Tuzla suyu karıştır ve bu karışımı, mineral lekelerini gidermek için kullan yani kireci. Tuz, bir tür ovma tozu görevi görür ve lekeyi parçalar. Karışımı lekeli yere sürerek dairesel hareketlerle yok olana kadar temizle. Ardından camı iyice durula.
Bölgeye beyaz diş macunu uygula.
Diş macununu cama sürüp lekelere nüfuz etmesini bekle. Bir fırça, havlu ya da sünger kullanarak hafifçe ov. Camdaki diş macununu suyla temizle. Camı suyla ya da her zaman kullandığın bir cam temizleyiciyle temizle.
Tuzla suyu karıştır.
Tuzla suyu karıştır ve bu karışımı, mineral birikmesini gidermek için kullan. Tuz, ovma tozu görevi görür ve lekeyi parçalayabilir. Karışımı lekeli yere sür ve temiz bir bez kullanarak dairesel hareketlerle ovala. Bitince, tuzlu su kalıntısını temizlemek için camı iyice durula.
Sirke çözeltisini kuru bir havlu ile silin. Bölgeye sirke çözeltisi veya sade su ile bir kez daha temizledikten sonra kurulayın. Sirkenin cam üzerinde kurumasına izin vermeyin. Limon suyu sirke ile aynı asidik özelliklere sahiptir ve aynı derecede etkilidir.
İlgili 26 soru bulundu
Beyaz sirke güçlü bir dezenfektandır. Cam ve pencere temizliği için oldukça etkilidir. 3 bardak su ile bir bardak beyaz sirkeyi karıştırın. Karışımı cama püskürtün. Toz tutmayan bez yardımıyla camı silin.
Fayans, banyo ve cam yüzey temizliklerinde 1 litre suya 100 ml (1 çay bardağı) Porçöz Pas ve Kireç Çözücü ekleyip seyrelttikten sonra uygulayın. Cam ve benzeri yüzeylerdeki tadilat ve hafriyat kalıntılarını temizlemek için Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü doğrudan uygulayabilirsiniz.
Bir sprey şişesine biraz sirke dökerek su lekesi olan yüzeylere püskürttükten sonra yaklaşık 15 dakika bekleyerek birçok zemindeki lekelerden kurtulabilirsiniz. Beyaz sirke ve elma sirkesi de dahil olmak üzere sert su lekelerini çıkarmak için birkaç farklı sirke türü kullanabilirsiniz.
Su, kir tutmama özelliğiyle cam temizliğinde kullanılan gliserin mucizevi etkisiyle sizi hayrete düşürecek. 3 litre suya 7 damla gliserin ekleyin. Bu karışımı eski bir naylon çorap yardımıyla camları temizlemek için kullanabilirsiniz.
İki fincan suyla ½ fincan Persil deterjanı sprey şişesinde karıştırın. Suyu lekeli noktaya püskürtün ve temiz beyaz bir havluyla silin. Kumaş narinse ve elde yıkanması gerekiyorsa, deterjan ve leke çıkarıcı olarak Perwoll kullanın.
Beyaz sirke içerisine ekleyeceğiniz karbonatla bir karışım hazırlayabilirsiniz. Sprey başlığı olan boş bir şişeye bu karışımı doldurarak duşakabinin üzerine püskürtün. Ardından 15-20 dakika lekelere nüfuz etmesini bekleyin ve bir bulaşık süngeri ile ovalayın.
Duşakabin kireç ve su lekesi nasıl çıkar? Duşakabin kireç ve su lekesini çıkarmak için, öncelikle kabindeki sıvıyı tamamen boşaltmalısınız. Daha sonra, 1 tatlı kaşığı toz deterjan ve 1 bardak su karıştırmalısınız. Bu karışımda bir bez ya da sünger batırarak, lekeli alanlar temizlenebilir.
- Sirke temizlikten en sık kullanılan ürünlerden birisidir. Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Kireç çözücü cama zarar verir mi? Kireç sökücü ürünlerimiz asla cam yüzeylere zarar vermez.
Lekeli bölgelere kesilmiş limon dilimleri sürülebilir veya kaynatılmış sirke ile silinebilir. Camların buğulanmaması için gliserine batırılmış bez ile silinmelidir. Bir türlü çıkarılamayan lekeler için pencerenin marka firması aranıp yardım alınabilir.
Saf Beyaz Sirke:
Ayna üzerinde gerçekten zorlu lekeler mevcutsa, temizlemek için saf beyaz sirke kullanabilirsiniz. Sirkeyi cama püskürtün veya bir havluyu sirkeye batırın ve ardından havlu vasıtasıyla lekeleri ovalayarak çıkartın. Ellerinizi sirke asidinden korumak için uygun lastik eldivenler giydiğinizden emin olun.
Leke tutmayan cam silme tarifi Beğenip kaydetmeyi. unutmayın Malzemeler; 2 su b kaynar su 1 yemek k. sirke 1 tatlı k bulaşık deterjanı 1 çay kaşığı zeytinyağı
Herhangi bir deterjan veya sabun tarzı bir temizleyici madde kullanmak zorunda da değilsiniz. Sadece camı biraz cam suyu yardımıyla ıslatıp ardından gazete kağıdıyla bir güzel silmeniz yeterli. İsteğe bağlı olarak cam suyu ile birlikte sirke de kullanabilirsiniz.
bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı. bir çay kaşığı zeytinyağı. 2 su bardağı da kaynar su. hazırladığımız karışımı. camlarımıza sıkıp. istediğiniz herhangi bir cam bezi olur.
4 tatlı kaşığı limon tuzu ile 1 su bardağı suyu karıştırın. Hazırladığınız karışımı limon tuzu eriyene kadar sprey şişesinde güzelce çalkalayın. Limon tuzlu suyunuzu cam silme deterjanları gibi kullanabilirsiniz. Son olarak duşakabini duru suyla durulayın ve kuru bezle leke kalmayacak şekilde silin.
Boraks, tuvalet ve diğer sıhhi tesisat armatürlerindeki sert su lekelerini temizlemek için etkili bir şekilde kullanılabilen çok amaçlı harika bir temizlik ürünüdür. 1/4 fincan Boraks'ı klozete dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. 1 bardak sirke ekleyin ve karışımın yaklaşık 20 dakika klozete oturmasına izin verin.
Bir miktar limon tuzu sürahinin içerisine eklendikten sonra üzerinde kaynamış olan suyun dökülmesi gerekiyor. Kireçler böylece kaynayan tuzlu ve limonlu su ile birlikte yok olacaktır. Kalın katmanlı kireçlerin olduğu sürahilerde ise bu işlemin tekrarlanması yeterli olur.
Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir. Çay, kahve makinesi, su ısıtıcı yüzeyindeki su lekelerini & kireci söker, parlaklık verir.
Bunun için bardağınıza bir miktar karbonat ve su koyun. 1 gün boyunca bekletip güzelce yıkayın. Ayrıca limon kullanarak da bardaklarınızı eski görünümüne kavuşturabilirsiniz. Limonu ikiye bölüp bardaklarınızı iyice ovalayın. Birkaç dakika bekledikten sonra da iyice durulayın.
Bulaşık Deterjanı ile Cam Silme
Kiri hızlı bir şekilde camlarınızı arındıracak bu karışımı hazırlamak ise oldukça kolay. 2 su bardağı su, Yarım su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı izopropil alkol veya bulaşık deterjanı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri