sıvı bir ürün kullanmak istemiyorsan sprey temizleyiciler de lavabo temizliğinde sık kullanılan ürünler arasında yer alıyor.
Deri koltuklarınızı temizlerken çok fazla su kullanmamaya ve temizlik sonrası koltukları iyice kurulamaya özen gösterin. Deri koltuk temizleme işlemi yaparken çamaşır suyu, tuz ruhu, oje çıkarıcı, bulaşık ve çamaşır deterjanı kullanmayın. Fırça, bulaşık teli, bulaşık süngeri gibi sert temizleme malzemeleri kullanmayın.
Fakat mermere çamaşır suyu uzmanların önermediği temizlik işlemleri arasında yer almaktadır. Bugün ev temizliği veya işletme temizliklerinde mermere çamaşır suyu kullanımı hiçbir şekilde tavsiye edilmeyen işlemlerden birisidir.
Domestos biyosit ruhsatlı çamaşır sularında bulunan sodyum hipoklorit yani halk arasında bilinen adıyla klor, temas ettiği mikropların protein yapılarını bozar. Bu sayede bakteri ve virüsleri yok ederken sizi de tuvaletlerden yayılan hastalıklardan korumaya yardımcı olur.
Domestos Maksimum Hijyen mikropları öldürüyor, maksimum koruma sağlıyor. Hijyenik ev temizliği alanında Türkiye'nin en çok tercih edilen ev temizliği markası1 Domestos, mikropları %99.9 oranında öldürürken kireç oluşumunu da 3 kata kadar engelleyen Domestos Maksimum Hijyen ile sevdiklerinizi korumanıza yardımcı oluyor.
Çamaşır suyunun (sulandırılmış olsa da) doğrudan cilt teması ya da ağızdan alımı kimyasal yanıklara yol açmaktadır. İyi havalandırılmamış ortamlarda çamaşır suyunun solunması alerjik bulguları artırabilir, astımı tetikleyebilir, tekrarlayan bronşite sebep olabilir.
Domestos ilk kez 1929 yılında, İngiltere'nin kuzeydoğusunda yaşayan endüstriyel kimyager Wilfred Handley tarafından üretilmiştir ve kapı kapı gezen satıcılar tarafından müşterilerin getirdikleri seramik kavanozlara doldurularak satılmaya başlanmıştır. 1961'de şirket Unilever'in bünyesine dahil olmuştur.
Temizlik sonrası ferah koku verir. Beyaz yüzeyleri parlatır. Maksimum hijyen için rengi yeşilden maviye dönene kadar fırçalayın. Yoğun kıvamlı akıllı formül Tuvalete uygulandığında yeşil renkteyken, fırçalanırken aktive olarak maviye dönüşür.
Bu hazırlanan çözelti kesinlikle içilmemelidir. Suyu dezenfekte etmek için kullanılacaktır. Elde edilen %1 lik çözelti ile içme ve kullanma suyunun dezenfeksiyonunun sağlanması için 19 Litre Damacana suya 3 çay kaşığı kadar ekleyip 30 dakika bekledikten sonra kullanılmalıdır.
Çamaşır suyunu klozete dökün ve 15 dakika kadar bekleyin. Ardından inatçı lekeleriniz var ise tuvalet fırçası klozetin içini güzelce temizleyin.
Çamaşır suyunu ya da sirkeyi klorla karıştırmak ve herhangi bir şeyle karıştırmak önerilmez. Seyreltilmiş hidroklorik asit ve klorun karıştırılması hardal gazı oluşturur.
Suya 100 cc çamaşır suyu 10 lt lik kovaya 1 su bardağı yeterlidir.
Burada önemli nokta döküm tavaları asla soğuk suyun içinde, deterjan, çamaşır suyu gibi malzemelerle bekletmemek. Aklınızda olsun.
Çamaşır suyunu, ön yıkamalı bir program seçerek kullanabilirsiniz. Ön yıkama programında, makine su aldığı sırada deterjan çekmecesinin I no'lu ön yıkama gözüne deterjan koymadan sadece yarım (1/2) çay bardağı çamaşır suyu ekleyin. Buna alternatif olarak ilave durulama programında çamaşır suyu kullanabilirsiniz.
Ocak, fırın, aspiratör, mutfak tezgahı, buzdolabı, mutfak bezleri, kapı kolları, zeminler, çöp kovası, mutfak lavabosu gibi sayısız mutfak yüzeyinde kullanıma uygun olan klorsuz çamaşır suyu; çaydanlık gibi mutfak gereçlerindeki kireci söker, maksimum hijyen sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri