Çamaşır Makinesi: Çamaşırlarınızı yıkarken son durulama suyunun içine birkaç damla lavanta yağı ekleyebilirsiniz. Bu, çamaşırlarınıza hoş bir koku kazandırır.
Mantar ve Viral Enfeksiyonlarla Mücadeleye Yardımcı Olur
Temizlik yaparken veya çamaşır yıkarken birkaç damla lavanta yağı kullanmak bakterilere ve mantarlara karşı etkilidir.
Çamaşırların yumuşatılması için güzel kokulu bir yumuşatıcı hazırlanmak isteniyorsa da bu durumda uçucu bitkisel yağlardan yardım almak gerekir. Özellikle lavanta yağı, portakal yağı ve limon yağı gibi aromatik yağlar doğal çamaşır yumuşatıcısı içinde rahatlıkla kullanılabilir.
Lavanta esansiyel yağını kurutma aşamasında kurutma toplarına damlatarak çamaşırlarınıza doğal bir koku verebilirsiniz.
Çamaşır makinesine bir çay bardağı sirke ekleyebilirsiniz. Kuru lavanta, kıyafetlere güzel bir koku verir ve aynı zamanda böcekleri uzak tutar. Kuru lavantayı bir çorap içine koyun ve çamaşır makinesine atın. Çamaşır makinenizi temiz tutmak, kıyafetlerinize güzel bir koku vermenize yardımcı olur.
İlgili 44 soru bulundu
Çamaşır Makinesi: Çamaşırlarınızı yıkarken son durulama suyunun içine birkaç damla lavanta yağı ekleyebilirsiniz. Bu, çamaşırlarınıza hoş bir koku kazandırır.
Nane yağını, sıvı çamaşır deterjanını koyduğunuz bölüme deterjanla birlikte ilave edebilirsiniz. Nane yağı çamaşırlarınıza, hijyenik ve ferah bir koku sağlarken aynı zamanda keskin kokusuyla uzun ömürlü de olacaktır. 1 çorba kaşığı bu karışımdan koymak bile yeterli.
Fakat uçucu bir yağ olması sebebiyle bu ürünün cilde doğrudan temas ettirilmemesi gerekiyor. Lavanta yağını cilde kullanmak için öncesinde Hindistan cevizi yağı, badem yağı veya avokado yağı gibi sabit (taşıyıcı) bir yağ ile seyreltmek gerekiyor.
Lavantanın çiçek , yaprak ve gövdesinden damıtılarak alınan lavanta yağı tıpta halen kullanılır. Cinsel gücü arttırır ve cinsel isteği kamçılar. Uykusuzluğa iyi gelir. Sinirleri yatıştırır.
Söz konusu lavanta yağı spreylerini, saçınıza banyodan sonra uygulayabilirsiniz. Ürün; saçınızı beslerken aynı zamanda güzel kokusuyla farklı bir bakım ürünü kullanım ihtiyacını ortadan kaldırır. Kalıcı doğal kokusu saçlarınız gün boyu güzel kokmasını kolaylaştırır.
Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin. Çamaşırlarınızın uzun süre temiz kokması için yıkarken deterjanın yanında mutlaka yumuşatıcı da kullanmanız gerekir. Makinenizi sıkma durumuna geçmeden durdurup bir süre yumuşatıcıyla bekletirseniz, kokunun çamaşırlarınıza daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz.
Örneğin sirke, uçucu yağlar, gliserin ve kurutma topları güvenilir yumuşatıcı yerine kullanılabilecek ürünlerdir.
Lavanta yağı doğal iyileştirici etkisi sayesinde kısa sürede 1. derece güneş yanıklarında rahatlatıcı bir etki bırakabilir. Bunun için yarım çay bardağı suya birkaç damla lavanta yağı eklemeniz yeterli olacaktır.
Lavanta yağı: Lavanta yağı, antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olabilir. Bazı lavanta yağını bir taşıyıcı yağla karıştırarak vajinaya uygulayabilirsiniz. Doğal Tedavi Yöntemi Nasıl Uygulanır? Yoğurt Pamuklu çubuk yardımıyla doğal yoğurdu vajinaya uygulayabilirsiniz.
Banyo: Lavanta uçucu yağını banyo yaparken kullanmak da mümkün. Sıcak banyo suyuna birkaç damla lavanta uçucu yağı eklemek sakinleştirici ve rahatlatıcı bir banyo deneyimi yaşamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca bu şekilde vücudunuzun uzun süre hoş bir şekilde kokmasını da sağlayabilirsiniz.
İç çamaşırları yıkanırken yıkama suyuna eklenen birkaç damla nioli yağı tedavi ve hastalıkların yinelemesinin önlenmesi için etkili olacaktır. Nioli yağı direkt olarak iç çamaşırına birkaç damla damlatılarak da kullanılabilir.
Östrojen, haplar, yamalar, spreyler ve jeller dahil olmak üzere birçok formda mevcuttur. Vajinal kremlerde ve yavaş salınan bir fitil veya halkada daha küçük östrojen dozları bulunur. Doktorunuz, her formun risklerini ve faydalarını anlamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca testosteron tedavisi de yapılabilir.
Vajinal kuruluğun tedavisinde bitkisel yağ olarak Hindistan cevizi yağı kullanılabilir. Ayrıca kayganlaştırıcı jeller de kullanılabilir. Burada önemli olan vajinanın pH'ına uygun jeller (tercihen su bazlı olanlar) tercih edilmesidir.
Lavanta yağı, stres ve anksiyeteyi hafifletmek için şakaklara, bileklere ve boynun arkasına sürülebilir. Cilt bakımında, sivilceler ve hafif yaralar için seyreltilerek doğrudan etkilenen bölgeye uygulanabilir. Kas ağrıları ve gerginliği için yine seyreltilerek ağrıyan bölgelere masaj şeklinde kullanılır.
Yastığınıza bir damla damlatabilir veya uyurken yastığınızın yanına koyduğunuz bir pamuğa birkaç damla damlatabilirsiniz. Ayrıca rahatlamanıza ve uykuya dalmanıza yardımcı olması için yatmadan yaklaşık 30 dakika önce yatak odanıza lavanta yağını dağıtabilirsiniz.
Lavanta yağı, ylang ylang yağı ve gül yağı, dişil enerjiyi artırmak için en çok tercih edilen yağlardandır. Bu yağlardan istediğiniz herhangi birini difüzör ya da buhurdanlığınıza 3-4 damla damlatarak odanızı kokulandırabilirsiniz. Bu yağların kokusunu solumak, dişil enerjinizi uyandırmaya yardımcı olacaktır.
Psikolojik tarafların yanı sıra çekilen bedensel acılar esnasında da söz konusu yağlar; büyük önem arz eden bir rol üstlenmektedir. Özellikle herhangi bir çarpma, düşme ya da sürtünme sonucu ortaya çıkan yara ve ağrıların acısının dindirilmesi adına, sık sık lavanta yağlarına başvurulmaktadır.
Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız. Eğer deterjan makineye gidiyor yumuşatıcı kalıyorsa sorun yok.
Kimi zaman giysi, çarşaf ve havlularınızın cildinizde sertlik hissi bıraktığını görebilirsiniz. Bu sertlik suyun yüksek kireç oranına sahip olmasından kaynaklanıyor. Sudaki kireç çamaşır dokularının arasına girerek doğal ve yumuşak dokuları bozuyor ve çamaşırlarda deformasyona sebep oluyor.
Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin. Ayrıca gardırobunuza karbonat koyarak nemi emmesini, böylece rutubete sebebiyet vermemesini sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri