Hastanın kendini daha iyi hissetmesi için tatlı, küçük hediyeler gönderebilirsiniz. Çiçek göndereceğiniz hasta, hastanede yatıyorsa ve çiçeği hastaneye gönderecekseniz mutlaka hastane ile önceden iletişime geçmeniz gerekmektedir.
Hastanızın sağlığını korumak için lütfen dışarıdan yiyecek-içecek getirmeyiniz. Ziyarete gelirken, topraklı çiçek ve vazoya konulmak üzere buket çiçek getirmeyiniz. Bu çiçekler hastanız için enfeksiyon riski taşıdığından hasta servislerine kabul edilmemektedir.
Hasta ziyareti yalnızca öğleden sonra yapılır. Öğleden önce veya gece, hasta ziyareti yapılmaz. Hastaya hediye olarak kolonya, kitap, dergi, veya çiçek götürülebilir.
Göndereceğiniz adrese en yakın mahalle, okul, hastane, plaza, AVM gibi noktaları yazabilirsiniz.
Lilyum ve Mevsim Çiçekleri
Lilyum çiçeğinin beyaz olanı yoğun kokuya sahip iken, diğer renkte olanları oldukça hafif kokusuyla karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple hasta ziyareti için renkli lilyumlar daha uygun olacaktır.
İlgili 27 soru bulundu
Hastaya hediye olarak kolonya, kitap, dergi, veya çiçek götürülebilir. Hastaya yiyecek götürmek doğru değildir. Ancak hastalığa göre hediye tercih edilmelidir. Örneğin bazı hastalıklarda, hastaya ağır ve keskin kokulu çiçek götürmek zararlı olabilir.
Hasta ziyaretine gelirken dışarıdan yiyecek, içecek, canlı ve yapay çiçek getirilmesi yasaktır. Acil durumlarda hasta yakını yoğun bakımdan daha erken çıkarılabilir. Yoğun bakımda işlerin aksamaması için yoğun bakım personeli gerekmedikçe rahatsız edilmemelidir.
Üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren, bulaşıcı hastalığı olan veya olma ihtimali bulunan kişiler ziyaretçi olarak kabul edilmez. Multidisipliner ekip kararı ile ziyaretçi kısıtlaması yapılabilir ya da daha sık ve uzun ziyaretçi kabulü sağlanabilir. Hasta odalarına çiçek kabul edilmez.
Mesela bir doktora bugüne kadar yapmış olduklarından dolayı teşekkür çiçeği göndermek istendiğinde orkide seçilebilir.
Türk Ceza Kanununa Göre Başkasına Çiçek Göndermenin Cezası Nedir? Yukarıda da kısaca değinildiği gibi istememesine ve rahatsız olmasına rağmen bir kişiye çiçek gönderilmiş ise cinsel taciz veya kişilerin huzur ve sükununu bozma suçu oluşabilir.
Kaybettiğiniz sevdiklerinize cenazeye uygun bir çiçekle veda edebilirsiniz. Cenaze evine göndermek için tercih edilen çiçeklerden biri de güllerdir. Gül, ebediyete intikal etmiş sevdiklerimizin acısını çeken yakınları için ideal bir seçenektir.
Çiçek göndereceğiniz hasta, hastanede yatıyorsa ve çiçeği hastaneye gönderecekseniz mutlaka hastane ile önceden iletişime geçmeniz gerekmektedir. Hasta odasına çiçek alınıp alınmayacağı ile ilgili bilgi alındıktan sonra çiçeğin gönderilmesi daha doğru olacaktır.
Farklı türlerle çeşitli aranjmanlar tasarlansa da genellikle gül, papatya ve orkide çiçekleri, özür dilemek için gönderilir.
Hastalıkla mücadele ederken bitkilerinizi sabah saatlerinde sulayın. Hastalığın görüldüğü dalları ve yaprakları zaman kaybetmeden budayın ve çiçeğin dibinde çürümüş yapraklar birikmişse onları da temizleyin. Bu hastalığın belirtileri bitkide çabuk görülür ve çok geçmeden bahçeye yayılır.
Hastayken sevdiklerinden ve yakınlarından gelen tatlı bir "geçmiş olsun" temennisi kişinin kalbini yumuşatarak dertlerini unutmasını sağlar. Hasta kişi yakınlarının desteğiyle içinde bulunduğu durumu daha kolay atlatır. Bu nedenle geçmiş olsun mesajı ve dilekleri herkesin sık sık kullandığı iyi dileklerdendir.
Şehir Hastanelerinde Sunulan Sağlık Hizmeti Nedeniyle Vatandaşlarımızdan Ek Bir Ücret Alınmamaktadır.
Şehir hastaneleri Sağlık Bakanlığının diğer hastanelerinden vatandaşın hizmet alması açısından hiçbir farkı olmayan hastanelerdir. Hastanelerimizde sosyal güvenlik kurumunun koyduğu küçük bir katkı payı var. O da normal bir devlet hastanesinde 6 lira, eğitim hastanesi ise 7 lira katkı payı alınır.
Şehir hastaneleri, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak kurulan hastanelerdir. Şehir Hastaneleri, Devlet Hastanesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesinden farklı olarak bölgesel büyük sağlık kompleksleri olarak yapılandırılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri