Lavanta esansiyel yağını kurutma aşamasında kurutma toplarına damlatarak çamaşırlarınıza doğal bir koku verebilirsiniz.
Çamaşır Makinesi: Çamaşırlarınızı yıkarken son durulama suyunun içine birkaç damla lavanta yağı ekleyebilirsiniz. Bu, çamaşırlarınıza hoş bir koku kazandırır.
Mantar ve Viral Enfeksiyonlarla Mücadeleye Yardımcı Olur
Temizlik yaparken veya çamaşır yıkarken birkaç damla lavanta yağı kullanmak bakterilere ve mantarlara karşı etkilidir.
Özellikle lavanta yağı, portakal yağı ve limon yağı gibi aromatik yağlar doğal çamaşır yumuşatıcısı içinde rahatlıkla kullanılabilir.
Nane yağını, sıvı çamaşır deterjanını koyduğunuz bölüme deterjanla birlikte ilave edebilirsiniz. Nane yağı çamaşırlarınıza, hijyenik ve ferah bir koku sağlarken aynı zamanda keskin kokusuyla uzun ömürlü de olacaktır. 1 çorba kaşığı bu karışımdan koymak bile yeterli.
İlgili 44 soru bulundu
* Lavanta yağının güzel ve keskin kokusunu bilmeyen yok. Lavanta yağını sıvı çamaşır deterjanını koyduğunuz bölüme deterjanla birlikte ekleyin. Uyku tutmayan kişiler için sakinleştirici özelliği olduğu olduğundan rahat bir uyku çekmenize de katkı sağlayacaktır.
Kurutma makinesine bir çamaşır yumuşatıcısı veya birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz. Esansiyel yağlar, kıyafetlere güzel bir koku verir. Çamaşır makinesine birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz. Sirke, kıyafetlere güzel bir koku verir ve aynı zamanda bakterileri öldürür.
Lavanta esansiyel yağını kurutma aşamasında kurutma toplarına damlatarak çamaşırlarınıza doğal bir koku verebilirsiniz.
Örneğin sirke, uçucu yağlar, gliserin ve kurutma topları güvenilir yumuşatıcı yerine kullanılabilecek ürünlerdir.
Bir leğen ya da kaba önce karbonatı ekleyin, ardından suyu üzerine dökün. İyice karıştırdıktan sonra önce elma sirkesini ardından aromatik yağı ekleyin. Kokunun yeterince baskın olmadığını düşünüyorsanız miktarını artırabilirsiniz Ayrıca sirkenin kokusunun çamaşırlara sinmeyeceğini de eklemekte fayda var.
Lavantanın çiçek , yaprak ve gövdesinden damıtılarak alınan lavanta yağı tıpta halen kullanılır. Cinsel gücü arttırır ve cinsel isteği kamçılar. Uykusuzluğa iyi gelir. Sinirleri yatıştırır.
Lavanta Yağı Nerelerde Kullanılır? Lavanta yağı, stres azaltma ve uyku kalitesini iyileştirme amacıyla aromaterapide; akne ve yara izlerini hafifletmek için cilt bakımında; saç dökülmesini önlemek ve kepeği azaltmak üzere saç sağlığında kullanılır.
Lavanta yağı: Lavanta yağı, antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olabilir. Bazı lavanta yağını bir taşıyıcı yağla karıştırarak vajinaya uygulayabilirsiniz. Doğal Tedavi Yöntemi Nasıl Uygulanır? Yoğurt Pamuklu çubuk yardımıyla doğal yoğurdu vajinaya uygulayabilirsiniz.
Söz konusu lavanta yağı spreylerini, saçınıza banyodan sonra uygulayabilirsiniz. Ürün; saçınızı beslerken aynı zamanda güzel kokusuyla farklı bir bakım ürünü kullanım ihtiyacını ortadan kaldırır. Kalıcı doğal kokusu saçlarınız gün boyu güzel kokmasını kolaylaştırır.
Banyo: Lavanta uçucu yağını banyo yaparken kullanmak da mümkün. Sıcak banyo suyuna birkaç damla lavanta uçucu yağı eklemek sakinleştirici ve rahatlatıcı bir banyo deneyimi yaşamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca bu şekilde vücudunuzun uzun süre hoş bir şekilde kokmasını da sağlayabilirsiniz.
Çok amaçlı kullanım alanı ile mutfakta, banyoda, genel yüzey temizliğinde, ayna ve gümüş gibi yüzeylerde mükemmel sonuç sağlar. Meyve ve sebze temizliğinde kullanılabilir. Evye, mutfak tezgâhı, kesme tahtalarını temizler ve hijyen sağlar.
Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin. Ayrıca gardırobunuza karbonat koyarak nemi emmesini, böylece rutubete sebebiyet vermemesini sağlayabilirsiniz.
Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız. Eğer deterjan makineye gidiyor yumuşatıcı kalıyorsa sorun yok.
Kullanım amacına göre değişmekle birlikte lavanta yağı argan, hindistan cevizi veya diğer çeşitli yağlar ile karıştırılarak uygulanabilir. Genel olarak kullanım seyreltme işlemi sonrasında yağ karışımının parmak veya pamuk pedler yardımıyla cilde uygulanması şeklindedir.
Antiseptik ve Yara Bakımı: Lavanta yağı, kesikler, yanıklar ve küçük yaraların tedavisine yardımcı olabilir. Antiseptik özellikleri sayesinde enfeksiyon riskini azaltabilir. Saç Bakımı: Lavanta yağı saç sağlığını destekler. Saç dökülmesini azaltır, saç derisini temizler ve saçların daha parlak görünmesini sağlar.
Lavanta yağı, yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliklere sahiptir. Yastığınıza birkaç damla lavanta yağı damlatmak, uykuya dalmanıza ve daha derin bir uyku almaya yardımcı olabilir. Lavanta kokusu, stresi azaltır, zihni sakinleştirir ve kaygıyı hafifletir.
Çamaşır yumuşatılmasında renksiz sirke kullanılması gerekir. Çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne 1 çay bardağı beyaz sirke ekleyerek çamaşırlarınızı yıkabilirsiniz. Çamaşırlar makineden çıktıktan sonra sirke kokusu ortadan kalkar, rahatlıkla sirkeyi doğal bir yumaşatıcı olarak kullanabilirsiniz.
Çamaşır temizliğinde kullanabileceğiniz maddeler; çamaşır sodası, sabun, boraks, karbonat, sirke, esansiyel yağ, tuz ve sudur. Bu hammaddeler ile dilerseniz elde, dilerseniz makinede kullanabileceğiniz toz, likit, jel, tablet çamaşır yıkama deterjanları hazırlayabilirsiniz.
Temizlikte evin güzel kokması için öncelikle odaları düzenli olarak havalandırarak canlılık elde edebilirsiniz. Evinizde sağlayacağınız hava sirkülasyonuyla hoşunuza gitmeyen kokuların hapsolması önlenebilir. Camları açarak ve oda kokularını kullanarak alanın havasını tazeleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri