marketten yemek yapmak için aldığımız: fasulye, pirinç, nohut, bulgur, mercimek gibi bakliyatlar sıcak ortamlarda kurtlanır, böceklenir hatta evrim geçirerek kanatlılara dönüşürler. tabii ki biz böyle ürünleri almayız, soframızda bulundurmayız. hatta evde böyle bir duruma maruz kalırsak, kurtlu ürünü çöpe atarız.
Kalın bulguru da, pilavlarda ve çorbalarda kullanıyoruz. Bulgurlar, genellikle üretim aşamasındayken yıkanıp paketleniyorlar. Bu sebeple yemek yapmadan önce bulgurları yıkamanıza gerek yok.
2- Bulgur yıkanmaz! Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Ayrıca pirinç gibi suda bekletilmez.
Meyvenin içinde kurt hala yaşamayı başarmışsa demek ki meyvede zararlı madde kalmamıştır. Dolayısıyla kurtlu bir meyvenin üzerinde kimyasal madde taşımadığından emin olabilir ve daha rahat tüketebiliriz.
İlgili 38 soru bulundu
Böceklenmiş unu çöpe atmaya gerek kalmadan temizlenerek tüketilebilir. Ancak sararan ve tarihi geçmiş unun tüketilmesi zehirlenme riskini arttırdığından çöpe atılması gerekmektedir.
Bulgurlar genellikle üretim aşamalarında yıkanıp kurutularak paketleniyorlar. Bu yüzden aslında tariflerde kullanmadan önce yıkamanıza pek de ihtiyaç yok. Özellikle ince bulgurlar suyla bir süre temas ettikleri durumlarda çabuk bir şekilde şiştikleri için yıkamanıza hiç ihtiyaç duymayan bir malzeme.
Antep usulü kısır olarak bilinen bu tarifin lezzeti nefis! Bir diğer kısır yapma yöntemi ise Hatay usulü kısır olarak bilinen tarif. Bu tarifte bulgur ıslak elle yoğrularak şişiyor. Öncesinde ıslatılmıyor ve tüm malzemelerin lezzeti birbirleriyle nefis bir şekilde özdeşleşiyor.
“Kısırlık bulgur nedir?” sorusunun cevabını merak eden bireyler için kısırlık bulgur, normal bulgurun incesidir.
Öncelikle güvenin neden oluştuğunu öğrenmeli, güvelenen tüm tahıllarınızı ve kuru bakliyatlarınızı ne yazık ki çöpe atmalısınız.
İnce bulgur köftelerin ve kısırların olmazsa olmazı bir malzemedir. Pilavlık bulgura kıyasla daha ince öğütülerek elde edilir ve çiğnemesi, hazmı kolay, lezzeti bir harika olur. Paketli satılan halinde ise adı kısırlık ya da köftelik bulgur olarak geçer.
Bakliyatları saklarken en çok karşılaşılan sorunlardan olan böceklenme, güvelenme ya da kurtlanma problemlerini yaşamamak adına bakliyatları sakladığınız torba ya da kavanozun içine kurutulmuş defne yaprağı veya kabuklu halde sarımsak koyabilirsiniz.
marketlerde köftelik bulgur ve ince köftelik bulgur olarak satıldığını görürsünüz. çiğ köfte, mercimekli köfte, içli köfte vb yapacaksanız ince köftelik bulgur; kısır yapacaksanız köftelik bulgur almalısınız. ince köftelik bulgurla kısır lapa gibi olur.
5. Köftelik Bulgur: Midyat bulgurdan daha ince olan; köfte, salata, çorba ve çeşitli tahıllarda kullanılan ince bulgur çeşididir. 6. İnce Köftelik (Çiğ Köftelik) Bulgur: Köftelik bulgurdan bir kademe daha ince olan; çiğ köfte yapımında, tatlılarda, çorba ve salatalarda kullanılan bulgur çeşididir.
Bulgur Kilo Aldırır Mı? Diyet yaparken pirince alternatif olarak tüketilen bulgur, tok tutucu özelliğe sahip olduğu için öğünleri daha kolay atlatmayı sağlar. Protein içeren yapısı ile birlikte sağlıklı bir karbonhidrat kaynağı olduğu için doygunluk verir ve yağ içermediği için kilo aldırmaz.
Kısır (Kısırı Benim Gibi Tutturamayanlar İçin) Tarifi Nasıl Yapılır? Bulgurun üzerine kaynar su konulup üzeri kapatılır (mutlaka kaynar su olması gerek). Diğer malzemeler hazırlanana kadar bekletilir.
Karıştırdığınız bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp şişmeye bırakın.
Pirinci kapaklı ve cam kavanozlarda da muhafaza edebilirsiniz. Ancak böceklenme ihtimalini düşürmek için, kavanozun içerisine bir miktar tuz serpebilirsiniz. Pirinci cam kavanozda saklayacaksanız, ağzını kapatmaya özen gösterin. Ayrıca kavanozun ıslak veya nemli olmadığından emin olun.
Bez torbalar, bakliyatların küflenmesini önleme konusunda iyi bir seçimdir. Siz de evinizde temiz bir bez torba içinde nohut, bulgur gibi bakliyatları muhafaza edebilirsiniz.
Böceklenen bakliyatlar iyice temizlenmelidir. Bunun için böceklerin tek tek ayıklanması gerekir. Böceklenen pirinci temizlemek için, pirinçlerin içine birkaç diş sarımsak eklenmeli ve iyice karıştırılmalıdır.
Kurtlar hava alan veya almayan her ortamda oluşabilir. Gıdalarda yer alan bakteriler, zamanla yumurta bırakabilir. Oluşan yumurtalar zamanla gıdaların tüketilmemesi nedeniyle, kurtlara dönüşebiliyor. Kurtların oluşmasını engellemek için, uygun olan koşullarda saklanması gerekiyor.
Kurtlanma, yemeklerin uzun süre bekletilmesi ve ağzı açık olması sonucunda oluşur. Her gıda içerisinde böcek yumurtaları bulunuyor.
Dr. Nazlı, meyvelerle görülen kurtçukların insanlara zarar verdiği yönünde bir bilgi olmadığını belirterek şunları kaydetti: “Zararlı olduğuna veya zehirlenme yaptığına dair bir bulguya rastlanmadı.
Bulgurda bulunan B1 vitaminleri, sinir ve sindirim sisteminde önemli rol oynamaktadır. İçerdiği folik asitten dolayı, çocuk ve hamile kadınlar için çok önemli bir gıda maddesidir. Doymamış yağa sahiptir ve toplam yağ oranı düşük olduğu için sağlıklı bir besin maddesidir. Kolesterol içermez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri