Ancak genel bir kural olarak, normal şartlar altında camların 2 ayda bir silinmesi önerilir²³. Eğer pırıl pırıl camlara kavuşmak istiyorsanız, cam temizliği için belirli püf noktaları bulunmaktadır³.
PENCERE VE CAMLAR NE SIKLIKTA TEMİZLENMELİ? Camlar, yılda iki kez derin bir temizlik gerektirir. Özellikle mevsim başlarında yapılan bu temizlik, diğer mevsimden kalan kirleri de ortadan kaldırmayı sağlar.
Camları sildikten sonra çabuk toz tutmasını ve buhar oluşmasını engellemenin yolu çok basit. Camı silmek için kullanılacak kimyasalların içerisine katacağız sirke yardımı ile camların toz tutmalarını ve buhar oluşumunu bir nebzede olsa azaltmış olacaksınız.
- Pencere temizliği için en uygun zaman ilkbahar ayıdır. Çok sıcak havalarda cam temizliği yapmak daha zordur. Su çok daha hızlı buharlaştığı için pencerelerde çizikler oluşabilmektedir. - Ayrıca pencere temizlemeden önce var ise panjur veya güneş koruyucuları temizlenmelidir.
Gazete kağıdı kullanın
Herhangi bir deterjan veya sabun tarzı bir temizleyici madde kullanmak zorunda da değilsiniz. Sadece camı biraz cam suyu yardımıyla ıslatıp ardından gazete kağıdıyla bir güzel silmeniz yeterli. İsteğe bağlı olarak cam suyu ile birlikte sirke de kullanabilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Bilindiği üzere sirke, temizlikte en çok kullanılan sıvılardan birisi. Sirke, etkili bir temizlik sunmasıyla hemen hemen her evde bulunmaktadır. Sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke, bulaşık deterjanı koyarak sileceğiniz camların ışıltısına şaşıracaksınız.
Camlar üst kısımdan başlandığında daha hızlı bir temizlik olur. Kadir Ezildi cam temizliğinde mutlaka kovada su hazırlanması gerektiğini belirtti. Suyun içine ise bulaşık parlatıcısı konulduğunda camların daha berrak olacağının altınız çizdi.
1 su bardağı beyaz sirkeyi 3 su bardağı su ile karıştırın ve camlara püskürtün. Ardından dairesel hareketlerle camı silin. Camlarda sizi zorlayacak zor lekeler varsa; 1 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı sirkeyle karıştırarak macun haline getirin. Zor lekelerin üzerine bu macunu sürerek temizleyin.
Mikrofiber bez, iki farklı bez ya da gazete kağıdı kullanın
Camları lekesiz bir biçimde silebilmek için suyu iyi emen, tüy bırakmayan mikrofiber türü bezleri tercih etmelisiniz. Bu tür bezler marketlerde satılıyor ve hakikaten de fark yaratıyorlar, bu nedenle satın almaya değer.
Arap Sabunu ve Karbonatın Güçlü Etkisi: Bir bardak sıvı arap sabununu sıcak suda seyrelttikten sonra bir miktar karbonat ekleyin. Daha sonra camlarınızı ovalayarak silebilirsiniz. Silme işleminin ardından camınızı durulayıp kurulayabilirsiniz.
Gece gece cam silinmez. . Cam silme saati gündüzdür diye . Temizliğin saati mi olur hiç .
Cam ve benzeri yüzeylerdeki tadilat ve hafriyat kalıntılarını temizlemek için Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü doğrudan uygulayabilirsiniz. Uyguladığınız yeri bol suyla birkaç defa durulamayı unutmayın.
Ev temizliğini her zaman haftada birkaç kez gerçekleştirmelisiniz. Temizliğin çok daha önemli olduğu dönemlerde ise aralığı biraz daha kısa tutup en azından yerleri süpürme ve silme işlemlerini her gün ya da iki günde bir yapabilirsiniz. Tozları evinizden uzakta tutmak için mikrofiber bezlerden yardım alabilirsiniz.
Cam Silmek İçin Doğru Hava Koşullarını Seçin
Eğer panjurlarınız yoksa yağmurlu günlerde cam silmek, yağmur damlaları sebebiyle camlarda iz kalmasına neden olur.
Bir sprey şişesine 3 su bardağı sirke, 3 su bardağı su koyup çalkalayın. Bu karışımı cam, ayna gibi yüzeylere sıkarak temiz ve yumuşak bir bezle silin. Camlarınızı silmek için yine bir sprey şişesine 3 su bardağı ılık su, 2 su bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanınızdan koyup çalkalayın.
Cam temizleme suyuna birkaç damla elde yıkama bulaşık deterjanı ya da bulaşık makinesi parlatıcı ilave edilmesi temizlenen camların ışıl ışıl parlamasını sağlar.
Cam temizleyici, tuvalet temizleyici, bulaşık deterjanı gibi kimyasal temizlik ürünleri asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı. Bu karışımla ortaya çıkan klorine gazına en ufak derecede bile maruz kalmak ciddi solunum ve göz problemlerine yol açabilir. Sirke asidik, karbonat ise zayıf bir madde.
Bu noktada; mikrofiber bezler, özel üretilen cam bezleri veya gazete kağıdı size yardımcı olabilir. Uygun temizleme bezini seçtikten sonra bezinizi hazırlamış olduğunuz şampuanlı karışım ile ıslatıp sıkın. Tertemiz camlara kavuşmak için ıslak bezle camlarınızı iyice ovalayarak silin.
Cam Silme Suyuna Yumuşatıcı Katabilirsiniz:
Evet evet yanlış duymadığınız. Cam temizliği sürecinde yumuşatıcıdan yararlanabilirsiniz. Çamaşır yıkarken kullanılan yumuşatıcı cam temizliğinde de etkili bir temizlik malzemesidir.
Beyaz sirkeyi, bir miktar şampuan ve su ile karıştırarak bir kabın içine koyun. Karışımı camın üzerine sıkarak temiz bezle camı kurulayın. Kurulama işlemi için gazete kâğıdını da tercih edebilirsiniz. Bu sayede cam üzerinde damla ya da leke kalma ihtimalini de azaltmış olacaksınız.
Evinizin camlarını düzenli şekilde temizlemek istiyor fakat "kışın cam silinir mi?" diye merak ediyorsanız cevap vereyim; evet, kışın da camlar silinebilir. Fakat günlerce kar veya yağmur yağışından muzdarip olabileceğiniz bir yerde yaşıyorsanız, havanın sakinleşmesini yani yağışların geçmesini beklemeniz gerekiyor.
Lekelerin kolayca çıktığını göreceksiniz. - Camları silmek için bir başka yöntem ise hazırladığınız cam silme suyunun içine biraz yumuşatıcı ve birazda sirke ekleyip camlarınızı tertemiz yapabilirsiniz.
Pencerelerin normal temizliğinde aşındırıcı içermeyen sıvı veya krem deterjanlar kullanılmalı , temizleme işlemi beyaz yumuşak bir bezle yapılmalıdır. Pencerenin iç ve dış yüzeyi deterjanla ıslatılmış bezle camın silinmesi gibi birkaç kez sürülerek yapılmalı ve ardından bastırmadan kurulanmalıdır.
bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı. bir çay kaşığı zeytinyağı. 2 su bardağı da kaynar su. hazırladığımız karışımı. camlarımıza sıkıp. istediğiniz herhangi bir cam bezi olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri