Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Cami Kuranda var mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Cami Kuranda var mı?

Kur'an'da, hadislerde ve ilk tarihî kaynaklarda "câmi" yerine "mescid" kelimesi geçmektedir. "Mescid", "secde edilen yer" anlamında bir mekân ismidir. Namazın başka rükünleri de olmasına rağmen ibadet edilen yer, önemine binaen secdeye izafe edilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Kuranı kerimde cami geçiyor mu?

Kur'an'da ibadethane adı olarak cami terimi geçmez, ancak "secde yapılan yer" anlamındaki mescit kavramı kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Kuranda cami hangi ayette geçiyor?

Cin Suresi, 18. ayet: Şüphesiz mescidler, (yalnızca) Allah'a aittir. Öyleyse, Allah ile beraber başka hiçbir şeye (ve kimseye) kulluk etmeyin (dua etmeyin, tapmayın). Bakara Suresi, 150. ayet: Her nereden çıkarsan, yüzünü Mescid-i Haram yönüne çevir. (Siz de) Her nerede olursanız yüzünüzü onun yönüne çevirin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuranfihristi.net

İslam'da cami var mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "İslam'da hayatın, şehrin ve medeniyetin merkezinde cami vardır. Bu toplumun en güçlü zemini olan camilerde, Peygamberimizin emaneti olan bir vazife yapıyoruz." dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Hz Muhammed camiye gitti mi?

Muhammed'in, peygamber oluşuyla birlikte namaz kılmaya başladığı; Cebrâil'in kendisini Mekke'nin yakınındaki bir vadiye götürdüğü; orada fışkıran bir sudan önce kendisinin, sonra da Hz. Muhammed'in abdest aldığı, cemaat olup namaz kıldıkları hadis kaynaklarında anlatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Kuranda cami ile ilgili ayetler varmı geçer mi Geçiyormu İslam İbadet Hanesi Cami midir Cemevi Varmı

İlgili 43 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Cami sadece ibadet yeri midir?

Camiler sadece birer ibadethane değil, aynı zamanda tarihimizin, edebiyatımızın, örf ve adetlerimizin, kültürümüzün iç içe geçtiği merkezlerdir. İslâmiyet'te bütün yeryüzü mescid kabul edilmekle beraber, namazların cemaatle camide kılınması, gerek sevap bakımından gerekse sosyal yönden büyük bir önem taşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aydindenge.com.tr

Camiye gitmek sevap mi?

2622'- Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Sizden biri mescide gitmek için çıktığı andan itibaren (her adımda) ayaklarından biri bir sevap yazarken diğeri bir günahını siler. ''

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: normalift.com

Camiden kuran almak günah mıdır?

Kur'anı camiden alıp evine götürmen haramdır. Vacip olan o Kur'an-ı tekrar camiye iade etmendir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamqa.info

Haram para ile cami yapılır mı?

Aslında haram olan bir parayla dinî bir müessese örneğin bir cami yaptırılması doğru olmaz. Fakat haram parayla cami bina edilmişse böyle bir camide namaz kılmak geçersiz ve caiz olmaz denilemez. Zira namazın sahih olmasının şartları vardır. Bunlara namazın sahih olma şartları diyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: camiahaber.com

Islamda ilk cami ne zaman yapıldı?

İlk mescit, 622 yılında, Hz. Muhammed ve sahabesi tarafından Mekke'den Medine'ye hicret ederken inşa edilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Hangi camilerde namaz kılınmaz?

İçerisinde kabirler (türbeler) bulunan mescitlerde namaz kılınmaz. Bu kabirlerin (türbelerin) kazılması ve insan bedeninden kalan kemik gibi kalıntıların oralardan çıkarılıp umumi kabristanlara aktarılması ve her kabirden çıkarılan kalıntının -mezalıklarda olduğu gibi- ayrı ayrı çukurlara gömülmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamqa.info

Camileri kim yapar ayet?

Hamd, yalnızca Allah'adır. Câmilerin yapımı, imar edilmesi ve namaz kılanlara hazır hâle getirilmesi, Allah Teâlâ'nın, karşılığında büyük sevaplar vâdettiği en fazîletli amellerdendir. Bu amel, sevâp ve ecri, insanın vefâtından sonra bile devam eden sadaka-i câriyedendir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kumru.gov.tr

Camiye isim vermek caiz mi?

Bu bakımdan, cami yapan, yaptıran müminlerin riyakarlıkla itham edilmesi doğru değildir. Aslında riya, kalbe ait bir durumdur. Onu da ancak Allah bilir. Camilere, sorunuzda belirttiğiniz zatların adlarının verilmesinde de bir sakınca yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Islamiyette ilk cami nerede?

Kuba Mescidi veya Mescid-i Kubâ, (Arapça: مسجد قباء: Mescid El Kuba) İslam Peygamberi Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicret ederken konakladığı Kubâ'da inşa ettirdiği, inşaatında kendisinin de bizzat çalıştığı İslam'da inşa edilen ilk mescit.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Camii kutsal mıdır?

Bu nedenle cami toplanma yeri, toplayan veya bir araya gelme yeri gibi anlamları içerir. Ancak genel manada cami Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilen, Müslümanların namaz kılmak ve Allah'a dua etmek için gittikleri dini bir mekandır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sefkateli.org.tr

Camiye neden Allah'ın evi denir?

Kâbe'ye Beytullah (Allah'ın evi) denilmesi, Allah'a ibadet etmek için yeryüzünde yapılan ilk mâbed olması, insanların hidayeti ve putperestliğin yıkılıp tevhid inancının yerleşmesi için gönderilmiş olan Hanif dininin sembolü ve bütün Müslümanların namazlarında yöneldikleri yer olması gibi sebeplere dayanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamveihsan.com

Babadan kalan miras helal mi?

Haram yollarla kazanılan para ve mallara gelince; mirasçıların fakir olmaları durumunda söz konusu mirastan yararlanmaları câiz ise de fakir olmayan mirasçıların yararlanmaları câiz değildir. Bu tür para ve malların, fakirlere veya hayır kurumlarına verilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Kadınların camiye girmesi caiz mi?

İsteyen İslam kadını tesettürüyle girer orada namazını kılar. Kadınların camiye alınmayacağına dair ne bir ayet-i kerime ne de hadis-i şerif var" dedi. Peygamberin kadınların namazlarını evlerinde eda etmelerinin daha faziletli olduğunu beyan ettiğini hatırlatan Şenocak, "Fakihler de bu çerçevede hüküm vermiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Camiye ne zaman gidilmez?

Olumsuz hava şartları: İnsanı sıkıntıya sokacak derecede yağmur, çamur, şiddetli soğuk, kar, ayaz, şiddetli sıcak, zifiri karanlık ve geceleyin şiddetli rüzgâr gibi hava şartları, vakit namazlarına olduğu gibi cuma namazına katılmamak için de birer mazerettir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkadimdergisi.net

Camiye çorapsız girmek günah mı?

Peygamber'in (s.a.s.) çorapsız olarak namaz kıldırdığı kaynaklarımızda sabittir (Ebû Dâvûd, Salât, 89 [653]; İbn Mâce, İkâmetü's-salavât, 66 [1038]). Bu sebeple çorapsız olarak namaz kılmakta bir beis yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Camide uyumak günah mı?

CAMİDE YATMAK CAİZ MİDİR? İslam dininde caminin büyük bir yeri vardır. Zikir, fikir ve ibadet yeri olduğu gibi Allah`ın münacatına mazhar olmak için ayrılmış mukaddes bir yerdir. Bu itibarla zaruret olmazsa camide yemek yemek ve yatmak uygun değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: namazzamani.net

Camide durmak sevap mı?

Câmiye girince de namaz kılmak için orada durduğu sürece, tıpkı namaz kılıyormuş gibi sevap kazanır. Biriniz namaz kıldığı yerden ayrılmadığı, kimseye eziyet etmediği ve abdestini bozmadığı müddetçe melekler: Allah'ım!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Abdestsiz camiye gitmek günah mı?

Hadisin bu ifadelerinden “abdestsiz camiye gitmenin hiç sevabı olmaz” manası anlaşılmaz. Abdesti ister evde veya iş yerşnde alsın isterse camide alsın, elbette sevabını ve mükafatını alacaktır. Şüphesiz abdestli camiye gitmek, abdestsiz gitmekten daha sevaplıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Camiye gitmemek günah mıdır?

(O, gece pek uyumaz. Teheccüd ve benzeri nafile ibadetle meşgul olur, belki şimdi uykuya dalmıştır.) Fıkıh kitaplarında cemaate gitmemeyi mubah kılan mazeretler vardır. Böyle bir mazereti olmadan cemaate gitmemek caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Camide abdestsiz durulur mu?

İslam inancına göre temizlik imandandır. Abdestte bir temizlik olduğuna göre her daim temiz olmak yani abdestli olmak güzel bir davranıştır ki Hz. Peygamberin de tavsiye ettiği bir sünnettir. Camiiler de ibadet mekanlarımızdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilksesgazetesi.com
Önceki makale
Hüsnüzam ne demek?
Sonraki makale
50 yaşında 20 lik diş çekilir mi?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT