Kaporta üzerinde yapılan çizik giderme uygulamasında, pasta vernik yüzeyinde çalışır. Ancak cam yüzeyin sertliği ve karekteristiği çok farklıdır. Bu yüzden otomotiv kaporta yüzeylerinde kullanılmak üzere üretilmiş pasta çizik giderici ürünler, cam çiziklerini gideremez.
Pasta Cila Neyi Kapatır? Pasta cila uygulaması, araçların dış yüzeyinde oluşmuş iz ve leke gibi durumları kapatmak için yapılan işlemlerden biridir. Pasta cila işlemi, tek başına uygulandığı zaman çizikleri kapatmaz.
Cam, kaporta üzerindeki vernik ile kıyaslandığında, çok sert bir materyal olduğu için cam çiziklerini oto pastaları ile giderebilmek mümkün değildir.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Oto cam çizik giderme için karbonatta kullanabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı karbonatı suyla karıştırıp macun kıvamı elde edin. Macunu temiz bir beze döktükten sonra cama dairesel şekillerle uygulayabilirsiniz. Uygulama bittikten sonra diğer yöntemlerde de olduğu gibi ıslak bir bezle o bölgeyi temizleyin.
İlgili 43 soru bulundu
Yapmanız gereken, çizik olan bölgeye biraz WD-40 püskürtmek ve yaklaşık birkaç saniye beklemektir. Daha sonra aracınızın yüzeyini temizlemek için bir parça bez kullanabilirsiniz ancak temizleme yaparken mikrofiber bir bez kullanmanızı öneririz. Bu işlemi istediğiniz sonucu elde edene kadar tekrarlayabilirsiniz.
Camdaki matlığı, silecek izlerini seryum oksit içerikli bir cam polish'i ile gidermeniz mümkün. Boya polishlerinde genellikle aluminyum oksit bulunur ve boyaya uygun, yumuşak bir aşındırıcıdır. Seryum ise cama uygun çok daha sert tanecikli bir aşınıdırıcıdır.
Derinliğin boyutuna göre zımpara veya doğrudan cila kullanmanız gerekebilir. Aracınızda oluşan çiziğin derinliği hafif ve düzeydeyse doğrudan pasta cila ile çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer orta derece veya ağır bir çizik söz konusu ise öncelikli olarak zımpara ile çizik yüzeyinin zımparalanması gerekir.
Bunu camınızda kullanılabilir hale getirmek için sulandırmanız gerekiyor. Bunun için küçük bir şişeye yaklaşık 50 gr. kadar toz seryum dökün ve azar azar su ekleyip karıştırın/çalkalayın. Hemen karışmıyor, dipte kalan topakların iyice karıştığından emin olun, gerekirse bir çubuğu kaşık gibi kullanın.
Gtechniq G4 Cam Pastası normal cam temizleyicilerin yapamadığı temizliği bünyesinde bulundurduğu nano aşındırıcılar ve sitrik asit ajanlarıyla yapabilmekte ve cam üzerinde bulunan, çıkartılamayan pislikleri kolayca temizleyebilmektedir.
Pasta cila uygulamalarının amacı, araç yüzeylerinde gözle görülemeyecek kadar küçük izlerin, leke ve pürüzlerin giderilmesi ve yüzeyin parlatılmasıdır. İyi bir pasta cila işlemi, aracın önce toz, leke ve kir kalmayacak şekilde yıkanması ve temizlenmesiyle başlar.
Lekeleri ve çizikleri gidermeye yarayan pasta cila için yaklaşık olarak 5-6 saat gerekebilir. Bu süre teknik servisin yoğunluğuna, aracın hasar durumuna ve aciliyetine göre değişkenlik gösterir.
Gtechniq G4 Cam Pastası Kullanımı : Şişeyi iyice çalkalayınız. - Pamuklu bir beze damlatınız. - Dairesel hareketlerle cama uygulayınız.
Sirke birebir ve dakikalar boyunca göze temas etmediği takdirde zarar vermez ve çizik giderici özelliği vardır. Özellikle de sirke detoksu uygulanan ciltlerde gözle görülür bir şekilde çizikler zamanla azalır.
Pasta Cila Ne Kadar Dayanır? Pasta işlemi genellikle 2 yılda bir tekrar yaptırılabilir. Bu işlem 2 seneden daha kısa sürede tekrar ettirildiği zaman boya zarar görebilir. Cila ise genellikle 3 ay sonunda parlaklığını yitirir.
Hasarın derinliği boya tabakasına kadar ulaşmamışsa, araba sürtme lekesi Netfer pasta cila ürünleri ile çıkar.
* Araç camlarına yapışan endüstriyel demir tozlarını,kimyasal boya tozlarını ve sert kirleri kolayca çıkarır. * Camdaki ince çizikleri giderir. * Cam sileceklerinin daha kolay çalışmasını sağlar ve ses çıkarmasını (gıcırtıyı) önler. * Camda suyun daha kolay akmasını sağlar.
Normal koşullar göz önüne alındığında araba camı temizlemek için genellikle araba camı temizleyici sprey, yumuşak sünger veya temizleme bezi ile bir miktar su yeterlidir. Yaz aylarında cam yüzeyinde biriken tozlar, kış aylarında ise camların kenarlarında kalın çamur tabakaları oluşabilir.
Çatlağın durdurulması ve ilerlememesi için içinde toz ve kir parçalarının bulunmaması gerekmektedir. Vakum makinesi ile çatlak bölümün içi temizlendikten ve hava alındıktan sonra çatlak alana reçine enjekte edilir. Reçine maddesinin yapıştırma özelliği olduğu için çatlak alanın ilerlemesini ve büyümesini engeller.
Doğru ürün, ekipman ve tekniklerle yapılan pasta cila ekspertizde çıkmaz. Pasta ile çizik giderme işlemi boyada değil ama vernik tabakasında incelmeye sebep olur.
Bir miktar ürünü yumuşak bir bez üzerine dökün. Oksidasyonun,çiziklerin ve boya izlerini olduğu bölgeye ürünü eşit olarak dağıtın. Eşit basınç kuruyana kadar uygulayız. Uygulamadan sonra yüzeyi temiz bir bez ile silip, ürünü kalıntılardan temizleyiniz.
Küçük çizik ve sıyrıklar genelde 1-2 günde iyileşir ama büyük çaptaki yaralar 1 hafta kadar tedavi gerektirir.
Camlarınızda ki çizikler eğer çok derin değilse kaliteli bir cam temizleyici ile ıslak bez yardımı ile silip kuruladıktan sonra sonuçlara bakabilirsiniz. Bu işlemler camınız üzerinde sonuç vermiyorsa, cam için üretilen ve çizik giderici kimyasallardan yararlanabilirsiniz.
Arabanızın camındaki çizikler genellikle sileceklerin yıpranması nedeniyle oluşur. Ancak cam yüzeyde çiziğe neden olan başka sebepler de vardır. Silecekler çalıştığında ilk hareket daha az suyla yapılır. Bu da camda biriken toz taneciklerinin camı çizmesine yol açar.
En çok kullanılan yöntem ise sirke ve su karışımıdır. Bu karışımın yarısı su yarısı sirkeden oluşuyor. Bu karışımla araç camı temizlendikten sonra temiz su ile durulayabilirsiniz. Kullanılan diğer bir yöntem ise ılık su ve bulaşık deterjanını karıştırarak aracınızı kireç lekelerinden temizleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri